Дерматит - атопичен, себореен, екзема...

• 507 800
  • 1 504
  •   1
Отговори
# 120
Споделете с педиатъра, че желаете кремчето за бузките да има комбинирано действие и че само АБ не е достатъчен. От всичко на разположение, само Фуцидин има доказана добра ефективност срещу стафилокок.
Пишете ми на л.с ако не намерите решение...

# 121
Chocha , много се радвам че открихте причината за тази инфекция.

Бързо оздраяване Hug

# 122
  • в Tara
здравейте!

и моята дъщеря има някаква екзема, дето и аз не знам каква е. педиатърката й много не се трогна преди година и кусур като я заведох за сефте, дехитратирала кожа, ала бала...
добре ама, от едно нищо и никакво петънце колкото боб на размер сега се е превърнало в доста голямо петно...на пипане си е грапавичко и изглежда като кокоша кожа. като я мажа с кремче казва, че я боли.
снимка със светкавица
и без
не знам дали се вижда добре, не седи пустото дете.

и аз не знам вече какво да правя.... петното се разраства, а ме уверява че нищо обезпокоително няма, само да я мажа с лосион след баня newsm78

# 123
  • най-шареното място
Случи ни се да обикаляме лекари по тези въпроси и един достолепен доцент, които излглеждаше и беше похвален като добър детски доктор каза, че най-често това е ихтиоза/ако не бъркам някоя буква/ или по-просто казано суха кожа.
Като се маже с хубав овлажняващ крем /каза индеференте= да не е специален за кожни проблеми/ редовно се оправя само. Мажи не само след баня, не изсушавай кожата там излишно. Дано да е това и така да мине!
Аз вече много пъти хваля благия мехлем и сигурно ви писва, но пробвайте - помогнал е  на нас и много наши познати.

# 124
@арт мама
Доц. Дянков?

# 125
  • най-шареното място
може би да.
не съм сигурна, отдавна беше.
анатема или нещо друго?
 Simple Smile

# 126
Защо да е анатема?
Той е човек на особена почит у Dr.Birdie.
Грешна представа имаш за мен...

# 127
  • най-шареното място
Dr. Birdie, да не се обидиш? Simple Smile просто спора във форума се завихря за секунди понякога и ми беше интересно Simple Smile
за мамите от Варна, които покрай това се замислят за доктора, ще проверя името /приемаше в терапията мисля/

# 128
  • в Tara
Като се маже с хубав овлажняващ крем /каза индеференте= да не е специален за кожни проблеми/ редовно се оправя само. Мажи не само след баня, не изсушавай кожата там излишно. Дано да е това и така да мине!
Аз вече много пъти хваля благия мехлем и сигурно ви писва, но пробвайте - помогнал е  на нас и много наши познати.
това към мен ли е? Embarassed
ако е така имаш една прегръдка от мен Hug значи моята педка ще излезе права, успокои ме!

аз всеки ден пълна вана на моята кокона с порядъчно количество шампоан...дали да не се спра малко? newsm78

# 129
  • най-шареното място
Скарлет, по-нагоре съм писала какво се препоръчва за къпането при суха кожа.
сапуна/шампоана не е сред препоръчаните неща.
Пробвай да го ограничиш като количество и честота.

# 130
Всички ние, дето децата ни страдват от подобни кожни проблеми имате ли и ползвате ли често климатик. Ние-да. Чудя се доколко са свързани нещата. Сега гледам да не го включвам. Моля, кажете откъде инфо за хомеопатията.

# 131
  • София
здравейте!

и моята дъщеря има някаква екзема, дето и аз не знам каква е. педиатърката й много не се трогна преди година и кусур като я заведох за сефте, дехитратирала кожа, ала бала...
добре ама, от едно нищо и никакво петънце колкото боб на размер сега се е превърнало в доста голямо петно...на пипане си е грапавичко и изглежда като кокоша кожа. като я мажа с кремче казва, че я боли.
снимка със светкавица
и без
не знам дали се вижда добре, не седи пустото дете.

и аз не знам вече какво да правя.... петното се разраства, а ме уверява че нищо обезпокоително няма, само да я мажа с лосион след баня newsm78

Не мога да кача снимки, щото малката мърда яко и просто не мога да я снимам. Иначе при нея нещата изглеждат по подобен начин - по гърдичките са предимно, по ръчичките май поизчезнаха. До колкото мога да разбера не я боли или сърби, не е неспокойна. Мазах с Елоком, естествено резултата беше точно за седмица и от вчера мажа със Стелатопията - дано да има резултат. Иначе вече от около 2 месеца разредих къпанията с шампоанче - по веднъж, 2 пъти в седмицата, махнах омекотителя и гледам да е винаги облечена с памучни дрешки. Дано се оправи бебата ми Praynig

# 132
  • най-шареното място
понеже вече доста майчета от Варна ме питаха за хомеопата дето е оправил кървавите бузки на моя човек, да ви кажа на всички, за по-бързо.
Не е хомеопат а педиатър - д-р Соколова.
Приема частно м/у ИУ и ДКС
052 608 986; 880 100
Много съм доволна от нея във всяко отношение - модерна, опитна, много грижовна и консервативна в лечението. /всъщност всичко което искам от педиатър  + при нея видях как се прави преглед на дете - гледа неща дето GP-то не беше проверило 5 мес.!/
NB! Излекува ни с хомеопатия за по-малко от месец. НО според нея това, което другите мислеха за АД беше алергия. И позна Simple Smile

ПС проверих за доцента - доц. Дянков е.
когато сме ходили, телефоните са били 302 851 до 60 - централа, и 302 947 -регистратура.

# 133
Препоръчвам Ви статия в майския брой на National geographic
СТРАДАНИЕТО, НАРЕЧЕНО АЛЕРГИЯ
!

# 134
По NG съкратено:Развитие на алергията:Тялото среща протеин и по някаква неясна причина вижда в него Проблем.Имунната система произвежда имуноглобулин Е (антитяло),което се прикрепя към клетки на тялото-мастоцити. При следваща среща с алергена мастоцитът пуска в ход биохимична защита с незабавна (простагландини, левкотриени,хистамин въздействащи в/у нервните окончания предизвикват сърбеж, кръвно, мускули, жлези с вътр.секреция=> слуз, нос, запушени синуси) и късна реакция( цитокини, хемокини уврейдат по-силно тъканите, привличат други клетки.Силно свързани със симптомите на астмата.
На какво се дължи алерг.заболеваемост? 1- генетично;2-околна среда и поведение,
2.1- хранителен режим:недостатъчно плодзеленчук, консервирани храни!, по-малко антиоксиданти, недостат.минерали;
 2.2- употреба на антибиотици:унищожава естествената чревна флора, която потиска алергията;
2.3 околна среда -изгорелите газове пропорционални на нарастване чувствителноста към алергени;
2.4 прекомерна чистота - хората ,живеещи със селскостопански животни не страдат от алергии! Не се тренира имунната с-ма от ранна възраст. Няма го въздействието на "добри" микроби от почвата и животинските изпражнения.
2.5-  Новите сгради с таз изолация задържат плесен и прах вредни за алерг. хора.
Предпазването от алергия:Изследване в/у "атопичния поход".Две трети от децата с АД развиват сенна хрема, а 50% астма. Засилно алергичните деца АД често е първа спирка по пътя на бъдещи алергии.
Повечето хора имат в кожата си в-во-защита с/у микроби. При страдащите от АД, в-вото отсъства или е минимално => 90% от тях имат по кожата си Стафилококус ауреус.Някои експерти смятат, че стафилококите настройват имунната система за живот под знака на алергията, като се започне с обриви и се стига до астма.
Кожата е портал за поглъщане на алергените, ако можем бързо да възстановим целостта на напуканата, възпалена кожа, може би ще успеем да спрем предсказуемия напредък на алергията.
Друг начин - пробиотици- Лактобацилус..
 Надявам се , че Ви бях полезна като преписвач. Но и да споделя, че нашия опит потвърждава много от горното.

Общи условия

Активация на акаунт