Дерматит - атопичен, себореен, екзема...

• 507 939
  • 1 504
  •   1
Отговори
# 150
Birdie ако може съвет-синът ми имаше обривчета по лицето,ръцете и крачетата,сухи,лющещии сърбящи ,атопичен дерматит каза кожната лекарка,според нея не е алергия,аз го кърмя,и за всеки случай не ям мляко,яйца,цитруси,ядки...освен това от 10 дни е на кларитин и крем кортикостероиден-където имаше обрив(по предписание на кожната),уж добре,всичко се скри,и сега му излязоха пъпчици по коремчето,но не като преди,преди бяха лющещи се петна,сега са отделни червени пъпчици,започнаха и по раменцата да се разпространяват ,опитах да ги снимам,но на снимката не се виждат добре,но най-вече-не се повлияха от мазане с кортикостероида?
http://snimka.bg/album.php?album_id=37603
аз ям еднообразни неща,нищо не сме сменяли-кремове,прахове,в къщи е почти гол,навън по-леко облечен от другите деца,сега това алергия ли е,дерматит ли е,стафилококи ли са?щото претопляне не е
на всичкото отгоре след 2 дни трябваше да ни слагат третата дтк,но сега не знам просто...

# 151
A какво ви е мнението за Excipial U Lipolotion-медицинска козметика?

В момента ползваме Hydrolotio на Excipial.
Много е добър и чудесно хидратира кожата.Нанася се много лесно и бързо попива.
Много съм доволна ползваме го вече 3 година,но само лятото.
Сигурно и Excipial U Lipolotio ще е хубав Peace

# 152
Не го претопляйте. Обърнете дрешките с дебели ръбове навън.
Изберете си добър хидратантен крем и го ползвайте (за първа употреба, нанесете малко количество на крачето за проба).
Водата за пиене хлорирана ли е (бяла?).
Може да слагате по тялото съвсем малко количество бебешка пудра, за да избягвате потенето. Чувалчетата са много запарващи...
Кларитин? За обривите?

# 153
да,кларитин ни дадоха,но за другите,сърбящите,отначало не го давах,но тъй като се чешеше непрестанно,ден и нощ,го дадох,вода детето не пие,а иначе минахме през линола,тайс,клоран,сега сме на атодерма-за хидратиране,а за претопляне-не знам,но днес беше навън по къс ръкав,а и каката няколко пъти я притоплях,та знам какви са пъпчиците...
утре ще го заведа при личната лекарка,но тя обикновенно няма мнение Cry

# 154
Растения у дома? цветя? мравки, стоножки?хлебарки?
С какъв прах перем дрешките?
Приемате ли Вие нещо за "усилване" на кърменето?
Някои ординарни храни катоо грах, зеле, зелен боб, риба също пречат.

Последна редакция: вт, 16 май 2006, 18:33 от Birdie

# 155
праха ни е персил сенситив(след като заподозрях тео бебе),но с него пера 3 месеца вече,растения-ми само нецъфтящи,за храна по-необичайна не знам,но все пак той пие кларитин,значи сигурно алергена много силно дразни,за да прави обрив дори с кларитина newsm78
глдам тополите са взели да пускат вече по някое мъхче,но тези неща не се ли проявяват като кихане,дразнене на носа,очите,ние такива неща нямаме-нищо,само пъпки

# 156
Не мисля, че е от полени. По вид този обрив е или от храни, които приема майката, или от претопляне или от други, по-специални и редки причини, за които не може да се каже нищо без да прегледате детето.
Едно дневниче с това, с което се храните Вие би Ви било от голяма полза.
Ако детето дълго има подобни оплаквания е необходим старателен преглед (+ ушички), изследвания и носен и гърлен секрет.
Разбирате, че ми е много трудно да кажа нещо в повече само на база на писмена комуникация.

# 157
разбира се че е трудно,много благодаря все пак за вниманието и съветите,утре ще ходим до личната,ама тя няма  хич ентусиазъм да ни помогне,това наистина и на мен ми прилича на хр алергия
този старателен преглед при личната-няма полза,на кожен ходихме, но за старателен преглед към какъв лекар да се обърна,за секрета ми е ясно,но защо и ушички?

# 158
Birdie,

И аз моля за Вашето мнение по повод кожен проблем на дъщеричката ми.
През 2-рия месец на едната бузка, до ухото, се появи нещо като екзема с размер ок. 1 см - зачервена, грапава кожа, обсипана гъсто със ситни пъпчици (без връхчета). Нашият педиатър изрази становище, че това е от пресушаване на кожата и посъветва да мажа участъка с Линола Фет 2 пъти дневно. За съжаление, обаче, няма никакъв ефект - петното не се увеличава, но не намалява. От няколко дни видях, че и по главата (в областта на слепоочията) са се появили белезникави петна, зачервени по края и лющещи се в средата.
Какво е това? АД или нещо друго и какво ще ме посъветвате, освен посещение при педиатъра?

Предварително благодаря!

# 159
  • Sofia
Мен пък ми е много интересно защо повечето педиатри са си харесали Линола и я предписват на общо основание

# 160
Мен пък ми е много интересно защо повечето педиатри са си харесали Линола и я предписват на общо основание

може би, защото ако не помогне, няма и да навреди. знам ли?
някаква идея по моя въпрос, нищо че е адресиран към Бърди

# 161
  • Sofia
Не смея да изразявам мнение.Ние имахме такава екзема близо до устата от едната страна близо 3-4месеца стоя.Мазах я с кортокостероид,незнам дали е било правилно и по едно време изчезна

# 162

какво по-точно?

# 163
  • Sofia
тогава мойта педиатърка ми каза Елоком.После кожната лекарка след 2 месеца каза,че Елокома бил много силен за лице да взема Локоид Липокрем.Взех ги и двата,но мазах само с Елоком.Бърди ще ти даде най-точния съвет!

# 164
разбира се че е трудно,много благодаря все пак за вниманието и съветите,утре ще ходим до личната,ама тя няма  хич ентусиазъм да ни помогне,това наистина и на мен ми прилича на хр алергия
този старателен преглед при личната-няма полза,на кожен ходихме, но за старателен преглед към какъв лекар да се обърна,за секрета ми е ясно,но защо и ушички?
Защото отити могата да дават редица кожни прояви, по-скоро израз на инфекция (инфекциозни обриви). Винаги се гледат уши при преглед.
Дневниче с храните, които приемате ще Ви е от полза.

Общи условия

Активация на акаунт