Красотата на земята сме събрали във цветята! Лятото и цветята, тема 61

• 45 602
  • 735
  •   1
Отговори
# 45
  • ГОре на черешата...
И аз на опашката за смокини  Whistling. Whistling

Големи красоти тук, прекрасно е във всички градини Peace.

Писенце, благодаря от сърце за свещичката   bouquet
Скрит текст:
Аз съм вярваща, не фанатично, но вярвам, че има някой отгоре Thinking...ние с мъжа ми пък много обичаме да ходим в манастири, смея да твърдя, че сме обиколили доста в България, в Бачковския последните две години преживях душевен катарзис, толкова силно и разтърсващо място е...но на Кръстова гора още не съм ходила, благодаря ти, че чрез пламъчето на твоята свещичка ме пренесе там, в дните срещу празника ми Hug.

Аз пак ида с хибискус - слънчево жълт този път /това е третият вид, който имам - подарък от ученик за 8-ми март ми беше/:

А следващите цветове на преднишния вече се разтварят в прасковено:

И звата заедно:

# 46
  • на североизток от Рая
 Моля, отклонете една пратка смокини към Шумен!  Praynig О-бо-жа-вам гии!

Искам и сладко от смокини, но домашно.
Скрит текст:
Дори миналата година май бях писала в готварския, с молба да ми пратят срещу заплащане. Не знам как го бях написала, но отговор не дойде. Те хората не го правят заради мен, но ето че някъде имат в изобилие от плода.
Денима,  Hug!

Преди години ходехме на море винаги на къмпинг "Златна рибка" до Созопол. Разхождахме се в Созопол, а то там смокиня до смокиня. Тъкмо ги хващах узрели през август. Берях, събирах по земята...Обаче вече любимият ми къмпинг не  е това, което беше, и не ходим там.

Мариетка, като видях, че си нощувала там една нощ, завидях ти, с бяла завист. То там и морето е различно.  Flutter Heart Eyes

Маце, пъпешчето ми стана много интересно. Никога не съм виждала подобно растение. А колко литература съм разгледала и изчела, не само за цветя, а и за разни растения.

А розата, която показах ,не е моя. Тази снимка е от мястото, на което беше обучението ми. И продължавам да пускам снимки оттам, защото има цветя и храсталак по снимките. И нали е по темата, затова.  Whistling

Утре е Голяма Богородица! Уважавам празника, обаче някъде го превръщат в панаир. Напр. в Рилски манастир, Бачково, Дряново. Губи се атмосферата на християнския празник. Кебапчета, скари, балони и свирки не могат да ме накарат да харесвам повече този ден. Пак всичко опира до търговията. И това не ми допада.
 Иначе ще отида да запаля свещички. Винаги ходя.

Хриси, стана  ми мъчно за теб и болките, които преживяваш. Така се страхувам от зъболекари. Зъбол. стол го сравнявам със стол за инквизиция. Имам панически страх. Ама като се наложи.  ooooh! ooooh! ooooh!

А котенцето е толкова сладичко.
 А пък крушата как искам да я захапя. Интересен сорт е, сочна ли е?

Моите цветя пак имат гост. Направил е тропоски по листата на мушкатата. Накрая залових гадния червей върху едно цветче от мушкатото ми от Мариетка. Гадът ньеден изхвърча през терасата барабар с листото.  Mr. Green

# 47
  • ГОре на черешата...
Нели, много си хубава днес, страхотен подпис  bouquet!

Знам, че последните дни много разводням темата, но ми е едно такова...сълзливо-размисловно, може би заради книгите, които чета в момента, та простете ми...
Скрит текст:
Пак явно заради тези книги  реших - утре няма да се въртя цял ден край печката - ще заведа милото и децата на ресторант - така де, имам празник, нека един път на мен да ми сервират и да се поглезя. Няма какво да доказвам, че може да готвя, нали Laughing. Спретнах набързо ей сега един сладкиш и толкова. Време е вече да се обичам. Няма време за отлагане. Само такава - обичана и обичаща се, ще съм от полза на близките си и само тя, Любовта, е нашето спасение...

Мари,
Скрит текст:
"И ние самите известно време ще бъдем обичани и после ще потънем в забрава. Но любовта ще е достатъчна; всички нейни импулси се връщат към излъчилата ги любов. Любовта не се нуждае от спомени. Има земя на живите и земя на мъртвите, а мостът е любовта - единствено възможното оцеляване, единствено възможния смисъл." из "Мостът на Сан Луис Рей", Торнтън Уайлдър

"Скъпа, бях там. Топло е, пъстроцветно и красиво..."

# 48
  • Бургас
Мии,освен да правя сладко и да пращам по едно бурканче с някоя китка.Поне ви съблазних та догодина който идва няма да пропусне да се обади  Laughing
Майтапа на страна,наистина ще взема да направя.Утре ще прегледам и ще събера узрелите.Проблема са ми бурканчетата,че ги оползотворявам във вазички и едвам свъртях за сладкото от бъз.
На Мариетка хибискусите много хубави  Heart Eyes
И на Хекси снимките много хубави.
Добре,че сте вие,че се разтоварвам и се наглеждам на красоти,само дето като ви видя китките и искам още и още...
Писенце,не знам тази година ,но ако идваме към вас задължително ще се обадя.Миналата есен ходихме в Троян ,майка е от там.Аз обожавам да пътувам,но моя мъж малко трудно го агитирам ,той на младини е бил параходчия,та се нагледал на свят Sad

# 49
matze само като си представих комшийката ти как наднича и  Joy
Хексилина страхотни снимки и цветя!  Heart Eyes
Скрит текст:
за зъбите и венците купи прополстом и жабури с него  http://www.propolisbg.com/index.php?service=3&lang=1
neli mar4 мъжа ми ще идва към Шумен ,началото на септември и ако има смокини ,може да донесе. Wink
mari_eta Идете на Кръстова гора,усещането е несравнимо с Бачково.Там като,че ли цялата местност е заредена с някаква енергия.А вечерната молитва,която се провежда всеки петък срещу събота вечерта е неописуема.
Аз за това реших да отидем днес,като няма хора и е много по-спокойно.
denima много ми харесаха нещата ,които твориш!   bouquet
Скрит текст:
Ще крада идеята ,за благотворителен базар на ДБМ.  Simple Smile Wink Само трябва да кажеш с какво ги лепиш. newsm78

# 50
  • DE
Абе вие къде се наредихте сега на опашка за щайгите пълни със смокини, а?
Лафа беше да са всичките само за мен...ама-ха hahaha
Аз много го обичам това сладко от цели смокини, ама нъц.
Скъпо ми излизат тук пък и аз съм една скъндза Laughing ако Матцев не ми купи сигурно няма и да ям Mr. Green

Абе Хекси ти да си почиваш ли си там или си на инквизиция. Какви са тези зъбари сега...що не си оправи тук нещата. Прекрасно е в двора на мама Hug

Мариетка, много са красиви китайките, с големи цветове!
Харесаха ми думите ти...да се обичаме сами.
Аз съм така от години. "Битките" около мен бяха много жестоки и люти и съм платила много висока цена за това което имам сега.
Майната му на лошото, сега съм на такава възраст, поочукана, но с гордо вдигната глава и винаги с усмивка на лицето!

Нели, аз го купих тази пролет и не знаех какво е. Сложих му малко конска торчица и му се радвам. "solanum pepino" се казва.
А, за "готварския"...те там така си се канят и черпят/лаф да става. Въобще да не те притеснява Hug
А ти си като малко нежно момиченце. Усмихвай се често, ХОДИ ти!

# 51
  • ГОре на черешата...
Майната му на лошото, сега съм на такава възраст, поочукана, но с гордо вдигната глава и винаги с усмивка на лицето!

Точно такава съм си те представяла винаги Hug.

# 52
  • на североизток от Рая

Точно такава съм си те представяла винаги Hug.

