Отговори
# 495
Позволявам си да цитирам мнение, намерено в интернет:
Аз имам също понижена функция на щит.жлеза и също пия Eutyrox. МАТ и ТАТ бяха над норма.Започнах да пия първо по едно хапче от 75 мгр. и на всеки 45-50 дни изследвахме TSH-то,което е винаги беше в норма.Така на всеки 45-50 дена намаляхме дозата до поддържаща и след 8 месеца лечение си изследвах МАТ и ТАТ ,които вече са в норма.
Всъщност аз имам съмнения за моята ендокриноложка,но с това лекарство се понижават и нивата на МАТ и ТАТ произвеждани от щит.жлеза.Сега пия подържаща доза от 6.25 мгр. Еутирокс,като  евентуално началото на март  лечението ми ще приключи.
Има и друго нещо,  нормалната функця на щит.жлеза след лечение, винаги може по всяко време да се понижи отново ,което налага профилактични изследвания.
Между другото аз имах проблем със забременяването, но когато пих един месец Еутирокс бях забременяла, за съжаление явно високите стойности на МАТ доведоха до спонтанен аборт в 5 месец.

# 496
МАТ не мисля, че се повлиява от лекарства. И на мен моя доктор, които се води най-добрия в София ми каза, че е важно TSH и fT4. ЩЗ не е причина за аборт, тя може да увреди плода, но не и да е причина за аборт. Щом TSH е в норма, няма смисъл да се пият лекарства. Изрично то питах дали заради високото TSH и  МАТ стигнах до аборт и той категорично отрече това да е причината.  Но е хубаво на 6мес-1г да се следи ЩЗ, а при бебеправене TSH на всеки 2-3 месеца.

# 497
МАТ не мисля, че се повлиява от лекарства. И на мен моя доктор, които се води най-добрия в София ми каза, че е важно TSH и fT4. ЩЗ не е причина за аборт, тя може да увреди плода, но не и да е причина за аборт. Щом TSH е в норма, няма смисъл да се пият лекарства. Изрично то питах дали заради високото TSH и  МАТ стигнах до аборт и той категорично отрече това да е причината.  Но е хубаво на 6мес-1г да се следи ЩЗ, а при бебеправене TSH на всеки 2-3 месеца.

Абсолютно 1:1 ми каза лекаря!  Peace
В понеделник съм при друг ендокринолог, за да чуя и неговото мнение.

# 498
http://www.youtube.com/watch?v=ub3XYD6WuHc
Да ви развеселя с едно клипче!!!

# 499

Развесели ме, Роси!  hahaha Joy Joy Joy

Рано е още за М., но мен ме тресат такива МПС, че все едно всеки момент ще ми дойде! А няма да ви казвам как ме болят гърдите. Само от допира на тениската, с коята съм сега и все съм настръхнала!  Laughing

# 500
Виж не знам кой, е лекаря ти но въпреки че моите тат и мат никога не са били извън норма и преди лечението и сега като се лекувам. Аз лично се радвам, че знам че може и да не задържа плода ако се получи бебето тъй като моя лекар ме предупреди че ще имам такъв проблем явно хората -жените с такива проблеми имат неприятния шанс да загубят бебето. Аз предпочитам да имам едно на ум и да слушам лекаря си. Два пъти не го послушах защото поставям всяко мнение под съмнение докато не се уверя дали е точното за мен. Истината е, че и двата пътя съжалих и видях че лекаря ми не греши в това което ми казва....От друга страна, не мисля че трябва да подценяваш това че бебето може да се увреди: психически и физически-да е глухо! Не мисля, че това може да бъде подценено или пренебрегнато не е по-малко страшно от загубата не бебе. Може би лекаря ти знае или не знае защо е загубата на бебчето. Нищо не мога да твърдя. Просто искам да ти кажа, че за теб и бебето е добре да знаеш тези неща предварително, за да си готова за това което те очаква. Аз знам, не ми е хубаво но го знам че може да загубя бебето си. Затова ще слушам моя лекар...както и ще се изследвам всеки Божи месец тсх стига да забременея, защото бебето расте и ще има нужда от тироксина в мен, за да се развива нормално.
Надявам се да разбираш добронамереното ми писане към теб, пожелавам ти от сърце да износиш и имаш здраво бебче.  bouquet
Ако може пиши ми, кой е лекаря ти на лични? Peace

Позволявам си да цитирам мнение, намерено в интернет:
Аз имам също понижена функция на щит.жлеза и също пия Eutyrox. МАТ и ТАТ бяха над норма.Започнах да пия първо по едно хапче от 75 мгр. и на всеки 45-50 дни изследвахме TSH-то,което е винаги беше в норма.Така на всеки 45-50 дена намаляхме дозата до поддържаща и след 8 месеца лечение си изследвах МАТ и ТАТ ,които вече са в норма.
Всъщност аз имам съмнения за моята ендокриноложка,но с това лекарство се понижават и нивата на МАТ и ТАТ произвеждани от щит.жлеза.Сега пия подържаща доза от 6.25 мгр. Еутирокс,като  евентуално началото на март  лечението ми ще приключи.
Има и друго нещо,  нормалната функця на щит.жлеза след лечение, винаги може по всяко време да се понижи отново ,което налага профилактични изследвания.
Между другото аз имах проблем със забременяването, но когато пих един месец Еутирокс бях забременяла, за съжаление явно високите стойности на МАТ доведоха до спонтанен аборт в 5 месец.
Чие е това мнение? Hug

# 501
Знам , че за висок ТАТ и  МАТ препоръчват селен така , че можеш да пробваш . Той в определени дози няма да ти навреди .

# 502
  Кой е казал да не слуша лекаря си ? Просто споделих на мен какво са ми казали и какво се следи по време на бременност. Накъде не съм написала, че няма да се следя по време на бременност. Напротив ясно казах, че е важно да се следи TSH и FT4.
Следя се при Начев.

# 503
Ох, не исках да стартирам някакъв спор, може пък наистина да не се повлиява отлекарства МАТ, а може и да се, един Бог знае и някои лекари. Четох, четох, единно мнение не намерих. Съветът ми към Люба беше да потърси и второ мнение, защото висок МАТ е знак за проблем с щитовидната, може пък някой друг да види/предложи нещо повече от това просто да се следи след като забременее. Дай Боже да има какво да се направи, защото сие здравословен проблем, щитовидната жлеза ни трябва не само докато искаме да правим деца. Лекарите знаят най-добре.
Все пак, ето това намерих като най-достоверна на пръв поглед медицинска информация
http://medpedia.framar.bg/%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%86%D0%B8%D … D0%BC%D0%B0%D1%82
Пише за възможните усложнения при висок МАТ накрая.

За да разведря обстановката, на мен ми предложиха да се консултирам с шаман, така че... Мнения всякакви. Но пък много помагал човекът и наистина си разбирал от работата.

# 504
добро утро аз днес станах рано нещо не мага да спя напоследък.
 Естлар, Буцигном,  момичета съжалявам за отрицателните тестове ,но идва нов месец дано късмета да е с вас.
elenna smile3501 EFP честито и ти пожелавам всичко да е наред.
за щитовидната аз пия л-тироксин и селен,второто мисля ще помага и за антителата една колежка го пие и каза ,че са и спаднали с доста.
и аз си чакам лелката и другия месец пак  наново ,но тоя път по сериозно с температурата.малко ми е криво ,че нищо не е станало ,но вие знаете какво е .
Ние заминаваме малко към Троян , имали момичета дето не чакат тия дни -имате стиснати палци от мен.

# 505
Добро утро и от мен...много ранобудни тази сутрин...
Приятно изкарване Ваня, хубаво е човек да се разведри малко Simple Smile
Естлар...то човек, е склонен в такъв момент да повярва на всичко и стига да помага, аз мисля че лошо няма Simple Smile дори да си призная не знам ква функция точно изпълнява в нашият свят този шаман Simple Smile
Рости успя рано рано сутринта да ме развеселиш, дано да ми тръгне все пак на хубаво поне днешния ден  Hug

Усмихнат и слънчев ден желая на всички Simple Smile

# 506
Добро утро и от мен  Hug Много сте ранобудни днес Simple Smile

Елена Честити ти две чертички и от мен. Стискам палци всичко да е наред и да гушнеш едно пухкаво бебче на финала  Hug Hug
Любо Всичко ще е наред сигурна съм , просто направи още една консултация с лекар. Нямам никакви съмнения че скоро ще видиш  EFP
Стискам силно палци за останалите нечакащи този месец  Praynig
Аз в понеделник ще пускам хормоналните изследвания и се моля само всичко да е наред  Praynig От клиниката в Бургас ми казаха да пусна целия пакет от 7 хормона а именно : FSH , LH , Estradiol , TSH , Prolactin , Testosteron i Progesteron. На въпроса ми защо да пускам Progesteron ми казаха че е добре да се види по време на цикъла как е и след О как се повишава. Това е за сега от мен  Hug Хубав и усмихнат ден пожелавам на всички  Grinning

# 507
Добро утро и от мен! Simple Smile
Аз заминавам на гости за уикенда на една приятелка! Температурата тази сутрин падна още малко, така, че лелята идва, макар и неканена, но не мога да я върна за съжаление!

Пожелавам приятна почивка ма тези, които ще почиват и лека работа на тези, които ще се трудят!   Heart Eyes

# 508
Моята леля днес се появи на вратата...на печелившите честито...приятен уикенд и гостуване Рости Simple Smile Нианка благодаря за закуската Simple Smile Здравословно ще закусваме тази сутрин ми се струва Simple Smile  Hug

# 509
Добро утро, дами!

Гледам почти спор се е завързал по темата за МАТ при мен и малко ми стана неприятно, че страстите са се нажижили. Знам, че с мнението си искате да ми помогнете, за което ви благодаря!  Hug В понеделник имам записан час при друг ендокринолог. А между другото ще изкоментирам и въпроса с професор, който е наш познат, но в момента е в чужбина. На него му имам пълно доверие. Така ще мога да чуя няколко мнения и да преценя. Все пак съм учила 6 години вет. медицина.  Mr. Green

Коя НЕ чака тези дни с мен? Бързо да си признава! Laughing Макар да си знам, че аз лично ще дочакам пак лелката. И графиката ми е много странна този цикъл.

Общи условия

Активация на акаунт