Дерматит - атопичен, себореен, екзема...

• 508 746
  • 1 504
  •   1
Отговори
# 420
@prasentze

РАСТ тест би бил полезно ориентировъчен. Но не и кожно тестуване.
Защо? Защото има някои случаи когато този вид уртикария може да е лека форма на АБКМ...

Запазвам резерви, тъй като разсъждавам само по 1 снимка и малко данни.

# 421
Здравейте, днес бяхме на кожен и ни предписаха Дипрогента за мазане newsm78 newsm78 доколкото успявам да разчета рецептата.
Диагнозата - детска екзема - беше поставена само с един поглед.
Не коментирам професионализъм и прочее теми, просто искам да питам дали някой се е сблъсквал с такова нещо Thinking

# 422
Редовно, особенно ако е някой като Бордей.

# 423
  • София
Незнам дали ще прозвучи глупаво, но някой има ли който да е "преборил" атопичния дерматит?Моля ви кажете ,че има такива хора и то за постоянно ,а не временно състояние Praynig

# 424
Ами ние се бориме отдавна с АД. Преборихме го след 5м лечение за няколко месеца и от както децата тръгнаха на градина нещата пак са си постарумо. Суха и много възпалена кожа по крачетата, която при баткото е стигнала до рани. #Crazy Сега се мажеме с фусикорд, елоком и липобаза и дано да закрепиме положението, че е ужасно.

# 425
  • София
Хайде ние пак да се включим Cry

В началото като започнах да мажа обрива на Рая с P.O. Zink на Bioderma, нещата утихнаха доста и даже бях решила да пиша тук, че кремчето ни е подействало и сме се преборили. Да, ама не. Ефектът беше няколко дни и всичко тръгна наново и този крем просто вече не върши работа. Сега пробвам другите 2 крема на цинкова основа, точно в момента на Avene.

Не знам, ама започвам да се отчайвам, дали ще се преборим с това или трябва да се израсте просто. Но гледката определено е доста грозна.

# 426
Napulno vi razbiram vsi4ki. Pisha za purvi pat. Az ve4e sam ot4ayana. Bolni sme ot 40-ia den, asin4eto mi e ve4e na 2,5 godini. Nisto ne pomaga i stava vse po-zle!

# 427
И при нас е така. Оправия май няма. Малката от раждането е с АД. Всичко пробвах. Ужасявам се от самата себеси, защото имам чувството че експериментирам върху нея. Ние сме с обриви по лицето и на зърното на едната гърдичка. Някое от вашите дечица имало ли е там?

# 428
Имам само едно дете - момче, на две години и половина. Имах предвид, че за този период пробвахме какво ли не, но нищо не помага. В момента обривите вече са по цялото му тяло на петна, а останалата кожа е много суха и непрекъснато го сърби. Докато намажа тялото до край с овлажняващи кремове, трябва да започна отначало. Детето, аз и съпруга ми вече сме пред побъркване. Cry

# 429
Ние сме го изживяли.Стигали сме до рев по половин час от болка.Пълен кошмар.Сега са по- добре, но все още се бориме с упорититр обриви.Бих ви посъветвала да потърсите добър кожен лекар, на който да имате доверие и да се борите заедно.

# 430
  • София
Незнам дали ще помогне какъвто и да било добър лекар ,както чета ако имаше някой толкова добър до сега да се бяхме запознали чрез форума и да сме си излекували децата.Днес пак говорих с една лекарка/ много я ценя като професионалист/,въпреки че не е кожна тя ме посъветва да не давам мед ,шоколад и грах,боб и леща,каза,че те са със силен разтителен протеин.Посъветва ме да си водя дневник в който да записвам с какво се е хранила,евентуално нови дрехи ,смяна на прахове и т.н.Посъветва да я къпя с хума.Според нея трябва само да се овлажнява кожата ,а само при силно изразени петна да смесваме балсама с който я мажеим с кортекостероид за наяколко дни и когато се успокоят пак да преминем само на балсама който ползваме.Аз в момента ползвам "ексципиял"има и крем и лусион за силно хидратиране.И така, май ще продължаваме да се борим с "вятъ рни мелници" успех на всички които сме в кюпа Hug

# 431
Помогнете майки с диагноза е бебето Епидермолизис булоза, цялото телце е в рани, първо мехури които се пукат и стават на рани, с какво ли не я мазахме и няма полза тя е на 5 месеца, някои
имал ли е подобен проблем?

# 432
Здравейте,
детето ми е на 7 месеца и от първия месец е все с някакви кожни проблеми - според педиатърката кожата му била много чувствителна.
От около 2а месеца има упорит обрив по коремчето, гърба, врата, по сгъвките на крачетата и ръцете. Представлява сливащи се петна от зачервена, суха, лющеща се кожа на ситни пъпчици без секрет. Под памперса няма обрив.
Според дерматолога /2ма такива посетихме/ става въпрос за контактен дерматит, който трябва да лекуваме с кортикостероиди и подходяща козметика. След 2е проведени лечения обрива пак се появи.
Бяхме и при алерголог, който при първото посещение ни каза че става въпрос за контактен дерматит, а не приличало на хранителна алергия. Но все пак ни препоръча да направим кръвен тест. Излезна клас 1-ниска алергия към 18 алергена /от 20/ сред тях дом. прах, яйце, кр.мляко, ориз, брашно, картоф, ябълка, морков, соя...Има още 3 степени нагоре. След теста алерголожката реши че обрива е от тези храни+домашния прах. Препоръча детето да мине на диета, като го храня с храни които ги няма в този стандартен тест и "да се надявам че няма алергия от тях!" и с фризопеп /аз все още го кърмя/, да пие капки фенистил.
Иначе все още се кърмим, на обяд яде пюре, а следобяд каша.
След препоръката на алерголога - спрях тези храни, които са в теста - за 3и дни няма никакво подобрение-напротив Sad
Започнах пак лечение с адвантан.
Чувствам се объркана от тези коренно различни мнения.
Не знам имам ли сериозно основание да лишавам детето от храни, като храня с други към които не е ясно има или не алергия?! Да давам ли ХА мляко и да спра да го кърмя?
Значи ли този тест че детето има алергия към белтъка на кравето мляко?
И изобщо колко точен е този тест?
Мога ли да му навредя повече с тези кортикостероиди?  И какво би било най-добре да предприема от тук нататък

# 433
Това вероятно е Атопичен дерматит със характерната за него суха кожа.
За Фризопеп и реч не може да става при положение че теста, който сте направили не показва чувствителност. Пък и детето няма други симптоми.

Естествено не спираме кърменето!
Състоянието не е алергично.

# 434
Борко- атопичният дерматит се появява след 3 месец от раждането!

Общи условия

Активация на акаунт