Re: Хламидия - тема 3!

• 126 353
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Здравейте момичета

Днес си пуснах  кръвни изследвания за хламидия

Излезнаха само Igm и IgG, IgA ще излезне до 8ми. Понеже скоро няма да мога да се видя с гинеколожката някой може ли да ми каже тези стойности какво говорят?  newsm78 Нещо не мога да разбера

anti Chlamydia trach. IgM 0.21 Ratio < 0.8 отр.; 0.8 - 1.1 граничен; > 1.1 пол.
anti Chlamydia trach. IgG 0.10 Ratio < 0.8 отр.; 0.8 - 1.1 граничен; > 1.1 пол.

Предварително Благодаря!

Излезна ми IgA, така както гледам е отрицателен нали?

anti Chlamydia trach. IgA   0.05   Ratio   < 0.8 отр.; 0.8 - 1.1 граничен; > 1.1 пол.

# 121
  • София
maceto85
Нямаш Хламидия  Peace

# 122
Здравейте момичета!Лекувам хламидия почти от лятото на  2013 и проведох няколко курса с различни антибиотици. Последното ми лечение беше със Сумамед венозно и при контрола след 30 дни показателите дори са по-високи. Възможно ли е това според вас? Освен това ми предстои и ин витро процедура, но сега много се притеснявам дали няма да се отложи. Според вас отлагат ли се ин витро процедури при наличие на хламидия?

# 123
  • София
Здравейте и от мен! Реших да пиша в темата, защото вече съм адски объркана и наплашена. Confused

Преди 4 месеца получих обилно бледо-жълто течение. Оттогава насам обикалям по гинеколози в различни центрове (едно ДКЦ, МЦ Лора, Вита), правиха ми няколко МБ плюс ДНК тест и микроск.препарат за трихомони (отрицателен резултат). Накрая последният гинеколог от Вита ми пусна ДНК тест за хламидии, мико- и уреаплазма в Геника.

Резултат за плазмите - отрицателен, за хламидии - положителен. Назначи ми 10 дни Вибрамицин и ме "окуражи" с думите: "А вие знаете ли колко са опасни хламидиите за нераждала жена?!", след което едва се прибрах (при все че преди това бях изчела доста информация и бях наясно, че крият опасност от стерилитет и т.н.)...

Веднага отидох при дермато-венеролог в Александровска, все пак предположих, че са по-наясно с полово-преносимите инфекции... Тя се довери на ДНК теста в Геника, установи възпаление на влагалището и на шийката на матката, и ме посъветва да удължа Вибрамицина на 14 дни. Каза да изчакам 30 дни преди контролния тест. 3 дни след АБ отидох да ме прегледа за някоя инфекция вследствие АБ. Каза, че все още имам възпаление на влагалището. Установи под микроскоп, че няма кандида, но има доста епители и пусна секрет за МБ. Междувременно ми подхвърли небрежно -
можете ли, ако излезе от МБ някоя "по-завързана инфекция", да постъпите в клиниката за венозно лечение Shocked . То не че нямало АБ за домашно лечение, но винаги било по-сигурно комплексното инжекционно лечение - спомена "системки метронидазол" (веднага се сетих, че метронидазолът се използва за лечение на бактер.инфекции и трихомони, а не хламидии)... Допълни, че това не било точно тяхната сфера на дейност, но пък и никоя АГ болница нямало да ме приеме за лечение на "такова нещо" (не знам какво имаше предвид - дали хламидиите или хлам+бактер.инфекция). Толкова се притесних от казаното, че не можах да отреагирам и да питам защо ме подготвя за влизане в болница още преди да е излязал резултат от МБ. Честно казано, след като помислих добре върху думите й, всичко ми заприлича на "зарибяване" с цел осигуряване на лежащо болни. Angry Не е ли по-логично да пробваме с "домашно лечение" преди да приложи тежката артилерия? Confused

Ще потърся и друго мнение. Отново взех да чета мнения тук за добри гинеколози и венеролози и се чудя при кой да отида... Съвет или препоръка за добър специалист?  Praynig

# 124
  • София

Здравейте и от мен! Реших да пиша в темата, защото вече съм адски объркана и наплашена. Confused

Преди 4 месеца получих обилно бледо-жълто течение. Оттогава насам обикалям по гинеколози в различни центрове (едно ДКЦ, МЦ Лора, Вита), правиха ми няколко МБ плюс ДНК тест и микроск.препарат за трихомони (отрицателен резултат). Накрая последният гинеколог от Вита ми пусна ДНК тест за хламидии, мико- и уреаплазма в Геника.

Резултат за плазмите - отрицателен, за хламидии - положителен. Назначи ми 10 дни Вибрамицин и ме "окуражи" с думите: "А вие знаете ли колко са опасни хламидиите за нераждала жена?!", след което едва се прибрах (при все че преди това бях изчела доста информация и бях наясно, че крият опасност от стерилитет и т.н.)...

Веднага отидох при дермато-венеролог в Александровска, все пак предположих, че са по-наясно с полово-преносимите инфекции... Тя се довери на ДНК теста в Геника, установи възпаление на влагалището и на шийката на матката, и ме посъветва да удължа Вибрамицина на 14 дни. Каза да изчакам 30 дни преди контролния тест. 3 дни след АБ отидох да ме прегледа за някоя инфекция вследствие АБ. Каза, че все още имам възпаление на влагалището. Установи под микроскоп, че няма кандида, но има доста епители и пусна секрет за МБ. Междувременно ми подхвърли небрежно -
можете ли, ако излезе от МБ някоя "по-завързана инфекция", да постъпите в клиниката за венозно лечение Shocked . То не че нямало АБ за домашно лечение, но винаги било по-сигурно комплексното инжекционно лечение - спомена "системки метронидазол" (веднага се сетих, че метронидазолът се използва за лечение на бактер.инфекции и трихомони, а не хламидии)... Допълни, че това не било точно тяхната сфера на дейност, но пък и никоя АГ болница нямало да ме приеме за лечение на "такова нещо" (не знам какво имаше предвид - дали хламидиите или хлам+бактер.инфекция). Толкова се притесних от казаното, че не можах да отреагирам и да питам защо ме подготвя за влизане в болница още преди да е излязал резултат от МБ. Честно казано, след като помислих добре върху думите й, всичко ми заприлича на "зарибяване" с цел осигуряване на лежащо болни. Angry Не е ли по-логично да пробваме с "домашно лечение" преди да приложи тежката артилерия? Confused

Ще потърся и друго мнение. Отново взех да чета мнения тук за добри гинеколози и венеролози и се чудя при кой да отида... Съвет или препоръка за добър специалист?  Praynig

Дай да видим стойностите на контролата - Иг.А и Иг.Г
Какъв е резултата от МБ?

# 125
  • София
Кръвни изследвания не съм правила, а само ДНК тест. От ровене, четене и консултации с гинеколози, един микробиолог и този венеролог, излиза, че на кръвните не може да се вярва особено (иначе съм наясно, че в тази тема сте на друго мнение)  Peace

Контрола не съм правила, още е рано, минаха само няколко дни от приема на АБ, а резултат от МБ ще има в понеделник.

Читав гинеколог или венеролог можете ли да препоръчате?

# 126
Моля ви кажете предприемат ли се ин витро процедури при положителен кръвен резултат за хламидия? 

# 127
  • София
Да задам и тези въпроси, пък се надявам на отговор Simple Smile

Излекувалите се от хламидии при какъв специалист са ходили - гинеколог или венеролог?

Д-р Теохарова къде работи сега (четох из темите, че вече не била в НЦЗПБ)?

# 128
  • София
Моля ви кажете предприемат ли се ин витро процедури при положителен кръвен резултат за хламидия? 
Това е по преценка на лекаря
Аз не бих се съгласила 

# 129
Здравейте момичета!Лекувам хламидия почти от лятото на  2013 и проведох няколко курса с различни антибиотици. Последното ми лечение беше със Сумамед венозно и при контрола след 30 дни показателите дори са по-високи. Възможно ли е това според вас? Освен това ми предстои и ин витро процедура, но сега много се притеснявам дали няма да се отложи. Според вас отлагат ли се ин витро процедури при наличие на хламидия?
Ивели3105,
За съжаление е абсолютно възможно - аз съм живото доказателство - титрите на имуноглобулините играеха постоянно - и понеже по едно време се бях изнервила пусках кръвните успоредно в две лаборатории. Просто при някои хора титрите спадат мноооогооо бавно.
Аз също правих ин витро и док беше категоричен, че щом ДНК теста е отрицателен, това е най-важно.
( И за да ти вдъхна кураж ще кажа че при мен ин витрото беше с положителен резултат, но бременността приключи по други причини)
Успех!

# 130
Кръвни изследвания не съм правила, а само ДНК тест. От ровене, четене и консултации с гинеколози, един микробиолог и този венеролог, излиза, че на кръвните не може да се вярва особено (иначе съм наясно, че в тази тема сте на друго мнение)  Peace

Контрола не съм правила, още е рано, минаха само няколко дни от приема на АБ, а резултат от МБ ще има в понеделник.

Читав гинеколог или венеролог можете ли да препоръчате?

Принципно трябва да може да им се вярва ... но и моята вяра се изчерпа ...

# 131
  • София
Ами колкото и да се опитвам да се ограмотя по темата, мисля, че пак няма да съм достатъчно компетентна и затова се доверявам на мнението на лекарите кои изследвания са показателни.

Виждам, че много момичета са изкарали по няколко курса АБ - след контролни изследвания ли ви ги назначаваха или след обикновен преглед? Чудя се как така венероложката реши, че трябва да почна друг АБ за хламидията само след обикновен преглед "на око", ами ако възпалението се дължи на друго? Както и да е, отидох при гинеколог в МЦ Лора и той ми пусна МБ и урина, в сряда ще разбера резултатите.

# 132
Виждам, че много момичета са изкарали по няколко курса АБ - след контролни изследвания ли ви ги назначаваха или след обикновен преглед? Ч

Моите, винаги след консулт с АГ ... досега с венеролог не съм се консултирала ... ама знае ли човек Simple Smile

Успех! Дано да са ти чисти и МБ и урина  fingerscrossed fingerscrossed

# 133
  • София
Благодаря ти за подкрепата, delusion Simple Smile Тоест ти назначаваха следващия АБ само след преглед, без контролно изследване за хламидия?

Урината ми е чиста (няма микроорганизми) с изкл. на 2-3 левкоцита при посочени реф.стойности "до 5 на поле". Възможно ли е приемът на АБ да повлияе върху резултатите от урината (да са подвеждащо чисти)? Пуснах я точно 1 седмица след АБ.

МБ на влагалищен секрет обаче показва анаеробна инфекция и масово левкоцити. Тези леквоцити могат ли да се дължат само на анаеробите? Чудя се дали да не поискам и МБ на цервикален секрет (защото преди АБ имах възпаление на шийката), ще ми подскаже ли нещо за хламидията? Започнах сама да си назначавам изследвания вече Grinning

# 134
  • София
Момичета, ровичкайки за инфо по темата, попаднах на добавка, специално срещу хламидии - Хламацин
http://apteka.framar.bg/30033546/%D1%85%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%B0% … B0%D0%B1%D0%BB-60

Общи условия

Активация на акаунт