Роят се АВГУСТовски бебета безчет, на коя ли мама днес е ред?! -16

• 32 327
  • 606
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте от ЛЛЛ,
Последните 2-3 дни забелязвам, че бебка иска да яде много на често. Ние се хранихме на всеки 3 часа, като яде по 8-9 мин от двете гърди, но последните дни е гладна на всеки 2 часа. Започва да плаче, аз й давам да яде, съответно яде по-малко, и после след малко време пак е гладна. Понеже съм чувала, че предната кърма е незасищаща си помислих, че като й давам да яде от двете гърди по малко тя яде само предна кърма и не й стига. Днес за първи път реших да давам на бебка да яде вече само от едната гърда, а от другата да цедя с помпа. Имам ръчна помпа на Филипс Авент. Това, което забелязах докато се цедя е, че като започна се вижда как пръска от зърното на всяко стискане. Но след 5-6 стискания спира да пръска, докато не разместя нещо гърдата. Извадих гърдата, стиснах леко зърното и веднага потича кърма. Въпроса ми е, възможно ли е да имам проблем с гърдите или просто нещо развалям вакума докато се цедя. Иначе изцедих около 60 мл от другата гърда, като не е свършила, т.е. има още. Надявам се, че успях да обясня какъв точно ми е проблема.

# 436
  • София
Здравейте мамчета. И аз да се похваля на 23,08, в 12,50 се роди Марк с мерки 50см. и 3750г. Беше 14 часово естествено раждане!
Приятно гушкане на бебоците Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 437
 Мами, казвайте бързо Flutter всеки ден ли къпете бебоците? Мен тука ме натискат всеки ден да я къпя, а си спомням, че обсъждахте тук, че не е нужно всеки ден, особено в началото и се чудя ...  Rolling Eyes
 А и за капките за колики, в упътването (на Еспумизан примерно) пише "преди или след всяко кърмене", това значи постоянно да я блъскам с тея капки ли, ужас ?! Sick

# 438
  • София
Честито на новите мамчета! Бързо възстановяване ви желая и скорошно прибиране у дома, за който е още в болницата.

Пак аз ще ти отговоря, Поли, за къпането - аз знам, че трябва всеки ден и се къпем всеки ден. Шампоанче ползваме на всеки три дни, а през другите дни само се плацикаме с водичка и то за няколко минути, няма и 10 мин.
А за капките - не е ли още рано за колики? Аз мислех, че са от втория месец. Може би пробвай първо с "бабините" илачи - затопляне на коремчето, люлеене, чай от семена от копър...

# 439
Поли, не е нужно всеки ден да се къпете, може по на рядко. Ти си прецени. Моята бебка обаче спинка по-добре след баня и си я къпя всеки ден, за да поспивам.
Ние сме на Инфакол, но активното вещество е същото. Ако бебка яде по честичко, пропускам да и го давам. Гледам да има 7-8 приема на 24 часа.

m-g някой мами мажат пъпчиците с отвара от лайка, аз със сребърна вода. Ама те минават и излизат други. Ще ги израстат.

Да споделя и аз какво ми се случи, моята буба като я хващах под мишничката и усетих, че е твърдо точно под зърното. Шашнах се и ходихме при педи. Каза, че е от моите хормони, нормално явление. Някой момиченца даже имали като цикъл и бяло течение. Можело и на момченца да се уголемят гръдните жлези. Изчезва напълно като спре кърменето   #Crazy до тогава може и да си го имаме.
Та моята девойка кара пуберитета Simple Smile с акне и ръстящи гърди. Бързо се развиваме  Wink

Има ли някоя мама със същитя проблем? Или само моята кърма е супер хормонална ? Thinking

# 440
И ние бяхме така с гърдичките, основно сме на АМ обаче. Бяха се подули леко, но сега поспаднаха. И аз така се бях шашнала. А бяло течение имаше още в родилното на един два пъти, но док каза че е нормално.