И аз!  Heart Eyes

Мац, дай снимка, де! Не ти намерих албума. Уж потърсих, но аз нямам фейс и се оправям трудно в тази дестинация.  Joy

Писенце, забравих да ти благодаря за милото предложение за смокините!  Hug Такава отзивчивост. Но не пращай, моля те! Ще купя, сигурно има на пазара, просто не съм търсила. Не са така хубави в нашия край, все вносни има по магазините, а те изглеждат така изкуствено напомпени.
 Писенце,  Hug!

Последна редакция: ср, 14 авг 2013, 22:47 от neli mar4

# 53
denima сакън! Узрелите смокини са за ядене. Сладко от цели смокини се прави със зелени такива.

това е на мама рецептата

Скрит текст:
сваряваш вода и вътре слагаш син камък колкото царевично зърно. Вкарваш и изкарваш смокините колкото леко да се попарят. На литър чиста вода слагаш кило захар докато се сгъсти сиропа. Като стане сиропа и пускаш смокините. Вариш докато смокините поемат сиропа. Сладкото е готово когато капнеш на чиния и капката си остане като капка и не се разлива. Слагаш и портокалови корички.На мокинята опашката се маха и леко се цепва с нож, за да може да поеме от сиропа. За тази доза се ползват 50-60 смокини в зависимост от големината им. Във зеления камък се потапят на три пъти с цел смокинята да може да си остане зелена. Май и лимонена киселина се слага  newsm78

# 54
  • Бургас
Ми аз и за узрели имам рецепта ама това ме заинтригува,още по лесно ще ги обера зелени  Mr. Green
Лимонтозу се слага накрая на варенето на всички сладка за да не се захароса.
То вярно ,че цели се правят зелени.СЯ ще ходя да си търся зеления камък  Laughing

# 55
  • DE
Нели, не е във Фейса, в линка от албума ми от първа страница който е в "снимка.бг"
Май снимките са в последния петия албум, ама не са много актуални.
Ще се покажа и аз по-късно, ама първо да отслабна Mr. Green

Сега прочетох, че в сладкото се слагало син камък(меден сулфат)
Тогава не искам да го ям и вече не го обичам Sad

pisenxeto и във вашия край ли растат смокини.
Дайте снимка де...да си облажня окото.
Тук продават в контейнери едни малки декоративни дръвчета, но зимата трябва да се прибират.
Съседа си купил и ми вика "имам една смокиня" -питах го есента, какво стана със смокинята, узря ли?
Пък той "падна" hahaha
Беше преди няколко години. Не съм се сетила, като съм в тяхния двор да погледна дали стои още в саксия smile3537

# 56
  • Талант на 2012,2013 г.
Скрит текст:
Да почерпя...Нали имен ден имам днес...

# 57
  • DE
Мари, приемам почерпката с удоволствие.
Да ти е честито името! Бъди здрава, силна и винаги изпълнена с оптимизъм!!!
И не забравяй да се усмихваш днес, ще направиш всички около теб щастливи Hug

За теб

# 58
Добро утро момичета.
Мари, Мариета да ви е живо и здраво името. Всичко най добро.  Hug

За смокини още преди да почнете да пишете се бях замислила. Има една тук но здрее много късно. Утре вечер ще ходя по махлата да ям.  Joy В момента сме на ябълки, грозде и круши в нас.
Благодаря ви за мисленето покрай моите проблеми.
Матце,
Скрит текст:
имах един мост за правене и един зъб за изграждане. Ще ми откъснат главата ако го правя в Германия. Всичко друго съм си го направила там. Мястото което е подготвено за моста е спокойно, но там където слага винт и изгражда зъб е подуто. Днес съм по добре.
Моята майка е Мария и днес ще правим една миниекскурзия. Дестинацията е Етъра, Соколския манастир и евентуално Шипка ако остане време.
Мариетка пиша ти тук че нямам време.
Скрит текст:
Изкочи една непредвидена задача за утре. Не се съобразявай с мен. За сега датата на посещенията се премести за понеделник.  ooooh!
Нели, крушата я водят сорт" Синя круша". Вкусна е. За втора година има дървото. Майкини преди няколко години засадиха само странни видове дръвчета пред къщата. Сега чакаме да опитваме. Simple Smile

# 59
Марѝ Честит Празник!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт