Роят се АВГУСТовски бебета безчет, на коя ли мама днес е ред?! -16

• 32 493
  • 606
  •   1
Отговори
# 75
Добро утро, момичета!
Ние все още сме двама, но пък виждам, че времето е по-хладно и ще ходя на дъълга разходка, дано бебокът се  реши да излиза...
Забелязвам,че напоследък спя много дълбоко, а и до по-късно (началото на 9 месец страдах от безсъние).

Хубав ден на всички и мнооого бебчета днес!

# 76
  • София
Добро утро  Simple Smile
Аз отивам да позагладя нощницата 2-рата и да прегледам багажа за болницата, въпреки че тази сутрин индикации за раждане нямам, вчера вечерта имах 3-4 леко болезнени контракции.
С малчо както една мама беше писала тук ще се раждаме на термин като каката!
Вита ти къде ще раждаш? Има ли някое майче, което ще ражда в Майчин дом София?
Ние приключваме с ремонта този уикенд и ММ се връща на работа, така че ако не се роди уикенда ще изненадам ЖК в понеделник и ако е през деня ще викам ММ да ме кара до болницата  Rolling Eyes
Като чета Йоанка колко време са я мотали и почвам да се плаша, ЖК ми каза да бягам при първата сериозна контракция, че бързо щяло да стане, да видим. Нещо уморена се чувствам накрая. Добре че днес е по-хладно и може по-късно да изляза.

# 77
Аз ще раждам в Окръжна. Много мами родиха в Майчин дом, но малко останахме неродилите, та не знам кои останаха за Майчин дом Simple Smile

# 78
Vi_ta,здравей!Видях,че и ти ще раждаш в Окражна като мен.Икам да те попитам кога ти правят вагинален преглед за разкритие,защото аз вече ходя 5 седмица на тонове и още не са ми правили преглед за разкритие.Аз все пак имам 11 дни до термин,нооо все пак да попитам.Благодаря ти предварително!

# 79
  • Добрич
Привет мамчета!Честито на всички нови майчета !

На 12 август се роди моето съкровище Ема(термин 11.08.),3820 гр и 53 см.От вчера сме вкъщи и е лудница и по-късно ще пиша за раждането.
Искам да питам за отпуска по бащинство-документа който се издава от болницата за датата на изписването -дали епикризата в която е написана датата на изписване върши същата работа?Ние нямаме друг документ,а мъжа ми трябва да го представи.

# 80
Мисля, че за бащинството и отпуската ви издаваха  някакъв документ от болницата, но се заплаща и то около петдесетина лева - различно е за всички болници.

# 81
Записвам се в новата тема като вече родила мама и благодаря за честитките   Simple Smile

# 82
Vi_ta,здравей!Видях,че и ти ще раждаш в Окражна като мен.Икам да те попитам кога ти правят вагинален преглед за разкритие,защото аз вече ходя 5 седмица на тонове и още не са ми правили преглед за разкритие.Аз все пак имам 11 дни до термин,нооо все пак да попитам.Благодаря ти предварително!

Здравей:) На мен ми правиха преглед за разкритие за първи (засега единствен) път във вторник- 6 дена преди термин. Не знам дали защото споделих, че съм имала болки през нощта (които се оказа, че не са контракции), или и без това е станало време да ме гледат... Утре съм пак на преглед, много се надявам да имам по-сериозно разкритие, че във втоник беше сантиметър и половина.
Ти с избор на екип ли ще си?

# 83
Здравейте бъдещи и вече мами  Simple Smile Дойде ред и аз да се похваля, че и нашето юначе Апостол се роди  Heart Eyes На 07.08 в 15ч след спешно секцио проплака на мама и тате слънчицето. Нашето лъвче се роди 54 см, 4,5 кг.
На всички мами, които междувременно са родили - Честито, милички! Да са ви живи и здрави дечицата, много радост и малко грижи да създават в домовете ви!   bouquet
На все още чакащите своите августинчета - Леко раждане и здрави бебчета, сладурки!  Hug

...Отивам да се погрижа за едно памперсче с много съдържание  Laughing

# 84
Запис и от мен в новата тема! Simple Smile Това ще бъде моята тема!

На всички мамчета, които вече гушкат своите съкровища, пожелавам да са им живи и здрави рожбите, да им носят много щастие и любов!  bouquet