# 441
  • СОФИЯ
добро утро на всички спали и недоспали мами  Laughing ,вие с нощните хранения как сте???? ние вече трета вечер спим по 6-7 часа без да се буди,но после ми разказва играта с кърменето,гърдите са ми на камък след това .....вие пропускате ли хранения

# 442
Поли, не е нужно всеки ден да се къпете, може по на рядко. Ти си прецени. Моята бебка обаче спинка по-добре след баня и си я къпя всеки ден, за да поспивам.
Ние сме на Инфакол, но активното вещество е същото. Ако бебка яде по честичко, пропускам да и го давам. Гледам да има 7-8 приема на 24 часа.

m-g някой мами мажат пъпчиците с отвара от лайка, аз със сребърна вода. Ама те минават и излизат други. Ще ги израстат.

Да споделя и аз какво ми се случи, моята буба като я хващах под мишничката и усетих, че е твърдо точно под зърното. Шашнах се и ходихме при педи. Каза, че е от моите хормони, нормално явление. Някой момиченца даже имали като цикъл и бяло течение. Можело и на момченца да се уголемят гръдните жлези. Изчезва напълно като спре кърменето   #Crazy до тогава може и да си го имаме.
Та моята девойка кара пуберитета Simple Smile с акне и ръстящи гърди. Бързо се развиваме  Wink

Има ли някоя мама със същитя проблем? Или само моята кърма е супер хормонална ? Thinking

Това не е проблем, а е съвсем нормално и не е от кърмата, а от хормоните, които си и предала през бременността. И моето бебе има бяло течение и са и набъбнали гърдичките.

# 443
 Hug Уфф, благодаря debora84, devikici! Така ще ми е по-спокойно с кърменето Simple Smile че все се обвинявах, че и го причинявам това. Мен си ме въртят хормоните, вчера се разплаках по повода   Rolling Eyes

# 444
И ние сме с подута гърдичка, но само едната. И пъпчици по лицето си имаме.

# 445
Мами, казвайте бързо Flutter всеки ден ли къпете бебоците? Мен тука ме натискат всеки ден да я къпя, а си спомням, че обсъждахте тук, че не е нужно всеки ден, особено в началото и се чудя ...  Rolling Eyes
 А и за капките за колики, в упътването (на Еспумизан примерно) пише "преди или след всяко кърмене", това значи постоянно да я блъскам с тея капки ли, ужас ?! Sick
[/quote

Добро утро на всички спали и неспали мами! И аз се притеснявам кога почват коликите и какво да давам. Тоя еспумизан хич не ми вдъхва доверие. Тия дни се свива доста моя малчо преди да се изходи и стана по- нервен след кърмене, а преди си заспиваше сладко ,сладко и ме оставяше да се изцеждам. чувствам се като млекоцентрала вече. 
А за пъпчиците и аз се чудя дали да не пробвам със сребърна вода.

# 446
Sha  ние имаме леко "бяло течение" (аз помислих,че е от крема за подсичане) и цицетата са ни с леки "топченца" ,спокойно това е от нашите хормони и не трябва да се пипат(стискат) ,ще изчезнат с времето,това ни го каза педито когато дойдте първите 24ч. след изписването.Ние сме на АМ + кърма !  Peace

Честито на новите обебили се мамчета Hug Hug Hug

Ние се къпем всеки ден,защото и харесва на бебочка Laughing Heart Eyes

# 447
Здравейте ,
Не съм писала , но следя темата... Честито на всички мами! Моят термин беше на 31.08, родих на 25.08.- бебе Борис - 3450 гр, 50см Simple Smile

# 448
  • София
Ние се къпем всеки ден и за съжаление имаме пъпчици по бузките. Изключително много ме дразнят, не минават с лайка или преварена вода. Пдиатърката каза ако чак толкова ми вадят очите да го намажа с Пиоктанин, но още не съм събрала смелост да му намажа личицето с това синьо нещо

# 449
Ние се къпем всеки ден и за съжаление имаме пъпчици по бузките. Изключително много ме дразнят, не минават с лайка или преварена вода. Пдиатърката каза ако чак толкова ми вадят очите да го намажа с Пиоктанин, но още не съм събрала смелост да му намажа личицето с това синьо нещо
ако кожата е суха по-добре недей да мажеш ще стане по-голяма беля,Пиоктанина изсушава, а там където няма пъпчици се появяват(казвам го от личен опит)
нашата лекарка също ни го изписа за дупенцето, но то стана по зле,вече е на рани ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт