Дерматит - атопичен, себореен, екзема...

• 508 751
  • 1 504
  •   1
Отговори
# 435
# 436
Благодаря за отговора!
Искам да попитам кой продукт на адерма екзомега да използвам - крема или млякото?
До сега бяхме на атодерм но не му влия добре на детето/

# 437
# 438
Борко- атопичният дерматит се появява след 3 месец от раждането!

Как така след третия месец? newsm78
Синът ми бе диагностициран с АД на 40 дни.............

# 439
хайде пак да се включа,
синът ми от три месечен е с диагноzа АД, според нашия педиатър лека форма, но zа мен като майка не беше никак леко да гледам екzемите по лицето. В началото маzахме с Елидел от третото намаzване имаше бърzо подобрение, но zа кратко, след което крема като че ли престана да действа. След това ни дадоха Протопик, междувременно екzемите слеzнаха надолу по тялото, но не и по сгъвките. Преz цялото време съм слагала баzисен крем, понякога и при всяка смяна на пелените. Сега синът ми е на 17 месеца и zа щастие вмомента е много добре, последните екzеми бяха преди 2 месеца по краката белеzите от които още стоят. В момента полzвам крема zа суха кожа на юсерин и като че ли от него съм най доволна. При нас прогноzата "ще го иzрасте" на педиатъра ни май се сбъдана. Неговите препорски бяха къпане веднъж в седмицата с олио във водата беz никакви шампоани и съпуни, късно и постепенно zахранване, полzвала съм и отвара от пшеничени трици.
На всички мами с тоzи проблем кураж.

# 440
Как така след третия месец? newsm78
Синът ми бе диагностициран с АД на 40 дни.............
Хмм, странна работа.

# 441
детето ми е на 7 месеца и от първия месец е все с някакви кожни проблеми - според педиатърката кожата му била много чувствителна.

Това вероятно е Атопичен дерматит..

Борко- атопичният дерматит се появява след 3 месец от раждането!

А, о ?!

# 442
Не ги разбираш тези неща... не ги...
Остави... Mr. Green

# 443
а вместо е,и и а,о - бихте ли обяснили все пак каква е работата с тези 40 дни/три месеца, защото доста майки сме чули тази диагноза преди три месеца, вкл. аз, темата ме вълнува и съм от хората които винаги питат "защо"? Моля за отговор някой от двама ви. Лично за мен, полезни са само обоснованите мнения, необоснованите са губене на време, все едно кой е авторът. Моля ви, обяснете ни!

# 444
Няма критерий "възраст". Когато се появат характерният "набор" симптоми на АД се диагностицира. Това е. Има таблица с основни и добавъчни критерии за диагнозата на Атопичният дерматит. По нея работим.
АД НЕ е алергично страдание в болшинството от случаите...

# 445
Заюо тогава моето дете го диагностицираха с АД, което било алергия към ябълки и ориз. И защо всички изписват само Елоком, Елидел, Адвантан, Кларитин и Зиртек, които само подобряват временно, а не лекуват. И въобще има ли ефективно лечение на АД?

# 446
Бърди, мерси. АИС, Ад наистина не е алергия, възможно е да се съпътства от такава.

# 447
И въобще има ли ефективно лечение на АД?
Израства се.
С добри грижи за кожата нещата се стабилизират много успешно.
И се израства спокойно.
Даването на Зитрек и/или Аериус, Кларитин не играе НИКАКВА роля върху хода на АД. Дават се само за контрол на сърбежа. За кратко време.

# 448
Благодаря за отговорите.

Не се събирам в кожата си като си помисля колко време ще ги гледам и двамата с тия личица и тела, докато го израстат.....

# 449
Отчетете и други неща:

*често се касае за инфекция върху дерматита. Без нея, той би изглеждал по-скоро като суха кожа... Лекувайте инфекцията и ще имате значително подобрение.
*изберете добър хидратантен крем-Екзомега или Адерма с трици.
*потърсете продуктите с трици на Авеено:

http://www.aveeno.com/detailAction.do?id=3662
http://www.aveeno.com/detailAction.do?id=3640

Общи условия

Активация на акаунт