Дерматит - атопичен, себореен, екзема...

• 508 999
  • 1 504
  •   1
Отговори
# 330
И моят син е с АД от 3-месечен. Кожата по крачетата му беше много груба. Тогава си ходихме в БГ и там го водих на лекар. Предписа Адвантан за няколко дни и след това Атодерм P.O. цинк за овлажняване. От тогава използвам този Атодерм, за да поддържам кожата овлажнена. След като се върнахме тук пак го заведох на лекар без да споменавам диагнозата, поставена в БГ. Лекарят също каза, че е АД. Каза ми, че не е необходимо да се спазва диета някаква, да се пие специално мляко и т.н. Пак изписа крем за овлажняване / Е45 - dermatological cream/ . От тогава само такива кремове използвам. Не се е влошило състоянието, но и не изчезват тези грапавини. Не е толкова груба кожата, както в началото, но все пак е. По-скоро сега е като настръхнала, а не грапава. Преди време обаче забелязах, че по главата му се появиха едни такива корички, подобни на крусти. Пак го заведох на лекар и каза, че е от АД. Предписа специален шампоан /Alphosyl/ и един лосин, който е с хидрокортизон /Locoid/ . Аз обаче си признавам, че с този лосион въобще не го мазах. Мия му косата с шампоана и като че ли виждам малко подобрение. Не знам вече......кажете ми израства ли се този АД?
АД се израства и минава без следа.
За коричките по главата може да използвате Фунгорал (шампоан) или негов аналог. В тези себорейни крусти често има вид гъбичка, която много добре се повлиява от Фунгорал.
Аз лично не ползвам КС за окосмената част на главата.

# 331
Fungoral. Xa xa.
Бордей мислиш ли че при Емия ще израсте АД ако продължава с хомеопатиятa?

# 332
Fungoral. Xa xa.
Бордей мислиш ли че при Емия ще израсте АД ако продължава с хомеопатиятa?
На кафе ли гледаш или на карти?Тарифа? hahahaТърсиш съюзник? Wink

# 333
В момента гледам по звездите. 
 Laughing

# 334
В момента гледам по звездите. 
 Laughing
Скучаеш ти,усещам.Нямате ли работа в аптеката? smile3533
Сори за спама,ако модераторите преценят- newsm28

# 335
Аптека ?!

# 336
Упс,забравих,чe си потънал в дълбините на наУката. Embarassed Коя ли обаче?

Последна редакция: сб, 22 юли 2006, 14:31 от Емия

# 337
А де !
 #2gunfire

Laughing

# 338
Ти 4увал ли си за side effect?
Dry mouth
Difficulty in urination
Constipation
Drowsiness
Кое то4но не разбираш?
Май ти не си чувала , ами по--лесно е да ги копираш от някъде.Виж,ако тръгнеш да търсиш side effect ще намериш на всяко лекарство, въпросът е ще се проявят ли ,ако се проявят в каква степен ще са , поразрови какъв процент са тези странични ефекти и струва ли си рискът детето ти да остане в белези от дрането.

Хитко,
на теб май трябва на патагонски да ти пишем да дано разбереш за какво иде ре4! Mr. Green

# 339
Прекалено са ти ограничени знанията за да пишеш каквото и да било.   Sunglasses

# 340
Хе,хе
аз не претендирам да съм клини4ен фармацевт. Crazy

Да ти извадя ли постинг от другата тема?
Нали през деня оправяш бъркотиите на лекарите в аптеката?
Кое е вярно,скъпи Хитко? Stop

# 341
Чети и по-нагоре.Това беше лиготия ако не забелязваш.

# 342
И моят син е с АД от 3-месечен. ......кажете ми израства ли се този АД?

Определено виждам подобрение сега на 14 месеца и се надявам да сме го израснали или да го израстем.
При моя син също досега не се свързва с храна, яде почти всичко, но храните съм въвеждала късно и с повишено внимание.
Имаше екземи по тялото и лицето, еднаот тях по лицето доста тежка, която продължи с месеци (малкия постоянно я разчесваше)
Изписвали са нивъв времето Елидел, Linola-H N, Protopik
за хидратиране на кожата - Dermatop, Eucerin 12% omega
При баня избягвахме шампоани и душкремове,
шампоан веднъж на две седмици, а сапун само за дупето.
Във ваната съм ползвала минерално олио а отскоро и отвара от пшеничени трици.

# 343
здравейте,
без да искам да нападам никого, изправя ми се косата като прочета с какво мажете децата.... моя син също има АД, предписаха ми адвантан, който по съвет на хомеопатката спрях. давам му глобули сулфур, къпя го с олио за вана всеки 2/3 ден и го мажа с овлажняаващти кремове.
елидел и протопик са забранени за деца под 2 год. в австрия, в германия са разрешени. мляко не бих му дала преди да навърши една година, въпреки милите съвети на бабите... още се кърмим, и бавно започвам да го захранвам с по 1 продукт на седмица, за да мога да установя ако реагира алергично на нещо.
относно гама-линолевата киселина съм съгласна, крема който при най тежкия обрив ни спаси, беше с тази киселина, за съжаление доста скъпичък и касата не го плаща.
http://www.hermal.at/produkte/lindermal_index.htm

Последна редакция: вт, 25 юли 2006, 11:31 от deiana

# 344
"давам му глобули сулфур"
?? Как става това? пер ос? Защо?

Общи условия

Активация на акаунт