Дерматит - атопичен, себореен, екзема...

• 508 821
  • 1 504
  •   2
Отговори
# 180
  • най-шареното място
Pathy,
не съм доктора, но по нашия опит с детето и моя собствен ми прилича на суха кожа. Тя се изсушава и стига до лишеи при вятър, студ и пек, защото това са атмосферните фактори, които сушат кожата много, а бузките са най-сухата и бедна на влага и мазнини област по лицето /и на морето е влажен въздуха/. Сухата кожа се възпалява много по-лесно от здравата облажнена кожа /пясъка я дразни повече/
Пробвали ли сте хубав овлажняваш крем - против вятър зимата и с фактор лятото?

# 181
Здравейте, искам и аз да питам не6то. Ние сме на 4 месеца( по4ти), а от вторият се появиха по главата екземи(трески). Постоянно ги мажа с мас, олио, но ни6то не помага. Според джипито, детето просто ще има кожни проблеми и алергии, защото е много бяло .Какво да я правя...?Дали я боли?От време на време се хваща за главата особено като не може да заспи...Моля ви дайте ми някакъв  съвет!

# 182
На Поло екземата почти е изчезнала след като ползваме кремчето на Аvene. Появява се от време на време, но в много по-лек вариант и след като намажемс кремчето засегнатият участък, състоянието му веднага се подобрява, след което екземата изчезва. Но тъй като господинът се почесва, от време на време екземата се появява. 

# 183
  • най-шареното място
Здравейте, искам и аз да питам не6то. Ние сме на 4 месеца( по4ти), а от вторият се появиха по главата екземи(трески). Постоянно ги мажа с мас, олио, но ни6то не помага. Според джипито, детето просто ще има кожни проблеми и алергии, защото е много бяло .Какво да я правя...?Дали я боли?От време на време се хваща за главата особено като не може да заспи...Моля ви дайте ми някакъв  съвет!
"трески" обикновено е бебешка кал или крусти - едно и също са и двете неща, но не са екзема.
Ако е така, чакаш да ги израсте и не се притесняваш. Няма връзка с алергии.
Има тема за калта , потърси.

сега видях тази http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=102984.0;topicseen

# 184
На Поло екземата почти е изчезнала след като ползваме кремчето на Аvene. Появява се от време на време, но в много по-лек вариант и след като намажемс кремчето засегнатият участък, състоянието му веднага се подобрява, след което екземата изчезва. Но тъй като господинът се почесва, от време на време екземата се появява. 
Вие сте на правилен път. Така е, защото педиатърът Ви е компетентен и отговорен човек. За същото нещо в Бг децата досега да са сменили 3 лечебни млека (+фамозният "Фризопеп") и да са се обринали от тях от главата до петичките.
Но никой от четящите тук не обръща внимание на това как процедират майките живеещи в чужбина... да оставим на страна какво пише Birdie във всяка възможна тема по този въпрос.

# 185
Според джипито, детето просто ще има кожни проблеми и алергии, защото е много бяло .

Какво общо има цвета на кожата с алергиите? Shocked
Страшни дофтори има,ей! Crazy

# 186
Birdie, имам един въпрос-ти сам препоръчваш кремчетата на Avene  и A-derma-очевидно много майки и у нас и в чужбина са доволни от тях, при синът ми откакто подържаме с тези кремчета нямаме проблеми с обриви и екземи, основното съставка и при двете кремчета е извлек от овес-съдържъщите се в него незаменими мастни киселини-очевидно липсата на такива хранителни вещества в храната на децата може да доведе до проблем. Смяташ ли чи при по-големите деца-над2-3 годинки е удачно даването като хранителна добавка на такива незаминеме мастни киселини с цел подобряване състоянието на кожата. В момента се опитвам да намеря някакво по-логично обяснение от стандартното "детето има алергия".

Предварително благодаря

# 187
Радвам се че имате добър резултат.
Никой не знае причината за АД в детската възраст. Триците са противо-сърбежно средство, а другите съставки подпомагат възстановяването на кожата. Но дали липсата им е причина за кожните промени? Това не е ясно... за да може да препоръчаме употребата им като профилактично средство.

# 188
Здравейте Birdie.Отдавна не съм писала тук та затова реших да ви напиша докъде стигнахме с нашето лечение.Най-важното е, че вече ги няма жестоките и болезнени обриви по краката на Мария.Но вече 2 месеца се лекуваме, обривите ту изчезват ту отново се появявят,слава богу много по-бледи и малки.Пази диета и съм изключили доста храни от менюто и, мажа я все още с Бетноват.Докторката каза и да не мокриме кожата на проблемните места докато не заздравее напълно, но това условие спазваме трудно.За останалата част от тялото използвам  А-Дерма, и сега ни изписа и Липобаза.Надявам се че напълно ще се оправи, въпреки че ми се вижда невъзможно.

# 189
Снимах кремчето специално за Герилин, а и ако може на друг да помогне много ще се радвам Heart Eyes Ако заема много място снимката ще я махна. Както кажете. Simple Smile
Ето го: 

# 190
@Pollia
Благодаря!
Състава ми е познат. Ще я опитам и аз за моите пациенти...

# 191
Според джипито, детето просто ще има кожни проблеми и алергии, защото е много бяло .

Какво общо има цвета на кожата с алергиите? Shocked
Страшни дофтори има,ей! Crazy

До такова велико умозаключение достигна преди време и нашата, вече бивша, педиатърка.

# 192
Бърди съжалявам, че не ти отговорих на личното съобщение, но за Френската школа аз не съм много наясно.
А ако някой реши да ползва това лекарство ето как ни го предписаха на нас:
Започва да се маже тънък слой върху засегнатия участък, но след като е бил почистен /мястото измито с вода/. Първата седмица се маже по веднъж дневно.
Втората по веднъж през ден.
Третата - 2 пъти седмично.
Ако няма резултат, поне минимален, значи не помага и се преминава към кортикостероиди.
На нас не ни се наложи. там откъдето започна екземата /челото/, няма и помен от нея. Сега когато видя участък наподобяващ силно на екземата, след баня го мазвам по мъничко и подобрението е видимо на следващия ден.

# 193
Първо да благодаря на Pollia   bouquet

но само аз ли не виждам снимката?

Да, наистина на много места пише, че екземите са често срещани при по-светлите кожи и че алергиите се унаследяват.
В нашия случай обаче и двамата сме брюнети (съответно детето не е супер бяло), а и нямаме някакви алергии. Синът ни обаче е с екзема. Все още е изцяло и само на кърма.

Тук в Холандия подходът за момента е голямо чакане. При първите прояви питах детската лекарка дали не е във връзка с млякото, което аз съм приемала. Тя беше категорична, че няма връзка.Личната пък веднага направи връзка с храната ми. Когато нещата се влошиха и педиатърката заложи на млякото в моето меню.И то аз не приемах мляко вече по собствено усмотрение, само че се оказа че се съдържа такова и в хляб и други.
За къпане олио за вана, за мазане обаче ни предписаха педито-Lanette, личната някакъв вазелинов(Vaseline-cetomacrogolcreme FNA), тези пък от консултацията(те са три инстанциите,  които посещаваме) изобщо не сметнаха че е екзема и ми препоръчаха чист вазелин за неговата кожа. Аз не виждах особен ефект от тези мазила, а само супер мазна и трудно дишаща (според мен) кожа. Личната ни изписа и хидрокортизон, който докато ползвах добре, но само 3 дни и после пак наново с обриви. Екземата сълзеше и беше доста зле положението-кръв, лимфа, чесане. Имахме и период от 12-13 дни с уртикарийни изяви.

От прочетеното тук и там започнах да мажа с Мюстела Стелатопиа. Мисля, че това донякъде плюс диетата ми(не съм сигурна) подобри положението, по лицето вече не сълзи и беше слабозабележимо, краката и ръцете се бяха изчистила напълно, но до онзи ден.  Въпросния ден тук бе голяма жега и цялата нощ също - на сутринта раменете, ръцете силно зачервени и обринати, сгъвките зад коленете пак сълзящи(преди да почна да мажа с Mustela там пък  изобщо нямаше прояви). Пак ни изписаха хидрокортизон (за 4 дни*2 пъти на ден).Даже сега пък личната обяснява, че и по лицето може съвсем фин слой(то не 4е някъде мажа дебел слой), а преди беше казала не. Само че той по лицето е по-добре от преди и аз не го мажа там. Мисля след като приключа с кортизона да започна с Avene.

Ето защо бих искала да помоля ,Birdie, ако може да ми дадете някакъв емайл, на който да изпратя снимките и да си кажете мнението по нашия случай.

Пробвахме и балсама на Тайс, не мисля че му действа добре. Опитахме къпане с разтвор от трици- също не виждах резултат, даже като че ли го дразнят. Сега си чакам консултацията с диетолога, че за жалост личната се беше разболяла, а заместника и не сметна че е необходимо. Тук(Холандия) обаче без писмо от личната не става
 Close

# 194
Сега виждам снимката  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт