Роят се АВГУСТовски бебета безчет, на коя ли мама днес е ред?! -16

• 32 282
  • 606
  •   1
Отговори
# 450
Честито на новообебилите се мами!!!Много щастие желая!!!   bouquet

Ние се къпем всеки ден, само понякога пропущаме косата.За сега нямаме пъпчици.

Аз искам да попитам някоя от вас продължава ли да пие витамини и по-специално такива за кърмачки? 

# 451
 И аз я къпя всеки ден, ама сега вече като позахладня и взех да се замислям.. става ми малко жал да я държа така голичка ... ама аз се филмирам малко повече от обикновеното Mr. Green
 Иначе за коликите мисля, че за всяко бебче различно започват и свършват. То няма как да се обърка, тя до 10 ден само ядеше, спеше, кокореше се по мъничко, а след това изведнъж започна през деня след хранене да плаче неутешимо, свива се,, зачервява се  ooooh! само като я сложа да легне по корем върху моя корем по- бързо й минава. Поне нощем е спокойна Praynig

# 452
Здравейте от ЛЛЛ,
Последните 2-3 дни забелязвам, че бебка иска да яде много на често. Ние се хранихме на всеки 3 часа, като яде по 8-9 мин от двете гърди, но последните дни е гладна на всеки 2 часа. Започва да плаче, аз й давам да яде, съответно яде по-малко, и после след малко време пак е гладна. Понеже съм чувала, че предната кърма е незасищаща си помислих, че като й давам да яде от двете гърди по малко тя яде само предна кърма и не й стига. Днес за първи път реших да давам на бебка да яде вече само от едната гърда, а от другата да цедя с помпа. Имам ръчна помпа на Филипс Авент. Това, което забелязах докато се цедя е, че като започна се вижда как пръска от зърното на всяко стискане. Но след 5-6 стискания спира да пръска, докато не разместя нещо гърдата. Извадих гърдата, стиснах леко зърното и веднага потича кърма. Въпроса ми е, възможно ли е да имам проблем с гърдите или просто нещо развалям вакума докато се цедя. Иначе изцедих около 60 мл от другата гърда, като не е свършила, т.е. има още. Надявам се, че успях да обясня какъв точно ми е проблема.

Здравей, ioana_g!

Млякото не тече равномерно от гърдите през цялото време. Може би си забелязала, когато се цедиш, че понякога тече от много каналчета едновременно и имаш няколко активни струйки, а друг път струйките са по-малко или дори само една. Освен това начинът, по който суче бебето, е по-ефективен от изцеждането с помпа или на ръка, така че бебетата успяват по-интензивно и изчерпателно да изсучат гърдата Simple Smile Ако не се чувстваш добре с тази помпа, вариант е да пробваш друга, но след като успяваш да се изцедиш, вероятно по-скоро няма нужда. Съхраняваш ли изцедената кърма? Ако да, за всеки случай ти предлагам една таблица за бърза справка за това къде и за колко време може да се запазва изцеденото мляко.

Нормално е бебетата да си променят "режима" на хранене - те растат, нуждите им се увеличават и може би затова твоята бебка дава признаци на по-малко от три чАса, че е гладна. Ако смяташ, че това ще проработи при теб, може да опиташ да я храниш на 2 чАса или толкова често, колкото тя дава признаци на глад, като я оставиш първо хубаво да изсуче първата гърда (за различните бебета това предполага различно време - докато не усетиш гърдата изпразнена, а бебка - доволна), а след това да предложиш и втората. Ако откаже да суче от втората гърда, на следващото кърмене започнете с нея. Ако втората гърда междувременно много ти се напрегне и ти създава дискомфорт, преди бебка да е подала сигнал, че е гладна, може съвсем леко да я изцедиш, колкото да изпиташ облекчение.

Пиши, ако имаш нужда от още информация и идеи. Успех ти пожелавам!   bouquet

# 453
  • СОФИЯ
здравейте,аз имам въпрос към ЛЛЛ .понякога кърмя през около 2 часа и половина,после докато подържа бебето изправено,тя отново иска да суче или обикновенно заспива за около 10 минутки и после отново.след това се цедя около 15 минути,и минава много време .за колко време горе долу се пълнят отново гърдите,имам чувството ,че не и стига кърмата.и друго през нощта прави паузи около 7 часа и след това през деня е много неспокойна и се кърмим честичко???

# 454
  • гр.Пловдив
Аз мойта бебка си я къпя всеки ден,но на бързичко,като днес смятам за първи път да не и мия косичката,иначе дупето го мием като сменяме памперса.И ние имаме пъпчици по вратлето,но педи каза ,че са от топлото.И незнам защо много ни се белят крачетата долу на самите ходила,някой има ли такъв проблем.

# 455
zilqra, на нас също много ни се белеха крачетата (и ръчичките около дланите също) през първите седмици. Педиатърката каза, че е нормално, а с редовно мазане с бебешкото мляко всичко отмина.  Peace

# 456
аз като с малко по-голямо бебе (само на възраст на кг сме много малки) да кажа за пъпките по бузите да не се притеснявате, аз не мажа с нищо и изчезнаха, малко бавно става, но не е нужно нищо. Бебетата до 40тия ден се изчистват.. и нашите крака и ръце се белеха, но и това отминава
А за къпането, ние по принцип всеки ден къпем, но има дни в които заспива в 8 и то дълбоко и като не се събуди до 10 после не се занимаваме и сме пропускали.. може би на седмица 1 път се пада... и аз не съм голям фен на къпането,чела съм статии в които се отрича къпане всеки ден, но си го къпя.... но не мисля, че е фатално ако се пропусне баня... за миенето на дупето, го мия поне по 3-4 пъти на ден, дори и да не е акал..

# 457
 И нашите краченца са същите забелени, нормално ли е това, Confused много ми е жал да я гледам така, сигурно й е неприятно.. мажа я с пустото олио, ама никакъв резултат.. И като цяло кожата ни е доста суха, препоръчайте някой да е имал такъв проблем и да се е оправил с козметика - кажете какво да й взема ефикасно ??  ooooh!

# 458
Поли спокойно отминава.. и аз се хвърлих във филми, но мина за няколко дена.. аз лично мажа с нещата на бюбхен, но има толкова козметика, че няма да сбъркаш сигурна съм..

# 459
И нашите краченца са същите забелени, нормално ли е това, Confused много ми е жал да я гледам така, сигурно й е неприятно.. мажа я с пустото олио, ама никакъв резултат.. И като цяло кожата ни е доста суха, препоръчайте някой да е имал такъв проблем и да се е оправил с козметика - кажете какво да й взема ефикасно ??  ooooh!
на водна баня преваряваш зехтин, след като изстине повтаряш процедурата отново, след като изстине и вторият път зехтина е готов за нанасяне,можеш да си го съхраняваш в бурканче, затворено и на стайна температура
има и друг вариант свинска маз измита през 7 води, в този случай е добре мазта да е вътрешна
ефекта и от двата начина е поразителен Peace

# 460
Кожата на моя мъник е много суха и се лющи заради преносването. Вчера ни изписаха и започнах да го мажа с олио на Мустела- под формата на спрей е. Вчера вечерта преди баня го мазах, днес веднъж през деня и после пак преди баня. Има видим резултат. Все още се бели, но по-малко. Изписаха ни и с пъпчици около очите, които вече са почти изчезнали след няколко промивания с физиологичен разтвор.
Проблемът ни са коликите Sad Много рано  започнаха. Утре педиатърът ще идва на посещение, но не можах да изчакам да питам за тях и изпратих мъжа ми за капки в аптеката. Дадохме му Биогайа. Няма промяна засега, плака няколко часа днес до преди малко, но ефектът бил с натрупване. Дадох му и чайче на Хип. Дано се повлие скоро, че много ми е жал как се мъчи Sad Вчера сме го друсали и правили масажи до 1 часа, сложих му загрята торбичка с черешови костилки... Единствено временен ефект има засега сешоарът, но го използвам много внимателно да не го прегрея.
Все още не съм изчела всичко за през времето, докато бях в болница. Ако сте обсъждали коликите и някой е намерил ефикасно средство, ще помоля да сподели още веднъж... Моят мъник е много малък все още- значи ли това, че ще го мъчат повече?

# 461
  • София
И ние се лющехме по ръчичките и крачетата. Мазахме с бебешкото олио на ДМ и за няколко дни му мина, въпреки че според мен не е от олиото, а просто си го израсна. Нощното кърмене ми е голяма мъка, защото се буди на два пъти - към 1-2 и в 5, като стои буден поне по час. През деня също не е от поспаливите, поне се храни горе-долу през 3 часа, нооо от 20 дена съм толкова недоспала, че имам чувството, че ще припадна.  #Crazy Търпя и кърмя нощем, че иначе ме е страх, че ще ми намалее кърмата, и без друго май не е в изобилие. Но след 2-рия месец мисля да махна поне едното нощно, ако до тогава сам не се е отказал. Благородно завиждам на мамите със 7-часова пауза.
Вие вода давате ли?

