Роят се АВГУСТовски бебета безчет, на коя ли мама днес е ред?! -16

• 32 275
  • 606
  •   1
Отговори
# 480
Честити бебоци на всички августински майчета! Нека са много здрави и растат щастливи под нежните ви грижи! Целувки за всички!
Благодаря! Знаех си,че още ни наглеждаш  Hug Когато се включваше аз бях само един от тайните гости в темата,но стихотворението ти остави следа мен! Пожелавам ти много щастие,любов и усмивки!  bouquet

# 481
Здравейте мамчета.
Вече предполагам повечето от августинките имаме проблем с коликите на бебоците.
На мен лично ми иде да рева с малкият.От няколко дни стане ли 18:30-19:00 часа и се почва един жесток рев, който с нищо не можем да укротим поне до 22:30...  Sad Чувствам се толкова безсилна, че си го изкарва на таткото накрая, за което после съжалявам... Даваме Биогая и Колийф, но имам чувството, че изобщо не помагат.Няма ли нещо наистина ефективно срещу тая напаст?Какво давате вие на бебоците си?
И искам да попитам мамите, които ползват Колийф - на упътването пише ако капките се слагат в АМ да се изчака половин час.Вие изчаквате ли този период преди да дадете шишето или слагате капките и веднага давате?

# 482
  • София
Въпрос към ЛЛЛ,
здравейте, преди няколко седмици писах тук за проблема си - бях вдигнала 39 градуса температура, ходих на АГ, оказа се, че едното ми зърно е гноясало, беше разранено и кърменето от тази гърда беше ад. Предписаха ми антибиотик, след който се оправих. Междувременно кърмех само от здравата гърда, а другата изцеждах. Не знам дали е било гной това по зърното, но постепенно падна и вече имаше здрав вид. В същото време изцеждах много малко от гърдата - 30-40 мл, мноооого рядко 50 - едвам събирах 200мл на денонощие и реших пак да предложа на малкия да суче и от нея.
Това беше преди няколко дни - болеше само в началото докато засуче, но налепът отново се появи - жълтеникав и прилича на подути мехурчета, или нещо подобно. Преди се наяждаше само от здравата гърда (тя беше винаги мека и не съм я изцеждала), въпреки че всеки път му давах и малкото изцедено от другата. И след като започнах да му предлагам и двете на всяко кърмене, се появиха болезнени буци и на двете гърди. Успявам да ги отстраня, но на болната гърда винаги остава едно твърдо място във вътрешността някъде. Опитвам да изцедя, преди и след кърмене, но става много по-трудно от преди. Правя топли компреси и масажи - за сега без резултат. И за капак отново вдигнах 39 градуса.
Утре съм на преглед и знам какво ще ми кажже - отново антибиотик, който явно ще реши проблема временно. на път съм да се откажа от кърменето, толкова съм отчаяна, ако оставя малкия да суче от тази гърда винаги ли ще е така - той ще я разранява, ще вдигам температура, антибиотик, цедене...

# 483
Здравейте мамчета.
На мен лично ми иде да рева с малкият.От няколко дни стане ли 18:30-19:00 часа и се почва един жесток рев, който с нищо не можем да укротим поне до 22:30...  Sad Чувствам се толкова безсилна, че си го изкарва на таткото накрая, за което после съжалявам... Даваме Биогая и Колийф, но имам чувството, че изобщо не помагат.Няма ли нещо наистина ефективно срещу тая напаст?Какво давате вие на бебоците си?
И искам да попитам мамите, които ползват Колийф - на упътването пише ако капките се слагат в АМ да се изчака половин час.Вие изчаквате ли този период преди да дадете шишето или слагате капките и веднага давате?

Аз давам Биогайа вече няколко дни + чай на Хип. Коликите продължават, продължава да плаче, но поне вече не се дере, както в началото. Сестрата на нашата педиатърка ме обнадежди, че капките трябва да помогнат, но са с натрупване и трябва да мине известно време, за да има ефект.

Темата оредява. Като се сетя преди какво беше Simple Smile Има ли още неродили мами?

# 484
Здравейте мамчета.
За колики аз давам инфакол и съм много доволна, дава се преди хранене и веднага след това можеш да си го нахраниш, аз лично давам още от 3-ят ден,ако пропусна да го дам преди хранене и видя че Мони се мъче с коликите после пак и го давам и след това и давам малко мляко и всичко спира за около 10 минути
С Иво го изпробвах и останах много доволна от инфакол, неговите колики също започнаха рано, след като изхабихме 2 шишенца (за около месец) повече нямахме проблеми с коликите Peace

# 485
 Наистина много се поизпразни темичката ни, дано като посвикнат вече всички мами, да сме по-активни отново! Защото много ми харесва компанията на всички ви  Hug

..И да никой не пропускат тези колики май Thinking ... Ние изпихме почти цяло шише Еспумизан, днес за първи път не й дадох, защото имам чувството, че изобщо не действат (  #Cussing out само дето я бухах с тях ) ..и резултата е, че днес за първи път е много по-спокойна. На какво се дължи, кой знае Whistling ...

# 486
Благодаря за отговорите.Незнаех, че са с натрупване.Тогава ще изчакам седмица и ако все още няма ефект ще ги сменя с Инфакол или Еспумизан.  Cry

# 487
  • София
По кое време от деня ви хващат тези колики? До колкото знам са късния следобед и вечер. Ние преди имахме такива много неспокойни вечери с постоянен плач, присвиване на крачетата към коремчето и неспирно сукане. Успокояваше се временно като го държа изправен и накрая като се изака. Това ли са колики?
Защото днес пък от сутринта почти не е млъкнал, постоянно реве с пълно гърло, дори като го държа на ръце и се чудя какво му е.  newsm78 Не мислехме да му даваме залъгалка толкова рано, но се предадох и тая вечер му дадох - успокои се и все пак въпросът си остава.

# 488
  • София
hrischo86, окситоцина може да се вземе и без рецепта - аз го направих на своя глава. Взех цяла ампула под езика първия път (ампулката е малка, май 1 мл., струва левче) и след 3 часа половината на втората ампула. След 2 дни взех още два пъти по половин ампула. Кърмата тръгна 20 минути след първата ампула. Така че общо - 2 ампули и половина съм изпила. Сега се учим да сучем и на мен ми е много мило, и същевременно много болно, защото плаче (хем от колики, хем от глад - дразни се, че кърмата тече слабо). Ходих при една лекарка от банката за майчина кърма - д-р Борисова - много мила, компетентна, (с две думи рядко нормален човек) и единствената, която реално ми помогна за кърменето. Каза ми коя поза ще е най-добре за мен и бебето според нея, даде ми доста добри съвети, каза ми, че 20 дни не е късно да се започне и сега съм обнадеждена... Преди нито в Тина Киркова, нито личната гинеколожка, нито личния док или педиатър изобщо обърнаха внимание на това, че се оплаквам, че нямам кърма...

# 489
По кое време от деня ви хващат тези колики? До колкото знам са късния следобед и вечер. Ние преди имахме такива много неспокойни вечери с постоянен плач, присвиване на крачетата към коремчето и неспирно сукане. Успокояваше се временно като го държа изправен и накрая като се изака. Това ли са колики?
Защото днес пък от сутринта почти не е млъкнал, постоянно реве с пълно гърло, дори като го държа на ръце и се чудя какво му е.  newsm78 Не мислехме да му даваме залъгалка толкова рано, но се предадох и тая вечер му дадох - успокои се и все пак въпросът си остава.

До колкото знам коликите могат да са по всяко време, но предимно били в периода от около 18:00 часа до към полунощ.Точно това са симптомите, които си изброила.Само, че незнам дали свършват с изакването.  newsm78 Би трявало да е така, след като освободи напрежението хайванчето...
Ние залъгалка също се чудехме дали да даваме ама като започнаха коликите и вече нямаше място за съмнение.Опитваме всичко само и само да го успокоим, но няма голям ефект.Всичко, което носи успокоение трае кратко.Най-дълго се успокоява, когато го държим по коремче, но не на леглото, а в нашите ръце и така го разхождаме из апартамента.Разходка в количката из стаите също дава резултат до някъде.Въпросът е да откриете какво точно поуспокоява вашето бебче.Не е никак лесна работа.Нямам търпение да мине този период.Днес да чукам на дърво много малко плака, но все още съм на стража и се ослушвам.Хайде отивам да опитам да поспя докато и той подремва и дано няма проблеми през ноща.
Лека и спокойна вечер на всички!  Hug

# 490
Наистина много се поизпразни темичката ни, дано като посвикнат вече всички мами, да сме по-активни отново! Защото много ми харесва компанията на всички ви  Hug

..И да никой не пропускат тези колики май Thinking ... Ние изпихме почти цяло шише Еспумизан, днес за първи път не й дадох, защото имам чувството, че изобщо не действат (  #Cussing out само дето я бухах с тях ) ..и резултата е, че днес за първи път е много по-спокойна. На какво се дължи, кой знае Whistling ...

Аз днес бях на консултация и за коликите ми изсписаха еспумизан и някакво коликинд. Но аз от еспумизана още с близнаците не бях доволна а и ми правеха запек тия капки. При теб ефекта също е нулев. Не знам може би няма смисъл да ги купуваме. Ще пробвам с инфакола още утре ще си ги купя.

# 491
Добро утро  bouquet

Тук наистина никой не пише вече.
Някакви новини от Галирос?? Трябва да се е обебила вече, дано всичко е наред и скоро да се похвали Praynig
Още 2-3 момичета чакаме да се отчетат и ще се местим в "Родени".

Моята бебуна много пъшка, дали са я почнали колики не знам или просто преяжда.

# 492
Добро утро  bouquet

Тук наистина никой не пише вече.
Някакви новини от Галирос?? Трябва да се е обебила вече, дано всичко е наред и скоро да се похвали Praynig
Още 2-3 момичета чакаме да се отчетат и ще се местим в "Родени".

Моята бебуна много пъшка, дали са я почнали колики не знам или просто преяжда.

Моят бебок започва да пъшка като се опитва да се изака.Може това да е причината и при вас.

# 493
Инстинктче, и преди да се изака пъшка и после пак, от умора сигурно Mr. Green
Снощи доста си попъшка милото.
Спомням си, че кака й акаше по няколко пъти на ден. Беба ака веднъж, но като за световно Crazy

# 494
Здравейте,мами!Вкъщи сме си вече от Събота,но още се адаптираме и затова нямам много време за писане.Ивчо е много кротък,нямаме колики,плачем само когато сме гладни или с пълен памперс.Имам ли време вклувам се веднага!

Общи условия

Активация на акаунт