Re: Хламидия - тема 3!

• 126 470
  • 736
  •   1
Отговори
# 210
Моля за помощ - през 2013 година лятото лекувахме хламидия със съпруга ми, след положителен ДНК тест и положителен ИГМ, ИГГ - отрицателен - според мен инфекцията датираше от поне 6-7 месеца преди лечението, заради симптоматиката. След лечението (12 дни доксициклин) ДНК тестът - отрицателен, ИГМ - слабо положителен, ИГГ - отрицателен. Според доктора няма проблем, но следейки динамиката, ИГГ стои отрицателен (0,20), а ИГМ е граничен - 1,05 (граничен 0,8-1,1). Имам или нямам хламидия? На това отгоре съм бременна в 6 седмица и умирам от страх!

# 211
  • София
Моля за помощ - през 2013 година лятото лекувахме хламидия със съпруга ми, след положителен ДНК тест и положителен ИГМ, ИГГ - отрицателен - според мен инфекцията датираше от поне 6-7 месеца преди лечението, заради симптоматиката. След лечението (12 дни доксициклин) ДНК тестът - отрицателен, ИГМ - слабо положителен, ИГГ - отрицателен. Според доктора няма проблем, но следейки динамиката, ИГГ стои отрицателен (0,20), а ИГМ е граничен - 1,05 (граничен 0,8-1,1). Имам или нямам хламидия? На това отгоре съм бременна в 6 седмица и умирам от страх!

Пусни Иг.А, М и Г

# 212
Игг ми е 0,20, а Игм преди да забременея беше 0,88, сега е 1,05. Благодаря ти, Денис_д, за отделеното време в помощ на всички нас! Ще пусна пак кръвни, а следващата седмица и днк цервикален пак, но на първо четене ми прилича на антигенна вариация?!(не ме питай колко четох и колко рових, за да изказвам предположения като това...). Просто ужасно ме е страх за бебето и това, че Игг ми е било отрицателно през цялото време и продължава да бъде такова, много ме притеснява! Какво мислиш ти?

# 213
linita 
Този резултат :  Chlamydia trachomatis IgG   29,3   U/ml   N < 20; Bord. 20-25; Pos. > 25
показва, че има много, много стара инфекция, Хламидията може да е вече дори в ставите.
ДНК теста може и да не засече жив патоген в секрет и лигавица / защото той се е предвижил по органи и др. тъкани / простичко казано/
На лекарят му е все тая дали твоя мъж след време ще страда от проблеми с костите и ставите - защото нелекуваната хламидия уврежда най-вече тях - стига сега да не пречи на зачеването / СГенезата/
Всяка нелекувана инфекция - при определени условия / понижена Им.С, лечение с неподходящ АБ и т.н./ - може да се активира

А може ли да ме посъветвате и при какъв доктор трябва да отидем, за да получим адекватно лечение? Благодаря още веднъж!

# 214
Здравейте, до днес си мислех,че при IgG положително, но отрицателни IgA и IgM няма нужда от лечение. Сега като ви изчетох, разбирам,че все пак е нужно такова. Моля за вашето мнение:
ИгА 0,40 реф. <0,8 отр; 0,8-1,1 граничен; > 1,1 положителен
ИгГ 1,47

при мъжа ми
ИгА 0,29
ИгГ 0,18

След около месец, без никакво лечение, отново пуснах изследване в друга лаборатория:
ИгГ о,87 при горните референтни стойности.
Сега се чудя имам ли хламидии, нямам ли? Трябва ли да се лекувам? В края на този месец планувам инвитро процедура....

# 215
Аз искам да попитам има ли някой, който да е решил случайно да се изследва и да не са му открили Хламидия? Говорих с личната и ми каза да си направя кръвен тест, но ако кръвния тест е отрицателен, пак не дава надеждни резултати и пак ще се чудя дали имам или не? Мен ме интересува, винаги ли ДНК тестът е достоверен?

# 216
Аз моля, ако може повече хора да споделят симптомите, които са ги накарали да се изследват за Хламидия?

# 217
  • София
Здравейте, до днес си мислех,че при IgG положително, но отрицателни IgA и IgM няма нужда от лечение. Сега като ви изчетох, разбирам,че все пак е нужно такова. Моля за вашето мнение:
ИгА 0,40 реф. <0,8 отр; 0,8-1,1 граничен; > 1,1 положителен
ИгГ 1,47

при мъжа ми
ИгА 0,29
ИгГ 0,18

След около месец, без никакво лечение, отново пуснах изследване в друга лаборатория:
ИгГ о,87 при горните референтни стойности.
Сега се чудя имам ли хламидии, нямам ли? Трябва ли да се лекувам? В края на този месец планувам инвитро процедура....

Трябва да повториш изследването - Иг.А и Иг.Г

# 218
  • София
Аз искам да попитам има ли някой, който да е решил случайно да се изследва и да не са му открили Хламидия? Говорих с личната и ми каза да си направя кръвен тест, но ако кръвния тест е отрицателен, пак не дава надеждни резултати и пак ще се чудя дали имам или не? Мен ме интересува, винаги ли ДНК тестът е достоверен?
ДНК теста засича само свежа инфекция
Кръвният тест /Иг.А, Иг.М и Иг.Г / - нова /свежа/ и стара инфекция

# 219
Моите симтоми бяха системни гинекологични оплаквания - дразнене, гъбички, цервицити, болки ниско долу като при цикъл, а преди никога не съм имала такива проблеми. Освен това гърлото ми е системно възапалено и до момента. Ходих на 5 гинеколога, като последния го питах в прав текст дали може да имам хламидия и той ми заяви, че щял да забележи признаци, а нямало. Пуснах си изследване в НЦЗПБ на своя глава, диагноза по Гугъл Sad ПСР - положителен, а понеже при лечение на цервицитите бях пила Сумамед, ми назначиха Доксициклин 10 дни (пих ги 12 на своя глава). Резултат - по-горе съм питала в темата за мнението на Денис, понеже подозирам, че още имам от тая гад и кръвните ми резултати са меко казано странни. Успех на всички с лечението и борбата с тази напаст! #2gunfire

# 220
Аз моля, ако може повече хора да споделят симптомите, които са ги накарали да се изследват за Хламидия?

При мен се откри от ревматолог - оплаквания болки в краката и ръцете ,  само  IgM - положително . Оттогава периодично антибиотици и аз вече се отчайвам и чудя какво да правя .

# 221

" При мен се откри от ревматолог - оплаквания болки в краката и ръцете ,  само  IgM - положително . Оттогава периодично антибиотици и аз вече се отчайвам и чудя какво да правя ".
[/quote]
Болките не ти ли отшумяха след употребата на антибиотицита?Ревматологът освен кръвните изследвания какъв друг преглед извърши-ехография на стави,остеопороза...?Питам,защото и аз съм с болки в колянна,раменна,вече и в тазобедренна става.Извън норма ми е само IgG.Другата седмица имам час записан при Е.Господинова(за това питах за нея)-да знам какво да очаквам.

# 222
Благодаря на всички, които отговориха. Аз също имам болки в ставите и това много ме притеснява. Сега чакам резултат от кръвен тест.
Аз искам пак да попитам, ревматологичните резултати бяха ли в норма при теб МАМА ЯНА?

# 223
    Не отшумяха болките след прием на антибиотици .
  Болят ме четирите крайници и гърба ,с една дума цяло тяло , като периодично се върти - единия крак , после другия , после горе , гръб.  
    Ревматолога ми пуска AST , RF (ревма фактор) ,anti CCP,  ANA скрининг , HLA - В27 (Бехтерев )  Chlamydia IgM и IgG - от всички тези само хламидия М  е положително . Освен това ми назначи 2 ренгенови снимки на таза и гръден кош и там всичко наред .
    И аз вече се чудя къде да ходя и какво да правя . Вчера бях на невролог, казва нищо ми няма изписа рецептичка , а аз съм с болки и сутрин не мога да стана от леглото.  До понеделник пих антибиотик и ще чакам да мине периода и да изследвам пак хламидията .  А невролога казва , че с кръвни изследвания не е сигурно ,че имам хламидии , трябва със секрет. Гинекологът пък
обратното .
    Не ми е ясно и кой вид да изследвам, някои казват IgA ,  други-  IgG.

# 224
  • София
...    Не ми е ясно и кой вид да изследвам, някои казват IgA ,  други-  IgG.

Най-добре е да пуснеш и трите имуноглобулина: Ig.A, Ig.M  и  Ig.G

Общи условия

Активация на акаунт