За правата на децата ни! седма тема!

• 110 215
  • 730
  •   1
Отговори
# 585
Имат вратички и могат да откажат като кажат,  че детето има нужда от придружител поради заболяването си,  за което в детската градина не могат да се грижат (примерно нямат достатъчно персонал,  нямат ресурсен учител,  нямат медицинско лице или то няма право да прилага лечение в нужда и прочее) или нямат условия за грижи за детото със съответното заболяване (примерно нямат подходяща диета,  рампи,  тишина, неподходящо поведение на детето и липса на психолози и прочее) .  Заядат ли се,  тогава телка с чп не е привилегия,  както си мислят някои,  а оръжие срещу самото дете...

# 586
Не съм срещала да има забрана.По-скоро може да дадат препоръка.Решението е на родителя.Аз лично съм я пускала в сборни групи в рамките на ДГ.Когато лятото обединяват децата от две ДГ я спирах, защото нямаше добри отзиви за другата ДГ.Не исках да стресирам детето от непознати, които не я познават и не знаят как да подходят с особеностите в поведението й.

# 587
  • София
Lifeisbeautiful, за съжаление, ако не искат детето, всичко могат да измислят Sad.Моето по тази причина е в Частна ДГ. Има ЧП,но за мен беше много важно да е сам в градината (има пълния капацитет за това), а в др. ДГ искаха придружител.

# 588
  • Русе
Детската градина, в която сме ние има ресурсен учител. Във всяка една група има по едно или две деца със СОП и децата са свикнали да се съобразяват и да се грижат и да пазят децата със СОП. Може би затова при нас не е никакъв проблем да си пусна детето в сборна група.

# 589
  • Бургас
Знаете ли кога ще ни вдигнат дохода с 56 лв.

# 590
Трябва да мине на второ четене и след това да се публикува в ДВ.

# 591
  • Бургас
И кога ще е това чудо Rolling Eyes

# 592
Ти сериозно ли очакваш тук да намериш отговора на въпроса си - Кога? Не ги решаваме ние тези работи  Rolling Eyes

# 593
  • Бургас
има хора ,които имат познати навсякъде и далеч по-добре осведомени от мен,затова и питам.

# 594
Здравейте,аз съм дядо на едно сладко момиченце което за съжаление е с глаукома и на двете очички.Искам да попитам следното:след като е минала на телк и са и дадени 80%  с придружител трябва ли отново да заплащам за поредната операция?.Тя вече претърпя 4 операций и за всяка една от тях заплащахме по 400лв. за избор на екип,това сега необходимо ли е?Благодаря предварително!

# 595
Ами аз не мисля, че това, че имате ТЕЛК Ви освобождава от тези такси. Още повече, че наличието на ТЕЛК решение ви носи пари всеки месец  Rolling Eyes

# 596
  • Бургас
Социалните дават 325 лв. еднократно за годината,пазете фактурите от операциите и питайте дали може  и със задна дата да изплатят нещо.

# 597
  • в полите на Балкана
Едва ли социалните ще изплатят фактура за избор на екип. Това е нещо, което се прави по желание.

# 598
  • Бургас
Социалните дават за операция 325 лв ,веднъж в годината,имам позната ,която работи там.

# 599
Здравейте!
Имам въпрос-някой ползвал ли е добавката за балнеолечение за посещение на хотел във Велинград, Сапарева баня или друго място с хипертермална вода? Не санаториум, а хотел? Знаете ли кои отговарят на изискванията според коя наредба беше? Чудя се къде да резервирам. Моля, кажете някой хотел, за който ще ми изплатят добавката.С диагноза Аутизъм сме - къде е подходящо да се отиде според Социалните?

Общи условия

Активация на акаунт