Роят се АВГУСТовски бебета безчет, на коя ли мама днес е ред?! -16

• 32 273
  • 606
  •   1
Отговори
# 240
Ради, Галирос, как пък и трите го докарахме до термин, пък вероятно и до след него ще докараме ooooh!
На мен моята лекарка ми каза, до днес ако не съм родила да ходя до болницата, послушах я. Там днес поне ме успокоиха, че ако до понеделник не родя, ще ми помогнат. Аз силно се надявам беба да не се мотае много и да изпревари понеделника, поне тя да си избере дата, а не докторите да ѝ я избират.

# 241
Графиньо, защо така сте се разбързали да индуцирате - има ли някакви показания за това или? Аз покрай моето раждане доста се наплаших и ако можех да върна времето назад определено бих почакала повече преди да се запътя към болницата  Rolling Eyes . (Моята история я писах в темата за Тина Киркова в Здравния, реших, че няма нужда да ви натоварвам тук.)

# 242
Джинджи, прочетох Hug
Съжалявам, че така са се развили нещата при теб и се надявам, че с вас двечките всичко сега е наред.
Аз лично се страхувам от предизвикване (честно казано), но от друга страна голямата ми дъщеря се роди 3.950 1 ден след термин и се притеснявам и малката да не стане много едра, докато реши да излиза. В понеделник ще говорим и ще решаваме с лекарите. (Пък дано до понеделник бебка се накани и ми спести тези притеснения)

# 243
  • София
Здравейте пренасящи мами!
Запушалката ми падна преди 16 дни и това явно не е никакъв показател за скорошно раждане. Моя док иска да ми предизвиква раждане от няколко дни, но аз много се дърпам. Преди малко се чухме и каза " 5 дни пренасяне са много , трябва да  влезнеш в болница" , аз пак НЕ. Ще чакам до понеделник (8 ми ден) ако няма нищо , ще си събирам парцалките...Wink
Спокоен ден ви пожелавам и вярвам ,че всичко ще се подреди както трябва! Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 244
Графиньо, добре сме вече, благодаря  Hug След като се прибрахме се успокоихме и аз, и бебка.

Мда, с тези размери си е сериозна работата, разбирам те (макар че и нас ни мереха много големи, а хич не познаха). Дано човечето реши само да си излезе преди понеделник и ти спести притесненията  Peace

# 245
  • София
Чакащи момичета - акушерският коктейл е начинът. Аз пих 1-2с.л. рициново масло (наистина не помня 1 или две сипах) с чаша сок един ден преди термин и след 3-4 часа започнаха силни болезнени контракции през 3-4 минути. След 1 час се дотътрихме до болницата и там установиха разкритие 5 и половина. И след още 3 часа родих нормално 3400г бебе с тесен таз (аз съм с тесен таз:) без епидурална.
Не съм сигурна дали направих добре с това рициново масло, защото малкият трудно се адаптираше и 5 часа го държаха в кислородна палатка. Не знам до колко "предизвикването" е изиграло роля.
 Thinking
По-късно ще разкажа за раждането в МД,  беше много леко като за първо и съм много доволна от болницата, родилното и седмия етаж (като си затворим очи за хлебарките).

# 246
  • Варна
Здравейте, мами  Hug

Влизам да споделя една новина  Mr. Green

Bilyanka_B е родила своето съкровище Васил на 20 август, 3600гр и 50см.

Да й расте здравичък и много щастлив   bouquet

# 247
Прочетох поста на Джинджи за раждането и в Тина Киркова. Аз също там ще раждам и сега ме хвана много страх. Графиньо ти в коя болница си?
Аз в края на юли ходих на т.нар. училище за бъдещи родители. Преди 8 год. с дъщеря ми също ходих. Тогава бяхме над 40 бременни, имаше лекция в зала с няколко лекаря.После ни разходиха из отделенията. За разлика от тогава сега бях единствена и срещата беше с Киров в неговия кабинет. Направи ми много добро впечатление този човек. Каза ми ако нещо ме притеснява да не се двоумя и да ходя - "по-добре да се натовари касата с един преглед отколкото да се пропусне такъв"това ми каза и като отида, че мога да търся директно него. Смятам утре това да направя, защото съм в шок и ужас да не попадна на тази Григорова  Cry

# 248
Момичета, оставам да закрия форума! Бях на лекар днес -  разкритие нямам и според докторката ще си откарам така до края на седмицата... Хубавата новина е, че след няколкото контракции шийката се е скъсила и омекнала.
Много ми е кофти Sad Вчера бях толкова щастлива...Много ме е страх от предизвикано раждане, страх ме е да преносвам - имам чувството, че всеки момент бебо ще се почувства зле и ще стигнем до спешна ситуация...Не ми харесват вариантите, искам бебчо сам да си тръгне...
Ох, оплаках се!

