Самостоятелното хранене-как го постигнахте

• 4 541
  • 51
  •   1
Отговори
# 45
До 2 години го хранех аз, после абсолютно изведнъж посегна към лъжицата си и започна сам.
Първите опити да се храни сам бяха към годинка, но аз ги пресякох, именно заради омазването Embarassed.

Елл, аз бих хранила.

# 46
Много зависи от детето.Моя си е чистник от малък.Не е хвърлял храна и не е мазал.
Натопени пръсти ги облизваше.Трохи много правеше.На 11месеца държеше в ръце и ядеше.
До 1,7 месеца се научи и с вилица и лъжица.За лъжицата помагах,но не я вземах от
ръката му,а я насочвах.И това само за супата.А в началото слагах на него паничка и лъжичка
и за мен.Ако не успееше 2пъти да напълни и лапне сам на 3 път давах от моята паничка и лъжичката
в мен.Вилицата държеше със зъбите наобратно.Оставях го да се помъчи после я оправях.Бързо свикна.
Малко преди 3 сам искаше ножче.Имитираше целно.
Винаги съм ползвала метални прибори и порцеланови купи.Не е чупил и не ги е искал
за игра.От момента в който започна да се храни сам повече не съм го хранила.
Ние не седим с часове на масата.И ми беше трудно да го чакам и да му правя компания да яде.
Но ако станех и той скачаше след мен.

# 47
При нас има проблем .Ето днес искаше вилицата и яде сам ябълка ,но не изчаква да сдъвче парчето и слага следващото и т.н .В един момент си натъпква устата и не може да дъвче ,в резултат на което ги изплюва .Повтарям да дъвче и дръпвам купичката ,но настават едни викове и крясъци .

# 48
При нас има проблем .Ето днес искаше вилицата и яде сам ябълка ,но не изчаква да сдъвче парчето и слага следващото и т.н .В един момент си натъпква устата и не може да дъвче ,в резултат на което ги изплюва .Повтарям да дъвче и дръпвам купичката ,но настават едни викове и крясъци .
И при нас беше така.Но бях търпелива.Не се карах.Всъщност рядко.Обяснявах и следях да не се тъпче.Продължи доста време.Т.е. самото плюене на храната.Не защото е натъпкана в устата ,а ,защото не му харесва.

# 49
  • в огледалото на живота
Режи възможно по-малки парченца/ако е плод или зеленчук/
Ако няма интерес само да се храни детето,давай ти.При видимо отвращение към храната,не насилвай.

И двете ми деца започнаха с първите си опити за самостоятелно хранене окол 1,5г.
Оставих ги сами ,не съм ги спирала.Дохранвах,след тях ако имаше желание.Вярно,голямо мазало,но пък след година абсолютно добре се справяха сами.Лъжицата с точно попадение на супа-към 3г... Wink

# 50

И моят така яде плодовете - пълни бузите като на хамстер. Понеже ябълката иска повече дъвкане, проблема там го реших, като спрях да му режа парчета, ами направо му дадох да си гризе цяла ябълка. Така му е по-трудно да си отхапва големи парчета и си гризка малко по малко Simple Smile

# 51

И моят така яде плодовете - пълни бузите като на хамстер. Понеже ябълката иска повече дъвкане, проблема там го реших, като спрях да му режа парчета, ами направо му дадох да си гризе цяла ябълка. Така му е по-трудно да си отхапва големи парчета и си гризка малко по малко Simple Smile
Аааа моето сигурно ще го лапне цялото няма да гризе  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт