Дерматит - атопичен, себореен, екзема...

• 510 692
  • 1 504
  •   1
Отговори
# 165
Birdie,

И аз моля за Вашето мнение по повод кожен проблем на дъщеричката ми.
През 2-рия месец на едната бузка, до ухото, се появи нещо като екзема с размер ок. 1 см - зачервена, грапава кожа, обсипана гъсто със ситни пъпчици (без връхчета). Нашият педиатър изрази становище, че това е от пресушаване на кожата и посъветва да мажа участъка с Линола Фет 2 пъти дневно. За съжаление, обаче, няма никакъв ефект - петното не се увеличава, но не намалява. От няколко дни видях, че и по главата (в областта на слепоочията) са се появили белезникави петна, зачервени по края и лющещи се в средата.
Какво е това? АД или нещо друго и какво ще ме посъветвате, освен посещение при педиатъра?

Предварително благодаря!
Това по страничната част на главата обикновено са детски екземи. Тип атопични екземи. Лекуват се успешно с КС препарат (Бетноват, например) в база. Приготвено по рецепта кремче.
За това:
"че и по главата (в областта на слепоочията) са се появили белезникави петна, зачервени по края и лющещи се в средата." без снимки много трудно мога да кажа нещо.

# 166
Това по страничната част на главата обикновено са детски екземи. Тип атопични екземи. Лекуват се успешно с КС препарат (Бетноват, например) в база. Приготвено по рецепта кремче.
За това:
"че и по главата (в областта на слепоочията) са се появили белезникави петна, зачервени по края и лющещи се в средата." без снимки много трудно мога да кажа нещо.

Ето линка към снимките: http://www.snimka.bg/profile.php?view_album&album_id=37758
Благодаря!

Последна редакция: чт, 18 май 2006, 10:13 от Ineto

# 167
ineto това са и нашите ,това е атопичен дерматит,на същите места-слепоочията,челото,косата,после ръчичките и крачетата,на нас ни минаха с кортикостероид,сега ни излязиха други-по коремчето и гръбчето
посъветвай се с педиатър,най вероятно ще ти изпише елоком,и овлажняване-линола,тайс,мустела...

# 168
Здравейте мили майчета!
А четох, четох, относно АД, обриви, алергии и честно казано се чувствам доста объркана и притеснена. Затова реших да ви напиша за нашия проблем. Андреа е на 1г. и 1м. Захранена е късно (на 6 месеца), дотогава беше само на кърма (ние продължаваме да се кърмим). От 1м. е на кунхя, исках да стане на годинка, заради прясното мляко. Не сме имали проблем с никоя храна досега. От седмица, обаче има обрив, който уви се обостря. Появи се първо на личицето, а после и по цялото тяло. На лицето е най-зле. По същото време й бяхме дали един йогурт на Данон с горски плодове и едно пюренце с такива, и аз си помислих, че е от тях. Спряхме ги, но обрива си стои, че и ми струва, че става по-гаден. Водихме я на педиатър и отговора беше - хранителна алергия, диета, Калциев глюконат и Вит.С (за които сега прочетох не добри отзиви). След като минаха 2 дни и не се повлия обрива, ни каза (педито) да започнем Зиртек. Аз обаче съм много притеснена и днес ще я водя на алерголог.
Възможно ли е да се появи алергия към досега добре приемана храна? И колко време след спирането й би трябвало да изчезне реакцията, според вас? Възможно ли е да е от ягодите в пюрето, и въпреки, че вече не ги приема, да виждаме последствията от тях? Извинявайте, ако въпросите ви се виждат глупави, но досега не сме имали подобен проблем (кой знае защо си мислех, че нас няма да ни сполети и кърменето ни помага). Какво бихте ме посъветвали? Питам вас, тъй като повечето от вас са минали по този път. Как успяхте да разберете от какво произлизат обривите? Много въпроси напират в главата ми, но ще спра дотук. А, последно - удачно ли е взема Мюстела Стелатопия?

# 169
опиши какви са обривите ,най-добре ги снимай
стелатопия е козметика за алергични деца и за АД,ако подозираш че имате проблемна кожа или сте алергични към даден продукт,може да я ползваш,много добре овлажнява и е хипоалергенна

# 170
Здравейте! Преди време и аз писах за нашите проблеми. Къде ли не ходихме, с какво ли не мазахме - ефект - временен. Накрая решихме да пробваме хомеопатия. Честно казано бях малко скептично настроена, но вече не съм. За няколко седмици имаме чувствително подобрение. Хомеопатката ни изписа едно кремче, от което буквално след второто мазане обривът й изчезна (и досега не се е появявал). В къщи може да отворим аптека - имаме сигурно всички възможни мазила за атопична кожа. И както казах всичко ползвано досега беше с много кратък ефект. А това направо вълшебно мазило много ни помогна (за сведение само струва 4-5 лв., нали знаете цените н адругите кремчета). Пием и хапченца по схема и се надявам съвсем да се оправим. Просто вече не вярвах, че нещо може да ни помогне. А сега съм много щастлива. Така че наистина хомеопатията може да се окаже полезна (нали всички казват, че поне не вредяла Wink).
Късмет на всички с борбата с гадния АД.

