Синът ми е на 11 мес. Има кожни проблеми долу горе от 2-рия месец. Те се проявяват по лицето, над лакътя по външната част на ръката, зад коленцата. И така -ту избледняват, ту се обострят. Аз съм била в пубертета със сенна хрема, т.е има генетична обослувеност и склонност към алергии. Ограничили сме всичко, което води до алергизиране- краве мляко, яайца, риба. Кърмя го все още. Има адски много инфо в Интернет на тема Алергии и Атопичен дерматит. Ходихме при д-р Мустаков,в Александровска болница. Правихме кръвен тест и сега чакам резултатите.
Но съвета ми е-не мажете с кортикостероиди и не давайте антихистаминови препарати, преди да разберете причината за т.нар. атопични изменения на кожата. Може да са от храна, може да са от външни дразнители-прах, мухъл, полени...
Мисля, да се се справя с проблема като прибягна към хомеопатия и ограничаване на дразнителите.
хомеопатия!!!
Аз безуспешно търсих в България и накрая поръчах от чужбина. Донесоха ми, но се оказаха трици за възрастни. Чудя се дали могат да се ползват за деца и от каква възраст? Сега ще поръчвам отново, но бебешките.
и не мисля че е добра идея да пробваш каквото и да било без лекарска консултация.
. На нас лекар ни го изписа. Аз мисля да ида и за второ мнение, сега има няколко пъпчици на челото и на едното слепоочие. Аз засега съм спряла само млечните, яйцата и шоколада и бобовите. Много майки казват че не се влияе от храната, ама лекаркаат като ми забрани яйцата, шоколада и млякото и не смея да ям.