За правата на децата ни! седма тема!

• 111 396
  • 730
  •   1
Отговори
# 180
мамаРаче,благодаря   bouquet
Надявах се за частна занималня, защото в държавното училище не се обръща особено внимание.

MuJIuHka,  July_morning,  darina_g   bouquet

Последна редакция: пн, 03 фев 2014, 21:32 от Newly_

# 181
  • Sofia
Ресурсните центрове не са занималня, в смисъла който пита Wink
Това е ясно, но те може би имат информация, това имах предвид...

# 182
  • София
Нямат...то и ресурсните центрове едни центрове...

# 183
  • София
При преосвидетелстване на дете /втори ТЕЛК/ ако има период между двата ТЕЛК-а, през който няма плащане /стария е изтекъл, а новия не е влязъл в сила/.
Двойни детски се изплащат, съгласно чл.19 ал.3 ППЗСПД.
Месечна добавка за деца - съгласно  чл.24б ал.4 ППЗСПД
Интеграционни по ЗИХУ - съгласно чл.37 ал.1 ППЗИХУ.

В самите членове от законите има условия свързани със срокове, ДИ, процента да е над 50 и т.н., но те са стандартни.

Хиляди благодарности на Mama_Nana  bouquet   bouquet   bouquet , че сподели.

Точно заради този пост реших да обжалвам заповедта на СП и днес вече си взех и заповедта с изменението на началната дата на отпускане на интеграционните добавки. И въпреки, чe не е спазен невъзможният срок за подаване на молба, който е визиран в чл.37 от ППЗИХУ   Социалните си коригираха решението за интеграционни и ще платят със задна дата, без да има прекъсване със стария ТЕЛК.

# 184
Интересува ме за деца с ТЕЛК все още ли е безплатна детската градина или се заплаща.Преди две години когато бяхме в градина ни беше безплатно на нас , но една приятелка чието дете сега е в предучилищна група и е с ТЕЛК са и казали че трябва да плаща защото предучилищната е задължителна.

# 185
BetiBoko, ето Наредбата за Пловдив:
http://plovdiv.bg/obs/%D0%B4%D0%B5%D0%B9%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0 … 1%82%D1%80%D0%B8/
Цитат
Чл. 24. (1) За ползване на детски ясли и детски градини (ОДЗ) не се
заплащат такси по чл. 23 за:
в) децата с тежки хронични заболявания, посочени в списък, утвърден от
министъра на здравеопазването, когато посещават масово или
специализирано детско заведение;
Така както е написано, ако заболяването не е в списъка не сте освободени.

# 186
Благодаря ти n_alex76.

# 187
Нашият ТЕЛК изтича на 1.09, кога според вас трябва да подавам новите докумени и къде, пак на Макариополска ли се ходи? И ако не назначат по-ранан дата на ТЕЛК следващото решение влиза в сила преди изтичането на старото или как?

# 188
  • София
Иди и подай юни. После е отпускарски период и става една...Аз подадох на 3ти февруари, а телка е до 1май. Да, на Макариополска пак.

# 189
  • в полите на Балкана
Нашият ТЕЛК изтича на 1.09, кога според вас трябва да подавам новите докумени и къде, пак на Макариополска ли се ходи? И ако не назначат по-ранан дата на ТЕЛК следващото решение влиза в сила преди изтичането на старото или как?

Нашия ТЕЛК  изтичаше на същата дата, ходих края на месец май и не ми приеха документите, било рано. Подадох началото на юли и ни извикаха през октомври и то с настояване от наша страна, защото ми трябваше документ за училище.

# 190
Благодаря!
А какви документи се подават?
Така ще имаме прекъсване на ТЕЛК-а.
Аз ще опитам все пак да подам по-рано. Дано ни приемат документите.

# 191
  • в полите на Балкана
Подава се копие от ТЕЛК-а и молба. Връщат със задна дата, ако има прекъсване не е фатално

# 192
Благодаря!

# 193
  • София
Всъщност - Пумпелина имат занималня с ресурсно подпомагане за деца от 1 до 4ти клас. Бях го забравила и вчера докато чаках се зачетох в едно табло.

# 194
Доника, Пумпелина е добро решение. Благодаря   bouquet Но са много далече от нас и също така финансово са ми недостижими. Знае ли някой нещо за център Тацитус? Мисля, че така се пише. Цените ми изглеждат малко по-поносими за моя джоб.

Общи условия

Активация на акаунт