Дерматит - атопичен, себореен, екзема...

• 509 031
  • 1 504
  •   1
Отговори
# 1 245
Някой беше писал че СД не сърби-повярвай ми сърби и то доста , знам защото аз самата имам Sad
Д-р Ангелова ми каза " Добрата новина е, че себорейният дерматит не сърби".

# 1 246
хм, ако искате направете процентно съотношение на това колко процента от майките писали за АД или още по невероятния СД не са от софия... или не са посетили фамозните софииски специалисти...

# 1 247
Някой беше писал че СД не сърби-повярвай ми сърби и то доста , знам защото аз самата имам Sad

ами мен ме сърби, може би е имала предвид в сравнение с АД

Не разбирем защо се спори за причинителя на АД, не сме ние тези които ще открият, има хора работят в лаборатории, правят изследвания, за сега нищо не е ясно, всичко са само предположения

# 1 248
хм, ако искате направете процентно съотношение на това колко процента от майките писали за АД или още по невероятния СД не са от софия... или не са посетили фамозните софииски специалисти...
Ами аз не съм от София и не съм посещавала фамозните лекари(мисля че се досещам кого имате предвид). Според нашето педи всяко трето дете в града е с АД ....

Според мен причината е обща. Нещо на което децата са изложени независимо къде живеят, дали се кърмят, кога са захранени, каква вода пият, какъв въздух дишат и т.н. Аз освен за ВАКСИНИТЕ за друго не се сещам.
Хубаво щеше да е така, проблемът щеше да се реши само с неслагане на ваксини. Ама ей ни нас, от 9 месеца нямаме ваксини, а обриви-да.Слагани са единствено тези от родилното и хепатитната.Да не говорим, че е пил няколко пъти хомеопатичното за премахване ефекта на ваксините-Thuja.Не ми се вярва тая ваксина да е толкова мощна Peace.
Мислите ли че 9 месеца са достатъвно време за изчистване на организма. А и предполагам знаете, че Thuja има ефект ако се ползва 3 дни преди и след ваксинация, ако я пиете след месеци няма вече никакъв ефект.

Не разбирем защо се спори за причинителя на АД, не сме ние тези които ще открият, има хора работят в лаборатории, правят изследвания, за сега нищо не е ясно, всичко са само предположения
И какво са направили тези хора за 50 г(tonev по-нагоре спомена че оттогава има случаи на АД)?
А като не знаеш причината за дадено заболяване - как ще го излекуваш?
Ако на Вас Ви харесва върху детето Ви да бъдат правени експерименти с поредния кортикостероид и да Ви казват че причината е, че е светло и със сини очи, или че докато го кърмите сте яли кашкавал или пр.мляко - не на мен не ми харесва? И ми се вижда "гнила" тази работа.

Последна редакция: пт, 31 юли 2009, 08:38 от salesman5

# 1 249
  • София
След малко смятам да и се обаждам да я питам какво да правя като я сърбят очите и веждите нощем и тя намазана с адвантана се пипоти, а и си откри ръчичките скоро и ги хапе...
 СД си сърби, крустите на главата също са себореен дерматит...човек понякога и пърхот като има го сърби таа...
Беба изглежда я сърбят веждите много зашото и те се белят като на главичката.

# 1 250
Ние на 10 Август ще ходим на друг дерматолог, уж по-добър, толково се надявам да ни помогне Praynig
А да питам-децата ви спят ли вечер?Защото моят откакто има екзема много се буди вечер и имам съмнение че имат връзка Thinking
До тук Cicalfate на Avene не помогна ама хич(4 дни мазане), чудя се до кога да му дам шанс newsm78

Geraldine дано детенцето се оправи,като знам колко му е гадно ooooh! ти почна ли с Адвантан?

# 1 251
  • София
Започнах, да. То е кремче, на което една от съставките е Адвантан. Има подобрение, определено. Вчера като го заведох на лекар на сгъвките на ръцете и на вратлето вече беше започнала да се мокри екземата... Мажа я сутрин крачетата, вечер от памперса нагоре. И тя не спи спокойно, само си трие очите. Цяла нощ стоях до нея да и държа ръцете (в момента също) Надявам се  веждите да минат скоро, че много се дразни.
Обадих се на лекарката и тя каза, че такъв тънък слой , какъвто мажа няма вероятност да си го вкара в очичките, но мен все пак си ме е страх. Каза също никакви ваксини докато не се оправим.

# 1 252
Вчера като го заведох на лекар на сгъвките на ръцете и на вратлето вече беше започнала да се мокри екземата...
Извинявай за глупавия въпрос, но какво имаш предвид?Вашата екзема някакъв секрет ли отделя?

Мажа я сутрин крачетата, вечер от памперса нагоре.
така ли ти казаха да я мажеш, на нас нищо не ни обясниха SadА казаха ли ти да спираш постепенно стероида?

Каза също никакви ваксини докато не се оправим.
нашата пък не спомена нищо за ваксините, но те тук в САЩ нали са по превенцията, едва ли ще посъветват нещо такова

# 1 253
  • София
За мокренето- когато беба спи обикновено са и сгънати ръчичките и там на сгъвката бяха станали много червени, като изгорено. Беше мокро, сякаш са потни.Така беше и на вратлето. Лекарката каза, че на някои места  отива към екзема и е започнало да мокри, не е пот. Сега след едно мазане снощи на сгъвките е засъхнало и станало като корички.
Иначе така ми казаха да мажа защото е по цялото тяло и да не е наведнъж със котикостероид. В листовката пише, че може да се предозира ако се маже на големи очастъци. Каза, че като видя да се оправи на някое място кожичката да спирам и да минавам с линола фет. Така линола фет до 5-7 дни трябва да "превземе" територията на крема с Адвантан.
За ваксините аз днес се обадих да я питам и беше категорична.