# 249
Всички сме в някакъв стрес май Simple Smile Аз имам чувството, че цял живот ще си ходя с този корем. Добре че бебето често рита та се убеждавам, че съм бременна, а не дебела  Confused

# 250
Три пъти съм преносила, един път родила почти на термин(чудо!) да споделя.......

Изнервящо е, че всеки те пита - хайде, още ли не си родила? Изнервящо е, защото в главата се въртят какви ли не въпроси - от по-позитивни до по-негативни......Изнервящо е, защото не знаеш как е точно Бебчо - най-вече!

Специално за третата бременност, 16 дни преносване.......До последно всички прегледи бяха добре - и околоплодна течност - ок!, и тонове, и Бебчо, всичко....Накрая се видяха проблеми и ме пратиха в отделението за индуциране на раждането....Всичко с Бебо бе добре, роди се 3,650кг. на 54 см., ядеше си, спеше си, никакви проблеми, слава на Бога! Силно вярвам, че и с вас ще бъде така!

Специално за първото преносване.....Забременях след лекарствена терапия, след близо 4 годишно чакане, след лежане в отделението по стерилитет в МД.....и когато не родих на термина - доктора, който ми следеше бременността не поиска да рискува. Каза ми, че ако до 1 седмица не родя - влизам за предизвикване на раждането. Признавам си - съгласих се от раз! Точно така и се получи - не родих до 1 седмица, влязох в болницата, от прегледи и т.п. ме хванаха болките, после една малка система и......Бебо се появи - 3,300кг./50см........

Та всеки сам себе си знае....Първият път не исках никакъв риск, третият път обаче едва ли не заповеднически казах на лекарката, че ако не ме изпрати в отделението за предизвикване на раждането - сама си отивам!

Не се шашкайте, момичета! Не бързайте, но и не се бавете!!!! Ще родите! Следете си Бебчо да мърда редовно и вярвам, че интуицията  няма да ви излъже! Praynig

# 251
Vi_ta,спокойно,вярвам,че всичко ще е наред и ще си дойде от самосебеси.Ще стискам палци всичко да мине ОК.За закриване на форума може да съм аз-имам 5 дни до термина и ако и преносяяяяяя  Sad

# 252
Прочетох поста на Джинджи за раждането и в Тина Киркова...

Аз точно затова не писах тук, за да не стресирам излишно никого. Както казах и в другата тема, явно просто изтеглих късата клечка  Rolling Eyes Имай предвид, че докато аз лежах в предродилна минаха много, много момичета, които родиха лесно и бързо (доколкото е възможно това по принцип  Mr. Green ), и съвсем без някакви големи драми. Не се шашкай, мисли позитивно, потърси Киров, ако това ще те направи по-спокойна... и просто имай готовност да отстояваш интересите си  Peace Кураж, не остана!  Hug

# 253
Момичета,които преносвате,-недейте така-как ще закривате форума?Все още има такива като мен ,дето си чакат термина-моят е на 29 и честно казано все си мислих ,че като за второ раждане няма да го дочакам,нооооо ....Взех доста да се притеснявам дали ще разпозная признаците за започване на раждането.Първият път моят доктор ме прати в болницата  да ми назначат дата за секцио т.к.каза ,че ми е мн. тесен таза,но от болницата ми се изсмяха и даже не ми дадоха да се върна да си взема багажа ,пратиха мъжо да го донесе,а на мен ми предизвикаха раждане 7 дни преди термин без да имам болезнени контракции и без да са ми изтекли водите.Та така преди 8 години се стекоха при мен нещата.Дано условията в Хирургийте в Пловдив и отношението на персонала са се подобрили оттогава,защото честноказано  изпитах голям стрес първия път-едно че психически не се бях настройла за раждане,и второ отношението беше под всякаква критика,а да не говорим за хигиената и хлебарките......Увлякох се.Простете!На всички чакащи като мен леко раждане-научих за едно поверие :преди да тръгнем за родилния дом да си пуснем в пазвата да премине един сапун-да мине бързо и лесно раждането както се плъзга сапуна.А на родилите мами-честито и по малко тревоги около бебчовците!!!

# 254
Мама Цоцоланка, kmp, благодаря за куража! Чувствам се  по-добре и се опитвам да мисля по-философски- щом моят бебок не е готов още, ще го изчакаме. Чаках почти 3 години да забременея, после 9 месеца и не вярвах, че август изобщо ще дойде, та още една седмица ли ще ми се опре?Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт