Дерматит - атопичен, себореен, екзема...

• 508 826
  • 1 504
  •   1
Отговори
# 210
И ние най-накрая можеме да се похвалиме, че се преборихме с АД. Няма обриви, няма рани и болка. Grinning.Само се надявам лечението да е с траен ефект.Все още  пазиме диета, не смея да добавям нови храни.Но ужаса от предишните месеци го няма което е най-важно.

# 211
@marychery
Чудесно!

# 212
Здравейте.
Искам да ви попитам дали сте попадали на подходящ продукт от бебешка медицинска козметика, който хем да помага при обриви, хем да овлажнява достатъчно бебешката кожа и да може да се маже цялото бебе.
Ще ви напиша какво имам предвид. Малкия е на 2 месеца. От родилния дом до днес се борим с разни пъпки. Някъде от 40 дни се борим с бебешко акне. Дерматоложката ни изписа Cicalfate и ABCDerm SOS Spray. С крема го мажехме сутрин, а със спрея пръскахме вечер. Много ми хареса спрея. Освен, че пъпките почти изчезнаха, кожата на бебето стана много хубава. А през този период не съм го мазала с нищо друго. Само, че спрея ни свърши и разбрах, че е спрян от производство и няма заместител. Сега мажа малкия само с Cicalfate и то само на места, където има пъпки. Но те започнаха дасе появяват иу на места, където преди ги нямаше - на ръчичките и по крачетата. Все още не са с гноен връх.
Искам ако има някакъв продукт, подобен на спрея, да започна да го мажа с него. Мислих си за Мустела. Но четох, че я рекламират повече, отколкото трябва и има по-добри бебешки медицински козметични продукти. Но не знам кои.

# 213
Бебешкото акне ще отшуми постепенно. И ние го имахме на вашата възраст. Мазахме с какво ли не нищо не помагаше. Накрая след доста месеци изчезна.

# 214
Аз го мажа с Cicalfate  и пръскам цялото бебе с ABCDerm SOS Spray (едното сутрин, другото вечер) и се пооправи. Беше ме страх да не останат белези.
Само че са спряли от производсво ABCDerm SOS Spray.

# 215
И моя син има АД но тук (САЩ) никой не го взема това насериозно ... Педиатъра ми каза да го мажа с кортикостероиден крем а дерматолога ми каза да не го мажа с това защото е вредно ...

Той има също много червени петна по кожата и ми дадоха диагноза за това - Mastocytosis

Аз не съм го чувала това - Mastocytosis - и ще пусна нова тема да питам може някой да знае за нея повече от мен и да ми каже за притеснение ли е ...

# 216
  • София
Здравейте.
Искам да ви попитам дали сте попадали на подходящ продукт от бебешка медицинска козметика, който хем да помага при обриви, хем да овлажнява достатъчно бебешката кожа и да може да се маже цялото бебе.
Ще ви напиша какво имам предвид. Малкия е на 2 месеца. От родилния дом до днес се борим с разни пъпки. Някъде от 40 дни се борим с бебешко акне. Дерматоложката ни изписа Cicalfate и ABCDerm SOS Spray. С крема го мажехме сутрин, а със спрея пръскахме вечер. Много ми хареса спрея. Освен, че пъпките почти изчезнаха, кожата на бебето стана много хубава. А през този период не съм го мазала с нищо друго. Само, че спрея ни свърши и разбрах, че е спрян от производство и няма заместител. Сега мажа малкия само с Cicalfate и то само на места, където има пъпки. Но те започнаха дасе появяват иу на места, където преди ги нямаше - на ръчичките и по крачетата. Все още не са с гноен връх.
Искам ако има някакъв продукт, подобен на спрея, да започна да го мажа с него. Мислих си за Мустела. Но четох, че я рекламират повече, отколкото трябва и има по-добри бебешки медицински козметични продукти. Но не знам кои.
Excipial U Lipolotion

# 217
Добър педиатър-добър резултат.
Ах колко ми е жалко за всичките тези деца посещаващи "мастити" алерголози в Александровската болница с всичките им "диети", "Фризопеп",
Зиртек/Аериус за 3 месеца... и  други подобни нонсенси

Хора-четете, информирайте се.
За клуб "Алергии" на дир.бг препоръката е с особена сила...
Но замълчи сърце...

И ние ходим при "мастита" алерголожка-детски гастроентеролог.Омръзна ми непрекъснато разни псевдо-педиатри да ми изписват кремчета забъркани в аптеката.Ако не бях посетила специаллист и досега да мажех кой с каквото ми каже!А за терзанията ми и тези на детето не са измислили кремче още,та да се омажеме подобаващо..!
Благодарение на Фризопеп детето ми се стабилизира! Факт! С диагноза АБКМ сме. Ще пием млякото до годинката.Спестих си много главоблъсканици и на без това свитата ми душа.Сега съм спокойна.И бебчето ми също.
Агитрираш да се чете в клуб Алергий в дира,ама ти май скоро от там не си минавал,за да прочетеш че не съм единствената майка,чието дете се е стабилизирало с помоща на Фризопеп.Който в прочем никога не се приема по-малко от шест(6) месеца.И това го пише в дира.Жал може да ти стане, че все повече деца проявяват някаква алергия,а не че притеснените им родители търсят отчаяно разрешение на проблема при "мастити"алерголози.

Приемам че си се объркал пишейки...

# 218
Друг се е объркал...
Тежко ни ако на всеки АД слагахме и по един "Фризопеп".

"Омръзна ми непрекъснато разни псевдо-педиатри да ми изписват кремчета забъркани в аптеката."
->>Съжалявам, в страните с добри педиатрии само  педиатри се занимават с детските АД. Затова и нещата вървят. Прочетете по-горните постинги и ще разберете много неща...

Разбира се че има категории деца, при които са нужни лечебни млека.
Но ако Ви попитам дали Вие точно сте правили РАСТ преди да дадете Фризопеп... ще кажете "Не".
А без тест никое дете не се слага на Фризопеп. Но каквито са "мастите" алерголози, такава и работата им...

Четете внимателно по-горните неща-дано разберете къде грешите...

# 219
Но ако Ви попитам дали Вие точно сте правили РАСТ преди да дадете Фризопеп... ще кажете "Не".
А без тест никое дете не се слага на Фризопеп. Но каквито са "мастите" алерголози, такава и работата им...

Четете внимателно по-горните неща-дано разберете къде грешите...

Действително не сме правили тест, така ми обясни доцентката,че за да се види точно към кой протеин/казеин организма реагира,трябва детето да навърши поне 2 годинки.В противен случай теста не бил достоверен.Диагнозата се потвърди"на око" от двама лекари именно поради тази причина.
Чета и ще продължавам да чета,но все пак не мога да оспорвам мнение на специалист с дългогодишна практика. Rolling Eyes

# 220
Без тест НИКОЙ в Европа или САЩ няма да Ви предпише хидролизатно мляко (Фризопеп и подобни).

"ака ми обясни доцентката,че за да се види точно към кой протеин/казеин организма реагира,трябва детето да навърши поне 2 годинки."
->Това просто не може да се коментира...толкова некомпетентно е (простете).

Простете, другите педиатри как лекуват АД извън Бг? Да сте прочели тук някой да ходи при "алерголози", да пие хидролизатни млека, да слага първо козето сирене преди овчето и други подобни "световни" нонсенси?
Да взема Зиртек или/и Аерус за 3 месеца??

Те да не би да са по-малко компетентни, че пазят децата с крайно консервативен подход и внимание?

Истината е простичка-днес в Бг май няма нито един педиатър, който да знае как се лекува АД. "Алерголози"-още по-малко...

# 221
Без тест НИКОЙ в Европа или САЩ няма да Ви предпише хидролизатно мляко (Фризопеп и подобни).

Така е наистина,имам приятелка в Щатите.Но за всеки преглед там се записва час,чакаш със седмици.И свободно(без рецепта) може да се купи едва ли не само аспирин и лейкопласт.От това,което чувам  ми се виждат доста усложнени там медицинските услуги и процедури.Дори със застраховка.
В началото и аз се възмущавах как с един поглед доц.Ковачева констатира АБКМ.Обясних,че детето няма растройство,кръв в изпражненията,затруднено дишане и т.н и тя ми отговори че това деиствително са симтоми на тази алергия,но в по-напреднал стадии.При нас всичко било в лека форма.(тук и повярвах,защото имахме само обрив) а и факта че седмица след приема на Фризопеп видимо имаша подобрение ме накара да и се доверя за диагнозата.
Моля да кажете повече за РАСТ-теста.

Удачно ли е да дам 1-2 л. млечно пюре и да следя за реакция,или да не си правя експерименти.Все пак четвърти месец нещата са ок и се страхувам да не наруша диетата.
Не оспорвам вашата компетенция,наистина доста педиатри като не могат да се произнесат конкретно, постават АБКМ или АД.Но в нашия случай категорично беше отхвърлен варианта за лечение с ХА мляко или кортикостероиди.Втората алерголожка и тя потвърди диагнозата,но явно доста недоверчиво съм я изгледала,за да сподели че нейния син също бил с АБКМ като малък,но лекуван(90-те години) с Фризосой. Shocked Доколкото съм чела обаче соята е последното нещо,което се препоръчва в такива случай.Все още съм склонна да вярвам на лекарите,нали за това са учили 8 години.Иначе остава успокоението,че алергията(ако е алергия) се израства до 1-2 години. Tired

# 222
Два варианта за Вас:

*случайно преминали млечни протеини чрез кърмата-лек дерматит...отзвучава сам-Вие мислите че е от Фризопеп.
*АД в заглъхване-вие мислите че е от Фризопеп

Да, но не е...

# 223
Може би пропуснах да спомена,че след като ми спря кърмата бебка беше на Аптамил и обрива си остана.Как тогава от Фризопепа всичко се изчисти? Thinking Може би е трябвало просто преди него да пие ХА мляко.Но не ми се рискува сега,защото дерматита и не беше лек,имало е дни,в които почти не се виждаше бяла кожа по лицето,всичко беше розово-червено.

# 224
"Как тогава от Фризопепа всичко се изчисти?"
->>Спряхте кърменето-затова се изчисти... Но никой не спира кърменето за да го замени с Фризопеп:
*без РАСТ
*без налични тежки форми на АД, доказано от непоносимост към протеини в майчиното мляко (много рядко).
*без системна и по-тежка проява на непоносимост (слуз или кръв в изпражненията).

Няма да намерите професионалист, който да спре кърменето заради леки (и даже средно тежки) форми на АД без други системни прояви.

Общи условия

Активация на акаунт