За правата на децата ни! седма тема!

• 111 354
  • 730
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте,аз съм дядо на едно сладко момиченце което за съжаление е с глаукома и на двете очички.Искам да попитам следното:след като е минала на телк и са и дадени 80%  с придружител трябва ли отново да заплащам за поредната операция?.Тя вече претърпя 4 операций и за всяка една от тях заплащахме по 400лв. за избор на екип,това сега необходимо ли е?Благодаря предварително!

Ето и линк:
Такса за избор на екип е недопустима, ако екипът в болницата е само един
Цитат
Изборът на лекар или екип от медицински специалисти е регламентиран в Наредба за осъществяване правото на достъп до медицинска помощ, поясняват от Министерството на здравеопазването.
Недопустимо е да се иска такса за избор на екип, когато в лечебното заведение има само един екип. Не е позволено да ви подтикват да плащате за избор на екип след извършването на интервенцията.
Имате право да поискате подробна информацията относно цените за избор на лекар/екип. Тя задължително трябва да съдържа и максималните цени за този избор, определени с наредбата.

# 601
Здравейте!
Имам въпрос-някой ползвал ли е добавката за балнеолечение за посещение на хотел във Велинград, Сапарева баня или друго място с хипертермална вода? Не санаториум, а хотел? Знаете ли кои отговарят на изискванията според коя наредба беше? Чудя се къде да резервирам. Моля, кажете някой хотел, за който ще ми изплатят добавката.С диагноза Аутизъм сме - къде е подходящо да се отиде според Социалните?

И моето детенце е аутист, но не виждам какво би помогнало едно балнеолечение, хотел, санаториум или термални води. По-добре опитайте барокамера, хомеопатия и най-вече работа с детето, учене и т.н.

# 602
Благодаря за пояснението.Става въпрос за медицински център Пентаграм.В действителност само доц.Петкова може да оперира детето,а има и само един анестезиолог доколкото разбрах,за това попитах тук за какъв екип плащам,като той е само един.Явно всичко е за пари за голямо съжаление и на гърба на мъката на родителите на болни деца.Това за съжаление е тъжната действителност.И между другото ми издадоха фактура,но в действителност ме е страх да подам сигнал,защото няма друг доктор в България който може да пипа бебчето.Поздрави.

# 603
За болница Токуда ли става въпрос.Доц Петкова не е служител на болницата,ходи веднъж в седмицата и е на хонорар.Моето дете има три операции,за доцентката сме плащали мисля по 200лв но за анестезиолог не.

# 604
Оффф сега видях че не е токуда.

# 605
Чакам промените в ДВ. Peace
Добавката за децата с увреждания да стане 70% от минималната зап … ресорната комисия
Цитат
Месечната добавка за децата с увреждания да се увеличи на 322 лв. от 2017 г., приеха на второ четене депутатите в комисията по труда и социалната политика. Те одобриха предложението на БСП добавката да се увеличи на 70% от минималната работна заплата, съобщи пресцентърът на социалистите.

За Плевен:
В Плевен два пъти повече нуждаещи се ще могат да се възползват о …  „личен“ асистент
Цитат
Нашата идея е да бъдат подсигурени повече часове за личен асистент, защото интереса там е най- голям или в първите девет месеца ще имаме възможност за около 30 лични асистента и във вторите девет месеца за около още 30 лични асистента, тоест около 60, 65 човека ще могат да се възползват от услугата "Личен асистент", които трябва да гледат собствените си деца или близки, които не могат да се обслужват самички.

Инфо за другите градове:
Община Шумен ще получи още 375 хил. лв. за лични асистенти
Цитат
16-те общини, които ще получат по 375 000 лева са Бургас, Видин, Враца, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Перник, Плевен, Русе, Дулово, Силистра, Сливен, Самоков, Стара Загора, Шумен, Ямбол.

Последна редакция: ср, 22 юни 2016, 16:39 от n_alex76

# 606
Момичета, помагайте. Трябва ли на направление 119 да пишат нещо от хотела, да слагат печат или нещо друго? Тук не знаят дали трябва да се пише нещо и какво. За добавката за рехабилитация става въпрос. На фактурата нужно ли да пише брой процедури и какви, или може само физиотералия примерно?

# 607
Момичета, помагайте. Трябва ли на направление 119 да пишат нещо от хотела, да слагат печат или нещо друго? Тук не знаят дали трябва да се пише нещо и какво. За добавката за рехабилитация става въпрос. На фактурата нужно ли да пише брой процедури и какви, или може само физиотералия примерно?
В кой хотел си ,че не знаят? А за това какво се пише писах в другата тема.

# 608
Здравейте. На 15.10.2016 г. изтича телк-ът на детето ми. Кога трябва да подам документи за продължаване? И още един въпрос: има съмнение за генетичен синдром, ако до датата на подаване или явяване пред комисията може ли да дам и епикризата/изследванията? Какъв е редът ако след издаване на телк за определено заболяване се установи ново както в моя случай, тъй като е вродено?

# 609
Здравейте. На 15.10.2016 г. изтича телк-ът на детето ми. Кога трябва да подам документи за продължаване? И още един въпрос: има съмнение за генетичен синдром, ако до датата на подаване или явяване пред комисията може ли да дам и епикризата/изследванията? Какъв е редът ако след издаване на телк за определено заболяване се установи ново както в моя случай, тъй като е вродено?
Можеш още сега да подадеш молба за подновяване, а в деня на явяване пред комисията си носите всички документи /копие/ доказващи влошено или ново заболяване

# 610
  • в полите на Балкана
Ако има валидно решение на ТЕЛК и се установи ново заболяване, може да се подадат документи за преосвидетелстване поради влошено състояние. Това е по преценка на пациента (родителя).

# 611
 В последната епикриза пише, че е с pectus excavatum, лека брахидакталия, уплътнения по част от хода на ребрата разположени по предна аксилирана или медиоквакулирана линия, четирипръста бразда двустранно.

# 612
Някой може ли да ми каже дали за ходенето на профелакториум има някакво значение броя на дните.Не може да отидем за повече от 4 дни.

# 613
Майчета имам нужда от помощ.На 12.07. подадох документите на дъщеря ми за преосвидетелстване , тъй като навърши 16 години и я карат да се явипреди да е изтекло това решение.Днес сме 14.09.,но още нямаме писмо с дата за явяване.Миналата седмица ходих в картотеката да проверя какво става, а отговорът на служителката беше, че били до края на август отпуска.Такова забавяне до сега не е имало. Имаше ли някакъв срок , в който от ТЕЛК са длъжни да ми определят дата за явяване?Чудя се какво да правя.

# 614
Миналата година така направиха с нас. От юли като крайна дата се измести чак октомври. Т.е. до 2015 г. ТЕЛКът беше до м. юли, но понеже служителите били в отпуск, нямало педиатър и дрън дрън, ни дадоха дата за явяване пред комисия на 15.10. Сегашния ТЕЛК изтича през м. октомври. На 17.10 ми дадох дата за явяване пред комисия за преосвидетелстване.

Общи условия

Активация на акаунт