Re: Хламидия - тема 3!

• 126 386
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
  • София
delusion22, от София съм, в "Надежда".  Wink
Ако си в същата клиника, можеш ли да ме ориентираш с цените? И още един глупав въпрос - трябва да си запиша час за вземането на секрет предполагам? newsm78 Embarassed

# 151
anti Chlamydia trach. - IgG, IgM   *   

anti Chlamydia trach. IgM   0.22                   Ratio   < 0.8 отр.; 0.8 - 1.1 граничен; > 1.1 пол.
anti Chlamydia trach. IgG    0.07       Ratio   < 0.8 отр.; 0.8 - 1.1 граничен; > 1.1 пол.

Това са моите резултати. Какво показват? Мног ми е притеснено. Не съм пускала игА.. Трябваше ли?

Последна редакция: пн, 27 яну 2014, 16:07 от кикимото

# 152
  • София
anti Chlamydia trach. - IgG, IgM   *   

anti Chlamydia trach. IgM   0.22       Ratio   < 0.8 отр.; 0.8 - 1.1 граничен; > 1.1 пол.
anti Chlamydia trach. IgG    0.07       Ratio   < 0.8 отр.; 0.8 - 1.1 граничен; > 1.1 пол.
Това са моите резултати. Какво показват? Мног ми е притеснено. Не съм пускала игА.. Трябваше ли?

Нямаш Хламидия и никога не си се заразявала.
Браво! Simple Smile

# 153
Оле , камък ми падна... Сега ще зарадвам и мъжлето. Simple Smile

# 154
Ако си в същата клиника, можеш ли да ме ориентираш с цените? И още един глупав въпрос - трябва да си запиша час за вземането на секрет предполагам? newsm78 Embarassed
съжалявам  blessed,
във варна съм

# 155
  • София
Запиши си час при гинеколог, за да обясниш какво те притеснява и да ти вземе цервикален секрет за ДНК тест - около 40 лв. е. Предполагам, че ще те изпрати да си занесеш секрета в лаборатория "Геника" (в районните поликлиники предполагам не правят ДНК тест, а и да правят, не бих се доверила на истинността му). Избягвай Цибалаб, има много оплаквания от фалшиви резултати.

За кръвните тестове някой, който си е правил, да препоръча лаборатория  Peace

# 156
Здравейте, някой дали може да ми помогне и да ми поразясни резултатите от изследването ми?!
Преди няколко години имахме хламидия, която уж успешно излекувахме, а резултатите сега ми излизат така:
Ig G- отрицателно / много под границата/
Ig M- положително/ много слабо, 1.55, при стойности над 1.1 положителни/
Пуснала съм си и Ig A, но тя ще излезе след 3 дни.
Какво би следвало от резултатите? Ако А е положително- имам, ако е отрицателно- нямам, така ли?
А Ig M защо е положително?

# 157
  • София
Здравейте, някой дали може да ми помогне и да ми поразясни резултатите от изследването ми?!
Преди няколко години имахме хламидия, която уж успешно излекувахме, а резултатите сега ми излизат така:
Ig G- отрицателно / много под границата/
Ig M- положително/ много слабо, 1.55, при стойности над 1.1 положителни/
Пуснала съм си и Ig A, но тя ще излезе след 3 дни.
Какво би следвало от резултатите? Ако А е положително- имам, ако е отрицателно- нямам, така ли?
А Ig M защо е положително?

Иг.М показва, че има нова инфекция
Ако Иг.А е положителен - категорично има нова инфекция, ако е отрицателен, ще трябва да повториш изследванията след 20-на дни

# 158
Най- странното е , че IG М си го изследвам от 6 месеца насам редовно. Тогава го хванах, че е положително/ беше 3.8/, пих хапчета, падна до 2.5, сега е 1.5.
А 2 месеца по- рано всичко ми беше отрицателно, от тогава полови контакти нямам, от къде се вдига?!
Бременна съм, всеки момент ще раждам, ходя при 3- ма гинеколози, всички твърдят, че няма нищо, ама........
В чудо се видях с тая хламидия.
А на мъжа ми всичко е отрицателно. Thinking

# 159
  • София
Най- странното е , че IG М си го изследвам от 6 месеца насам редовно. Тогава го хванах, че е положително/ беше 3.8/, пих хапчета, падна до 2.5, сега е 1.5.
А 2 месеца по- рано всичко ми беше отрицателно, от тогава полови контакти нямам, от къде се вдига?!
Бременна съм, всеки момент ще раждам, ходя при 3- ма гинеколози, всички твърдят, че няма нищо, ама........
В чудо се видях с тая хламидия.
А на мъжа ми всичко е отрицателно. Thinking

Може тялото да реагира от време на време на някой сегмент от Хламидията - от минала инфекция - като образува антитела.
Ако Иг.А е отрицателен - нямаш Хламидия

ПП. По-точно лекар трябва да го изтълкува Simple Smile

# 160
Благодаря за отговора, със закъснение, просто не влизам често.
Днес ми излезе и Ig A, отрицателно е, много ниска стойност.
Благодаря отново.  bouquet

# 161
Както вече писах в темата през лятото на миналата година изследването ми за цитонамазка беше II - III А, а в последствие през сепртември  след влагалищно изследване ми бе поставена диагноза за хламидии. И 2-мата със съпруга ми пихме АБ. Беше ми пусната пак цитонамазка, която беше II гр. И д-рката каза през февруари да отида пак да ми се пусне изследване на кръвта. Искам да попитам това изследване на гладно ли трябва да се прави. И още - откакто ми поставиха диагноза за хламидии със съпруга ми винаги използваме презерватив. Сега след като на мен ще ми се прави кръвно изследване дали не е добре да се пусне такова и на съпруга ми, защото ако при мен резултатите са добри, а при него не е доизлекувано в последствие да не ме зарази.
Искам да споделя и още нещо - освен хламидиите в края на миналата година бях диагностицирана и с Хашимото. В допълнение имам и проблеми с гърдите - подути лимфни възли под мишниците, за които ходих при 2 д-ри и казаха, че не виждат нещо обезпокояващо. Четейки постовете на други потребителки с проблеми на щитовидната жлеза срещнах и някои оплаквания за лоша цитонамазка и проблеми с гърдите - мастопатии. Струва ми се, в предвид на важната функция, която изпълнява щитовидната жлеза за много органи в организма, че има връзка между проблемите с нея и гореизброените от мен. Така че искам да попитам има ли други тук с подобни проблеми.

# 162
  • Бургас
Може ли коментар:
 Chlamydia trachomatis IgG 21.7 U/ml     N < 20; Bord. 20-25; Pos. > 25 (преди две седмици в друга лаборатория имах тест само на този показател и беше отрицателен) 
 Chlamydia trachomatis IgA 7.5 U/ml       N < 20; Bord. 20-25; Pos. > 25 
 Chlamydia trachomatis IgМ 4.5 U/ml       N < 20; Bord. 20-25; Pos. > 25 
PCR - отрицателен от 02.2013, отрицателен от 11.2013
Преди 2013 нямам правени изследвания.

# 163
  • София
Може ли коментар:
 Chlamydia trachomatis IgG 21.7 U/ml     N < 20; Bord. 20-25; Pos. > 25 (преди две седмици в друга лаборатория имах тест само на този показател и беше отрицателен) 
 Chlamydia trachomatis IgA 7.5 U/ml       N < 20; Bord. 20-25; Pos. > 25 
 Chlamydia trachomatis IgМ 4.5 U/ml       N < 20; Bord. 20-25; Pos. > 25 
PCR - отрицателен от 02.2013, отрицателен от 11.2013
Преди 2013 нямам правени изследвания.

Сега Иг.Г е граничен, т.е не е категоричо отрицателен.
След 20-на дни ги повтори

# 164
  • Бургас
Много благодаря!
Ако се покачва какво означава подобен резултат?

Последна редакция: вт, 11 фев 2014, 16:38 от Sesana

Общи условия

Активация на акаунт