Аз започнах голямото чакане. Откакто влязох в 9 месец някак си разбрах какво е да ти "тежи" буквално бременността. А последните седмици и особено дни ми става все по тежко. Мъкна си голямия корем и ходя бавно и тежко като стара патица. Уморявам се от нищо и все ми се лежи и седи. Последните дни момичета нищо не ми се прави. Даже и през ноща спя дълбоко и повече  от преди.
Контракциики си имам доволно, някои път са и по-честички и болезнени. Правиха ми вагинален преглед - док. каза, че главата на бебето е ниско долу, заела идеална предстарова позиция за бързо раждане. Пък ще видим. Аз вероятно по тази причина ходя с краката малко разкрачени настрани. Горкия ми смачкан и нещастен пикочен мехур ще трябва да потърпи още малко.
Понякога имам чувството, че ще започна да раждам всеки момент - контракциики, лека предменструална болка, натиск върху ректума и пикочния мехур, а друг път си мисля, че може и до термин да изкарам. С други думи - нямам никакво усещане кога ще станат нещата.

За разлика от повечето от вас, аз предпочитам бебка да изчкака още една седмица и да е Девичка.  Остана ми само още една пералня и съм готова, а багажа още предии 10 дни е готов и както казва моя мъж "съм на полусъединител".

Търпение имам, детето си знае колко време му е нужно още да се подготви. Щом си стои там, значи му трябва и на него време да се подготви.
Успех, момичета, дано родим бързо, лесно и безболезнено, аз вярвам, че това е възможно!

# 85
Vi_ta,Да със избор ще съм,чудех се ,но успяха да ме навият да съм с екип.Въпреки,че лекарката ми излезе отпуска и сега ще съм при друга,но дано всичко мине добре.Благодаря ти за отговора,явно ми е още рано да ме бъркат(не че изгарям от желание,но все пак).Аз съм чак в Сряда на тонове,ако не съм родила до тогава(дай боже).Ти при кой ще раждаш,че мойта лекарка като е в отпуска в Сряда трябва да търся някаква друга пък тя дали ще ме гледа за разкритие-незнам.Аз от 2 дни съм със болки и стягане в корема,но на 1-2 часа,предполагам,че са контракции,но не стават по-чести,пък ще видим какво ще се случва.Успех ти желая!

# 86
Нана и Борко, честита дъщеричка, много хубаво име сте ѝ избрали, да ви е жива и здрава!!!

Princess Fiona, честит син, голямо момче, да е здраво и послушно!!!

Тази нощ ioana_g e родила своята принцеса Ребека - 3210г, 51см, нека Ребека расте здрава и много щастлива!!!

Аз тази сутрин бях на запис, добри тонове, за жалост обаче лекар не се появи, надявах се да ми кажат, дали има раздвижване с разкритието. Иначе имам чувство, че бебка е слязла още надолу, че ме понаболява тук-там Crazy
Искам само и утре да прескочим и от неделя натам нека си излиза малката калпазанка. Най-вероятно обаче ще си откарам до термин, че и след него.

Ради не се е отчитала скоро май newsm78

# 87
Привет мамчета!Честито на всички нови майчета !

На 12 август се роди моето съкровище Ема(термин 11.08.),3820 гр и 53 см.От вчера сме вкъщи и е лудница и по-късно ще пиша за раждането.
Искам да питам за отпуска по бащинство-документа който се издава от болницата за датата на изписването -дали епикризата в която е написана датата на изписване върши същата работа?Ние нямаме друг документ,а мъжа ми трябва да го представи.

От самата болница се издава документ. Мен ме изписаха в Неделя, а тогава не писали болнични и в Понеделник с таткото отидохме и си взехме моя болничен и неговия лист за бащинството. Не сме дали нито стотинка..

# 88
Здравейте, днес ми е термина,но нямам още никакви контракции. АГ ми каза, че до четвъртък ако не съм родила да ходя до болницата да  предизвикат раждане.

# 89
  • Добрич
Благодаря ви момичета!

Имам въпрос към ЛЛЛ:Родих преди 4дни и на втория ден кърмата слезе,на третия гърдите се пълнеха и беба ги изяждаше докрай,но през нощта и днес те са меки и мисля,че просто няма толкова кърма.От друга страна детето виси много на гърда,рядко спи по 2-3 часа и после един час плътно цока и после още поне час си иска през 10 мини така ги редива-сън и дъъъъълго ядене.Възможно ли е при такова стимулиране да няма достатъчно кърма за едно бебе на четири дни?Тя е родена нормално,макар и набързо и леко травматично ,но е съвсем здрава,доносена-3,8кг.

Общи условия

Активация на акаунт