# 462
Пъпчиците се чистят,не се притеснявайте. И ние имахме,бяха големи със зачервено начало и гноен връх,педиатърката ни изписа мазило и се оправиха. Нормално е и кожата около сгъвките да се лющи,това е,защото бебето расте. Имахме и бели точици по носа и бузките,почти се изчистиха вече. Мая вече прави нощни паузи от по пет часа,но не мога да преценя дали е тенденция,или спи толкова,защото преди това доста е будувала от коликите. Къпя всяка вечер с шампоанче на Нивеа,после мажа с олио на Хип. Миенето на дупето ми е сложно,защото ме е страх да не я изпусна на чешмата,а с легенче работата става дълга и широка,а ние искаме папото на момента и времето в бокса ми е ограничено. След папо обикновено се е размазала на гърда и смяната на памперса и Том Круз няма да я направи без да я събуди,така че и тогава не се получава.

# 463
здравейте,аз имам въпрос към ЛЛЛ .понякога кърмя през около 2 часа и половина,после докато подържа бебето изправено,тя отново иска да суче или обикновенно заспива за около 10 минутки и после отново.след това се цедя около 15 минути,и минава много време .за колко време горе долу се пълнят отново гърдите,имам чувството ,че не и стига кърмата.и друго през нощта прави паузи около 7 часа и след това през деня е много неспокойна и се кърмим честичко???

Здравей lacuna coil,
Колко кърмения ви се събират за 24 часа? Едната или двете гърди предлагаш на кърмене? Колко мокри и колко наакани пелени сменяш за 24 часа? Даваш ли вода, чай, добавка, медикаменти или нещо друго?

Честото и ефективно изпразване на гърдата стимулира лактацията и няма по-ефективна помпа от бебето в повечето случаи. При новородените е важно да имат поне 8-12 кърмения за 24 часа като за денонощието се прави не повече от една 4 часова пауза. Дали си опитвала след като бебка спре да суче активно на гърдата да приложиш компресия? След като спре да гълта с компресията да предложиш втората гърда и с нея да приложиш същото. Смяната на гърдите в рамките на едно кърмене може да се направи 2-3 пъти тъй като организма започва да произвежда кърма след като гърдата се изпразни. Принципът на действие на кърменето може да се сравни с този на тоалетното казанче. Всяко казанче побира определено количество вода като различните модели побират различно количество, но това не им пречи да работят. Когато се пусне водата, тя бързо започва да се стича наново, за да го напълни, а поплавъкът контролира скоростта й. В организмът поплавъкът е инхибитор, чието натрупване подава сигнал на организма да спре да произвежда мляко. При казанчето броят пускания на водата за един ден определят общото количество вода, която ще премине през него. Да кажем, че обемът на казанчето е 5 литра и пуснем 10 пъти водата през деня, през казанчето ще преминат 50 литра вода, ако пуснем обаче 2 пъти казанчето от там ще мине 5 пъти по-малко - 10 литра. Това илюстрира, че по-честите кърмения означават по-голям обем мляко, направен за един ден, дори количеството мляко, поето на едно хранене или изцедено, да остава същото.

Тези две статии могат също да ти помогнат - Как се хранят бебетата и Как да разбера дали новороденото ми бебе изсуква достатъчно мляко?

# 464
И нашите краченца са същите забелени, нормално ли е това, Confused много ми е жал да я гледам така, сигурно й е неприятно.. мажа я с пустото олио, ама никакъв резултат.. И като цяло кожата ни е доста суха, препоръчайте някой да е имал такъв проблем и да се е оправил с козметика - кажете какво да й взема ефикасно ??  ooooh!

Ние имахме такъв проблем. От преносването - казва се кожата на перачката или нещо подобно  newsm78 Като гущер се белехме, и като цяло кожата ни е адски суха. От малката, която е със същата кожа си я мазах точно 2 дена с балсама на д-р Тайс. Къпем се и с душолиото, и мажа и дупето превантивно с кремчето за подсичане пак на Тайс. Козметиката която бях накупила на Avene я дадох на каките да я ползват, явно не е била нашата  Peace защото от тази съм хипердоволна.
Пробвай го - гарантирам успех за сухата кожа, не е скъпо и е много икономично  Peace

Едит: Ето инфо и на български

Последна редакция: пн, 02 сеп 2013, 01:13 от ANNAFACE

Общи условия

Активация на акаунт