# 171
Здравейте! Преди време и аз писах за нашите проблеми. Къде ли не ходихме, с какво ли не мазахме - ефект - временен. Накрая решихме да пробваме хомеопатия. Честно казано бях малко скептично настроена, но вече не съм. За няколко седмици имаме чувствително подобрение. Хомеопатката ни изписа едно кремче, от което буквално след второто мазане обривът й изчезна (и досега не се е появявал). В къщи може да отворим аптека - имаме сигурно всички възможни мазила за атопична кожа. И както казах всичко ползвано досега беше с много кратък ефект. А това направо вълшебно мазило много ни помогна (за сведение само струва 4-5 лв., нали знаете цените н адругите кремчета). Пием и хапченца по схема и се надявам съвсем да се оправим. Просто вече не вярвах, че нещо може да ни помогне. А сега съм много щастлива. Така че наистина хомеопатията може да се окаже полезна (нали всички казват, че поне не вредяла Wink).
Здравей - мога ли да те помоля за координати на лекарката? Може и на лични Simple Smile. Благодаря!

# 172
  • Sofia
Здравей - мога ли да те помоля за координати на лекарката? Може и на лични Simple Smile. Благодаря!
И аз ги искам! Praynig

# 173
    sidi ,  ще съм ти много благодарна ако пратиш координатите на хомеопатката и на мен. Нашето не е точно АД, казват че е гъша кожа, но май това е новият "хит" на дерматолозите. От постингите на другите момичета съм си харесала д-р  Вилма Михайлова. Моля ,ако е помогнала на някой с кожни проблеми, да сподели.  Hug

# 174
  • Sofia
Диагнозата с гъшата кожа я минахме и ние и се оказа,че са стафилококи.Така,че внимавай с тази диагноза,особено ,ако ти е поставена в Кожна клиника от Демерджиева

# 175
Мисля че на всички съм отговорила, но ако на някой не съм писала, моля да ме извини и пак да ми пише.

# 176
Момичета, какъв слънцезащитен крем за бебче с чувствителна или атопична кожа?
(извинете, ако сте го коментирали вече)

# 177
Към д-р Бърди.
Преди няколко дни писах, но нямах снимки.
Моля ви да дадете съвет и на мен.
Моето момченце е почти на 7г. и на около 3 се появиха червени петна по бузките. Ходихме по лекари, мазахме се с какво ли не. Кожата ту се успокояваше, ту отново се зачервяваше. Казваха ми че е от студ когато се появеше зимета, че е от слънцето и ровенето в пясъка когато беше лято. На морето се успокоява. Сега има грапави участъци на ръцете над лакътя по външната страна на ръката и по бедрата. Ситни пъпчици не са червени, не сърбят но кожата е много груба и суха. Нямаме алергии и никога не е имал.
Ще съм много благодарна ако можете да кажете нещо, доколкото се вижда от снимките.
 http://images07.snimka.bg/000714184.jpg
http://images07.snimka.bg/000714185.jpg
http://images07.snimka.bg/000714186.jpg

# 178
Може ли и аз да заданм въпрос към др.Бърди искам само да ви попитам аз сам на 22 години и имам атопичен дерматит от 3 месечна възраст ако ви кажа, че имам над 10 картона и над 1000 мазила и над 1000 хапчета.Незнам дали ще ми повярвате гледали са ме над 1000 кожни лекара но само един африканец ми каза, че тази болест не се лекува но с времето ще поизчезне и така сатана но зимата сам зле а лятото добре.Така въпро са ми е според вас дали е така дали се лекува или  не.А аз искам да кажа на майките да не се претисняват гадното на тази болест, че  боли много раните краката там кадето са обривите и раните само от мен да знаете незнам дали искате моето мнение  гледаите колкото се може по мазно да е тялото и колкото може повече да диша кожата.Аз например лятото спа гол и много добре ми се чуства кожата.А зимата колкото може ло тънка блуска защото се изпотявм и ставам на рани и пъпки ако иска някоя маика да пита нещо нека пита.Аз ще ви кажа един крем зада го мажете детето след баня, нали първо с елокома или което и да е др. лекарство и накрая аз се мажа с този крем на РЕНГЕНБЛУМЕ от невен и кожата става доста мазна и даржи няколко дена надявам се да помогна....

# 179
За съжаление сте твърде голям и не е в моята компетентност да кажа каквото и да е било.

Общи условия

Активация на акаунт