# 1 254
Здравейте, мами  Laughing newsm78
Така, аз нито съм мама, нито съм татко  Stop Laughing
Сега проблемът е следния. 18 години съм, момче, и имам нещо дет казват, че "трябва да е някъв вид дерматит"  #Crazy Whistling (де** и докторите). Излезе ми миналото лято, като обриви на лактите, тогава бях в голям стрес, общо взето се чувствах като някой Хуан, от някое латино сериалче  Grinning ПОсле се появи на гърба като (доста по- малко) и на краката (по- скоро петърнца и то главно на месатта дето се търкат най-много... отдолу на баджаците  Laughing) на главата отзад имам чат-пат и в началото имах на клепачите супер малко (не си е личало да имам някви пъпки или зачервяване, но сърбеше)... по едно време имах и на "опашката" на задника  ooooh!
На врата ми е излизало за малко... най- важното е, че всичикте тея след мазане минаваха, а на ръката имам някво белене от вътрешната страна, което не е много силно, но си личи понякога  Tired
Какво представялаха тея обриви- аз в началото не съм ги забелязал даже, забелязах ги един ден докато играех футбол и си се почесах (явно съм го правил и перди това, нон е съм обръщал внимание) и от потта малко ме "защипа"... погледнах си лактите и видях че са зачервени. Като минаха сърбежите и зачевряването на лаактите останаха някви ситни пъпчици, които вече не сърбят. Тея пъпчици бяха тръгнали и надолу по ръката, но са ги няма, без да ги мажа, просто са са махнали и стоят само тея на лактите. Чудя се дали не е няква инфекция, щот са се сещам, че имах и под мишницата и то скоро след  като се бръснах....
Ето какво е останало на лакътя
http://i90.photobucket.com/albums/k262/Gogo_t/Photo-0003.jpg

Са мене ми е общо взето на оная работа, дали ще имам такива обриви по тялото, щот мажа и се махат, кофтито е да не ми излезе на лицето, щото после недай-си-Боже ми останат такива пъпки по лицето и ще тряя да се беса  Laughing То да съм на 30, да си имам жена и деца айде, ама са е кофти...

Та въпорсите ми са
1. Тва мяза ли ви на Невродермит?
2. Ако не- на какво прилича?
3. Ако е - тия пъпки ще си стоят ли вечно?
4. Ако е- Това чудо да не вземе да ми избие по лицето?
5. Ако е- има ли някви кремове дет да махнат шибаните пъпчици, сърбежа съм го овладял, вече не му обръщам и внимание ? Rolling Eyes
6. За беленето на кожата на дланта- някви спец мазила за тва има ли ?

Заключение
1. Докторите в България не струват
2. Аз все си мисля, че е няква инфекция, щот вие казвате, че обривите се възвръщат, пък на мен изчезват и чат-пат ме засърби на друго място...

# 1 255
често ли играеш футбол?Да не е от тревата,имам много познати с алергия от трева,дори Оле Гунер Солскяер ли както там сисе пише,въпреки,че рита в Ман ЮН и краката му да счупят,не пада на тревата-чела съм,че има алергия Laughing
На другите въпроси,ние самите нямаме отговор,тъи като поне за мене е необясним този АД при сина ми.
А от храна-шоколад,яйца,риба?

# 1 256
Футбол много често играя, но различно- понякога на трева, повечето случай на асфалтирани места или в зала...
Интересно , че като малък имах хранителна алергия. Освен това последният път когато получих алергия- беше няква необичайна, аз нямах алергични пристъпи близо 5 години и изведнъж преди 2, пак играех футбол (но в зала) и ме засърбя кожата, стана нещо дет казаха, че е копривна треска.... и целия си се издух вътре в устата (това и някога ми ставаше)
Майка си твърди, че това е алергията от преди, самоче в нов варинат... мен обаче, това не ме задоволява, щот неможе да се разбере кво е... Друго дет сме го мислили с майка ми е, че може алегрията да е към стола дет си взех за компа, щот той се появи малко преди да почнат обривите и е някъв с пласмасови приспособления за лактите, а и тея обриви бяха най- силни на лактите... но не виждам логика да имам контактен дерматит, при положение, че имам обриви и по гърба, а там не опира пластмасата от стола  Thinking

# 1 257
А и нещо друго- всеки ден почти ме досърбява кожата, като погледна какво ме сърби- има една малка пъпчица, която е аленочревена, ако не ея почеша- след 5 минути спира и повече не ем сърби изобщо там  Shocked
А акто четох тук- при повечето са много пъпчици, които сърбят адски и продължително и не изчезват от самосебеси  Thinking
Освен това се появяват когато някъде на кожата има горе-долу силен/продължителен натиск... например по ластикците

# 1 258

това макар че ще са нужни повече изследвания на пръв поглед е тежка гъбична инфекция.

# 1 259
Не прилича ли на следа от дерматит ?  Shocked
На това място повече никога не ми се появи сълбеж след като се излекува (1 година)
Иначе пъпчици продължават да си се появяват- сърбят и изчезват, ако не ги почеша  Rolling Eyes
Чрез иследвания на кръв/тъкан или квото и да е там, може ли да се постави точна диагноза на дерматит  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт