Re: Хламидия - тема 3!

• 126 385
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Момичета, ровичкайки за инфо по темата, попаднах на добавка, специално срещу хламидии - Хламацин
http://apteka.framar.bg/30033546/%D1%85%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%B0% … B0%D0%B1%D0%BB-60

Не си давай парите - това не може да те излекува, нито да те предпази от този патоген
По-добрият и сигурен вариант е АБ + ПроБ / по време и след АБ лечение/

# 136
  • София
Да, и аз така си мисля  Simple Smile

Денис, а какво ще кажеш от наблюденията си тук - предполагам, че втори АБ за хламидията могат да ми назначат само след контролно изследване, не след обикновен преглед? newsm78

Извинявам се, че пооспамих тук, но непрекъснато ми се блъскат някакви въпроси в главата и се опитвам да съпоставя реакциите на АГ и венеролога...

# 137
  • София
Да, и аз така си мисля  Simple Smile

Денис, а какво ще кажеш от наблюденията си тук - предполагам, че втори АБ за хламидията могат да ми назначат само след контролно изследване, не след обикновен преглед? newsm78

Извинявам се, че пооспамих тук, но непрекъснато ми се блъскат някакви въпроси в главата и се опитвам да съпоставя реакциите на АГ и венеролога...

Втори курс на лечние с АБ, може да се назначи само след направена контрола /Иг.А и Иг.Г/ и тя показва, че АБЛечение не е успяло да се справи с Хламидията.
Лекарят много добре трябва да прецени и вида да новия АБ, защото когато лечението се окаже неуспешно, патогена мутира и лечението е по-трудно.

ПП
Контрола  - поне 40 дни след лечението

# 138
  • София
Благодаря за мнението, денис!

# 139
  • Varna, Bulgaria
Здравейте,

извинявам се предварително за "неукия" ми пост, но не ми се е налагало да се интересувам преди от тази гад хламидията. Та да започна историята: с мъжа ми сме заедно от около 10 години и никой не е шавал от правия път Simple Smile, така да се изразя. Преди година и 2 месеца се роди детенцето ни. След 6 месеца отидох на цитонамазка, от която резултатът беше " клетки, подозрителни за хламидийна инфекция". Изписаха ми Azax, но понеже кърмех АГ-то каза да не го пия и няма страшно и дотам. И аз реших, че не е нищо опасно и покрай грижите за детето забравих. Забравих да спомена, че МБ по време на бремеността беше ок.
Сега по празниците мъжът ми се разболя тежко и около седмица неможага да открият какво му е. Да не изпадам в подробности, но се оказа, че е хламидийна пневмония (причинител хламидия пневмоние ИМг +). Лекарите казаха, че не е заразно, но на мен ми светна лампата за моята цитонамазка. Четох, че двете бактерии са различни, но все пак дали е съвпадение?
Реших да се изследвам и доколкото разбирам да си пусна кръвни изследвания + ДНК тест + отново цитонамазка. Проблемът е, че пих два антибиотика, заради бронхит. Кога мога да направя изледванията, за да не се отрази приема му?
Благодаря ви предварително за помощта!

Последна редакция: ср, 15 яну 2014, 19:06 от coucoumelle

# 140
  • София
Тук се обсъжда хламидия трахоматис (полово-предавана), която е различна от хламидия пневмоние.

Цитонамазката не е достатъчно показателна за наличие на хламидийна инфекция, така че направи специално изследване за нея. Според моите проучвания и разговори с лекари (венеролог и няколко гинеколога), ДНК тестът е най-точен, но тук ще ме опровергаят сигурно Simple Smile

Може би е най-добре да направиш и двете - кръвни изследвания и ДНК тест на цервикален секрет. Говори с гинеколог или венеролог във връзка с антибиотичния прием - има вероятност да "замъгли" картината, ако се изписва и за хламидийна инфекция, но специалист най-точно ще ти отговори.

# 141
ДНК тестът е най-точен
+1

coucoumelle  За теб специално, ако си във Варна, занеси секрет за ДНК изследване в Геника - намира се в медицински център Младост (т.н. Марешки). Можеш да си пуснеш и кръвни, може би в Геника биха били верни

За съжаление, наистина не знам какво да те посъветвам за мъжа ти.
Успех!

Последна редакция: сб, 18 яну 2014, 22:56 от delusion22

# 142
  • София
............ Според моите проучвания и разговори с лекари (венеролог и няколко гинеколога), ДНК тестът е най-точен, но тук ще ме опровергаят сигурно Simple Smile
..............

Да!  Simple Smile
ДНК тестът доказва само свежа инфекция.
След като се заразиш, патогена попада във влагалището и маточната шийка.
В резултат на  цикъла/начин му на развитие - той се предвижва от клетка в клетка - все по-нагоре по половата с-ма - от шийката, в матката, тръбите и т.н.
Или след определен период от време, патогена няма да се засича чрез този ДНК тест, който търси патогена или части / сегменти, ДНК/ от него.

Кръвният тест е много по- показателен, защото "търси" / засича  антитела, образувани в резултат от реакцията на тялото към антигена.
Такива антитела има както при свежа, така и при много, много стара инфекция

Или, ако има стара инфекция - ДНК теста ще е отрицателен  ... простичко казано

# 143
  • Varna, Bulgaria
Благодаря ви, че отклихнахте на въпросите ми!
Историята с мъжа ми просто ме подсети за резултата от цитонамазката, а иначе знам, че двете хламидии са различни и нямат нищо общо.
delusion22 , незнаех, че във Варна има Геника. В лаборатория "Надежда" правят и трите вида изследвания. Мисля да изчакам още някколко дни да се поизчистя от АБ и ще направя кръвните. В зависимост от резултатите ще говоря с ЛЛ и АГ, ако трябва и тогава ще правя и другите.
Ще пиша за резултатите!

# 144
  • София
Историята с мъжа ми просто ме подсети за резултата от цитонамазката, а иначе знам, че двете хламидии са различни и нямат нищо общо.
delusion22 , незнаех, че във Варна има Геника. В лаборатория "Надежда" правят и трите вида изследвания. Мисля да изчакам още някколко дни да се поизчистя от АБ и ще направя кръвните. В зависимост от резултатите ще говоря с ЛЛ и АГ, ако трябва и тогава ще правя и другите.
Ще пиша за резултатите!

Контрола / кръвен тест/ се пуска, най-рано 40 дни след АБ лечение

# 145
Ще пиша за резултатите!

coucoumell ,
Наистина е важно да се изчака след АБ - може просто твоето тяло бавно да сваля стойностите, и да ти дава фалшив положителен резултат (конкретно след прием на АБ).
Доста момичета, споделят, че се консултират с венеролог - аз лично не съм го правила, но със сигурност бих проучила въпроса.
Успех, и пиши какво е станало  Hug

(само да кажа, че "професионалата" реакция на моето джи пи беше - "ами че от къде си я хванала" ...  newsm78 ... дори не коментира лечение)

# 146
Има ли значение на кой ден се пускат тези изследвания?
Трябва ли да се яде, спазва нещо преди тях (секс, ядене, спокойствие)?

# 147
  • София
Има ли значение на кой ден се пускат тези изследвания?
Трябва ли да се яде, спазва нещо преди тях (секс, ядене, спокойствие)?

Няма значение, не се спазват никакви условия

# 148
  • София
Привет, мацки!  bye
За първи път пиша в тази тема... Rolling Eyes Бихте ли ме посъветвали, какво точно изследване да направя за хламидия и КЪДЕ да го направя? Съвсем скоро имах мисед аборт и съм се размислила, какво да изследвам преди ЗЕТ, който ми предстои... newsm78 Чета тук, но нищо не разбирам и ще се радвам на компетентен отговор!  Hug

# 149
Привет, мацки!  bye
За първи път пиша в тази тема... Rolling Eyes Бихте ли ме посъветвали, какво точно изследване да направя за хламидия и КЪДЕ да го направя? Съвсем скоро имах мисед аборт и съм се размислила, какво да изследвам преди ЗЕТ, който ми предстои... newsm78 Чета тук, но нищо не разбирам и ще се радвам на компетентен отговор!  Hug

Здравей,
можеш да направиш кръвен тест Имуноглобулин А, М и Г в лабораторията на клиниката, и цервикален секрет - за ДНК изследване.
... а от къде си?

Общи условия

Активация на акаунт