От шест месеца съм баща на прекрасно малко момче и за това време успях да науча доста неща, а с нетърпение чакам да открия отговорите и на предизвикателствата, които предстоят. Едно такова предизвикателство беше да намерим подходящата грижа за кожата на детето си. Като всички родители искаме най-доброто за бебето и по тази причина продуктите трябва да бъдат с чист състав, да не са агресивни, но същевременно с това да са ефективни. Затова със съпругата ми с радост откликнахме на поканата на La Roche-Posay да тестваме няколко техни продукта за срок от 14 дни и да споделим впечатленията си. Получихме за проба измиващото олио против раздразнения Lipikar AР+, измиващия крем Lipikar Syndet AP+ и балсамът с тройно действие Lipikar Baume AP+M.Убедих се в техните предимства от първо лице, защото заради натоварения ми работен график, уви, времето, което прекарвам със сина ми е малко и предимно вечер. По тази причина банята и последващата грижа за кожата е моя отговорност. Създали сме си стриктен ритуал - с прибирането вкъщи първата ми работа е да напълня ваната на детето. Къпането е изключително важно за малкия не просто от гледна точка на добрата хигиена, а и защото водата го отпуска и прави заспиването по-лесно и сънят по-спокоен.

От досегашния си опит като баща разбрах, че кожата на сина ми е силно чувствителна и много деликатна. Всяка груба материя, всеки по-силен допир или неподходящ продукт водят до зачервянвания и усещане за сухота. А продуктите на La Roche-Posay се борят именно със сухата кожа и раздразненията, до които тя води.Измиващото олио Lipikar AР+ е фаворитът ми за зимните месеци, защото текстурата му е маслена и дълбоко подхранваща и прави страхотна пяна. Почиства безупречно тялото, без да изсушава кожата на сина ни. Напротив – след измиване с него тя е гладка и добре хидратирана.
Оценка: 5 от 5 Nature Star

Измиващия крем Lipikar Syndet AP+ е отново много нежен продукт. Особено подходящ е за деликатно измиване на скалпа, а и за премахване на крусти от главичката на детето. За щастие нашият син няма такива, но повечето бебенца имат и знам, че това е предизвикателство, с което кремът би им помогнал да се справят безболезнено. Кремът не съдържа парфюм, което го прави изключително щадящ, особено при неволно попадане в очите.
Оценка:  5 от 5 Nature Star

Балсамът Lipikar Baume AP+M използваме, за да хидратираме кожата на сина ни след къпане. Попива много бързо, не оставя лепкаво усещане или мазни следи и веднага след нанасяне можем да облечем детето с пижамка и да го подготвим за сън. Съпругата ми го нанася и по бузите и челото на сина ни сутрин преди разходка, за да избегнем зачервяванията и раздразненията от студеното време навън. Със сигурност ще го използваме цяла зима.
Оценка:  5 от 5 Nature StarВсички получени продукти на La Roche-Posay се харесаха както на нас, така и на мъника вкъщи. За това съдя по кожата му, която е гладка и мека, без каквито и да е зачервявания или обриви. За татковците (тъй като принципно не сме най-сръчните Wink) специално ще отбележа, че опаковките на продуктите са много удобни и количеството лесно се дозира, защото са с помпички. Това ги прави и по-хигиенични за употреба, защото не се налага да бъркате с пръсти вътре и не позволява разпространението на микроби.Ще се радвам да ми споделите на какво обръщате внимание при избора на козметика за децата си и променяте ли грижата според състоянието на кожата, различните сезони и други фактори? Кое е най-ценното, което научихте от досегашния си опит като родител?

Последна редакция: пн, 29 ное 2021, 12:11 от Редактор**