Дерматит - атопичен, себореен, екзема...

• 514 455
  • 1 504
  •   1
Отговори
# 615
Това не е АД, а кожни прояви на АБКМ.
Тоест, две различни неща, при които още в началото е ясно че едното не е другото (АБКМ екзема не е АД).
Едва ли тест със стойност на резултата 2 може да се приеме за алергия, както се приема в Бг...

# 616
Незнам дали тук е мястото да попитам,просто никога не съм виждала такова нещо и съм притеснена.
Сутринта като обличах щерката за градина забелязах че пръстчетатана едната и ръчичка се белят от вътрешната страна на отпечатъците.Няма рани просто кожичката е суха и се бели.Вчера това го нямаше.На другата ръчичка и няма нищо.На 3г е и досега нито и се е подсичало дупе,нито е имала пъпки или лишеи.Няма алергий,не е имала зачервявания,какво е това newsm78има ли място за притеснение и с какво да и намажа ръчичката?Досега кремове не сме ползвали освен олио като бебе,аз също не ползвам,и лекарства не е пила за да е от това newsm78

# 617
При моята дъщеря се получаваше нещо такова - педиатърката ни изписа един крем с вит А/правен/ и пиеше вит А - оправи се бързичко

# 618
Искаш да кажеш че е липса на витА newsm78

# 619
Искаш да кажеш че е липса на витА newsm78
Поне при нас се оказа това newsm78

# 620
Това не е АД, а кожни прояви на АБКМ.
Тоест, две различни неща, при които още в началото е ясно че едното не е другото (АБКМ екзема не е АД).
Едва ли тест със стойност на резултата 2 може да се приеме за алергия, както се приема в Бг...

Никак не е ясно, ама никак, проявите съответстват абсолютно точно на признаците на АД, и няма никакви други прояви на алергията - стомашни и т.н. Никой дерматолог не заподозря АБКМ. Детето е захранено с краве мляко късно и постепенно все пак.

Стойност на теста 2 - това ме впечатли силно, наистина ли някой в Бг приема тези стойности за индикация за алергия? Резултатът й за БКМ (и само за него, за нищо друго не беше повишен)  беше към 30.

Не всяко дете с прояви на АД има алергии, но да се насърчават хората да  пренебрегват априори вероятността за алергия си е, хм... крайно аматьорско изпълнение.

# 621
Ами Педиатрията е трудна специалност, знаете. Който може да ги различава е по-конкурентоспособния.
И да ги лекува също, без диети. Защото и затова си има начин. Както се и прави навсякъде другаде по света.

Няма 30. Скалата е до 4(5) на Хитачи РАСТ тест кит-а,който се ползва в Бг. И е известно колко неправилно го четат, и как злоупотребяват с него.

"...но да се насърчават хората да  пренебрегват априори вероятността за алергия."
->Това едва ли е най-важното при един АД.

# 622
Здравейте и от мен!
Нова съм в тази тема[/b], но имам въпрос относно кожен проблем и на мен и на бебето ми, което след няколко дни навършва едва 5 месеца. Появиха му се червени пъпчици по скулите и груба кожа отгоре. От скоро има и отгоре по двете ръчички. Появиха се горе-долу когато започнах да му давам сокче с моркови от пазара. Спрях го от 2 седмици, но не се оправя. Мажа го и с Мустела, от което горе-долу се оправя, но ме притеснява и друго. Аз също имам кожен проблем, за който още не съм ходила на лекар понеже все още кърмя. Ходих на гинеколог профилактично след раждането и с молба да ми пуснат хормонални изследвания, заради повишено окосмяване, което имам от 10 години и се надявах да изчезне след като забременея и родя, но не стана. Върнаха ме, защото не биха могли да ме лекуват докато кърмя. Освен това сега кожата ми е АДСКИ суха. Дори и след мазане със зехтин лицето ми сухо, а след като се изкъпя скалпа на главата ми се бели, както и по-тъмни лющещи се петна под висулката на ухото. По пръсците ми се появиха лющещи се екземи. Имали ли сте такъв проблем? Колебая се дали има смисъл да се разкарвам до болницата за направление, ако няма да могат да ме лекуват сега. Притеснявам се обаче да не е липса на нещо, което не давам и на бебето си през кърмата и неговите кожни проблеми да са следствие от моя.

# 623
Здравейте!
Дъщеря ми е на 1г. и 3м. от бебе има суха кожа по крачетата, а от скоро се появиха зачервявания, които преминават в рани. Проблема е само по крачетата. Искам да попитам дали може да е предизвикано от домашни животни (котка, заек или куче).

# 624
  • Стара Загора
Здравейте,  имам бебе на 2 месеца  и 20 дни. Има обрив по челото и скулите, малки пъпки, които образуват червено петно. Отначало не му обръщах внимание, мислех че е бебешко акне, имаше по бузките, но то изчезна. Тези обриви започнаха да образуват жълти корички. Педиатърката ни изпрати на дерматолог във вторник, който каза че има "Атопия", забеляза че има и крусти по главичката - изписа ни адвантан и цинков крем за смесване и Авен- толеранс екстриим за мазане веднъж на ден. Каза да спра млечните, шоколада,  и сладките храни, защото кърмя. Две вечери го мазах с адвантан-а и сега е почти "прибран" обрива. Купих сапуна с овес на А-дерма и от вторник го къпя с него. Кожата му по тялото е много хубава точно бебешка, изобщо не е суха- не съм го мазала с нищо досега. Екс - омега на А - дерма дали е подходяща за мазане на лицето или да потърся някакъв Колд крем на Авен мисля, че видях в аптеката, а с А-дермата да мажа тялото. Оказа се че едната му шапка е от изкуствена материя(яд ме е че не съм забелязала  по-рано) и се надявам тя да е провокирала обрива.
Прочетох за диета, която да пазя  и ще ми е много трудно, но сигурно се свиква, само дето не мога да измисля нищо за ядене и вече два дни ям оризова супа и маслини.
Моля някоя кърмеща майка която е спазвала диета да ми пише аз намерих това, но мога ли да ям примерно овесени ядки или макарони със захар, и меда разрешен ли е.

"Майка кърмачка, която има съмнение за алергия трябва да спазва много строга диета, да
не кажа жестока.Избягва се употребата на:
1.Крави млечни продукти-може овчи продукти в малки количества, но се включват след
поне месец строга диета.
1.2 Телешко или говеждо месо
2.бобови-   грах, боб, леща
3.зелени салати, зелен лук
4. Домати
5.От плодовете- никакви ягоди ,банани,лимони, портокали,праскови, кайсии
6.Шоколад, кола, кафе
7.яйца
8.Избягват се храни с консерванти- пакетирани(кроасани, вафли и тр.) Натурални
сокове с консерванти- соковете в кутия.
9.Продукти с оцветители и подсладители(по- добре е със захар, отколкото подсладител)"

# 625
  • София
На нас ни излизат едни мн ситни пъпчици червени по бузките и леко грапави и педи ми каза да взема Липобаза крем и да го мажа 10 дни.....
Някоя мама ползвала ли го е и има ли ефект newsm78
Или да взема друго,чух и за Линолафет и се чудя?

# 626
  • Пловдив
Ползвала съм въпросната Липобаза /и за двете деца ми е изписван/ - определено изобщо не съм доволна!

# 627
Здравейте,детето ми е на  4 месеца и половина,от месец и половина има едно бяло петънце на бузката,водихме го на кожен лекар,каза че е лишече,но нито се залющва,нито уголемява,мазахме с Кортимицин,не помага,проба не му взеха,та ме съмнява,че може да не е лишейче,според вас може ли да е алергия някаква или пигментация??/

# 628
На нас ни излизат едни мн ситни пъпчици червени по бузките и леко грапави и педи ми каза да взема Липобаза крем и да го мажа 10 дни.....
Някоя мама ползвала ли го е и има ли ефект newsm78
Или да взема друго,чух и за Линолафет и се чудя?

Виж ти мами августинки се пренесохме в друга обща тема. По-добре да беше някоя по-здрава ама....
За тези червените пъпчици на нас ни предписаха крем на Мустела "Стилакер??", калций на ампули и капки Зиртек, за които по принцип сме малки, но аз съм с много себореен тип кожа и свекито е с астма, та предпиехме сериозни мерки, защото по принцип тези обриви се израствали, но има и опасност да се разпростре и върху други органи. Имаме и сериозни кори по главичката отгоре, за което взехме специален крем на Мустела, от който съм много доволна. За 3 вечери мазания главичката му е почти чиста.
Иначе обрива казаха че може да е от абсолютно всичко. Спрях млякото, заради което трябва да почна пък сусамовия тахан за калций, но най ми е трудно с шоколада - единствения антидепресант!!! Алергията може да бъде и от домашен прах, препарати, материи....всичко.

# 629
  • София
Ние имаме себореен дерматит. А-дерма ексомега, Атодерм или  Eucerin Aquaphor Baby e по- добра козметика? Досега използвахме Seba med, последният път взехме олиото на Mustela, но има силна миризма и не искам да го ползвам повече. Моля майките с опит да се включат!

Общи условия

Активация на акаунт