Дерматит - атопичен, себореен, екзема...

• 508 972
  • 1 504
  •   1
Отговори
# 315
Казал им някой че не се пият антихистаминови и повтарят като папагали.Ама дайте причината поради която не се пият.

# 316
Protopic-за него е ставало въпрос.
Има  warning za skin cancer.
И Еладела е в кюпа.

# 317
Protopic-за него е ставало въпрос.
Има  warning za skin cancer.
И Еладела е в кюпа.
Никога не съм ги изписвал...
Много внимание се иска за лекарства, влияещи върху интимни механизми на имунитета ( както и в случая с фамозният Сингулер) или нови ваксини- като варицелната, например.

# 318
Казал им някой че не се пият антихистаминови и повтарят като папагали.Ама дайте причината поради която не се пият.

Ти 4увал ли си за side effect?
Dry mouth
Difficulty in urination
Constipation
Drowsiness

Кое то4но не разбираш?

# 319
Това е ясно, няма каква друга работа да свършат.Но това не е малка работа.И все пак , защо не дават ?!
Хитко/или Ксутко или там каквото си/,голям философ си,няма що! LaughingДай поне един смислен аргумент вместо да се заяждаш!В спора се ражда истината,но ако тъпо и упорито повтаряш едно и също нещо,без да се аргументираш,това не е спор,а заяждане.Нито един кожен лекар не изписа за АД на детето ми антихистамин,това е безумие,да се тъпче детето с антихистамини при положение,че АД изобщо не е на алергична основа,поне при нас.Една имуноложка се опита да ми внуши,че трябва да пием Зиртек 3 месеца и да ме препрати към приятелката си кожна лекарка,спец по АД,без да знае,че вече сме били там и спецът отрече това да е АД./ Twisted Evilмного объркано,но съм сигурна,че дори ти ще го разбереш,ако четеш внимателно/ Wink
За сведение,АД почти е изчезнал,няма обостряния,няма сърбеж,не се получиха рани от чесането,а то на моменти беше жестоко.Сигурна съм,че ще се справим и без драстични намеси.Детето яде всичко,не е алергично към белтъка на кравето мляко,единствено жълтък не съм въвела все още,но и това ще стане.Понесе  еднакво добре както слънцезащитния крем на Ларош/безумно скъп/ така и Нивеа и Чико,което още веднъж доказва,че няма алергична предразположеност.
Все още кърмя и имаше период,в който се бях лишила от всички белтъчини от крава Mr. Green.Познай,дали се подобри състоянието и.Не.Търпение и това е,израства се. Grinning
Хайде със здраве! Peace

Последна редакция: сб, 22 юли 2006, 09:46 от Емия

# 320
Нито един кожен лекар не изписа за АД на детето ми антихистамин,това е безумие,да се тъпче детето с антихистамини при положение,че АД изобщо не е на алергична основа....
При АД за пореден път повтарям има повишен серумен хистамин.
Една имуноложка се опита да ми внуши,че трябва да пием Зиртек 3 месеца и да ме препрати към приятелката си кожна лекарка,спец по АД,без да знае,че вече сме били там и спецът отрече това да е АД./ Twisted Evilмного объркано,но съм сигурна,че дори ти ще го разбереш,ако четеш внимателно/ Wink
За сведение,АД почти е изчезнал....
В крайна сметка какъв ви е дерматита ?!

# 321
АТОПИЧЕН-пиша на български Wink

# 322
Ти 4увал ли си за side effect?
Dry mouth
Difficulty in urination
Constipation
Drowsiness
Кое то4но не разбираш?
Май ти не си чувала , ами по--лесно е да ги копираш от някъде.Виж,ако тръгнеш да търсиш side effect ще намериш на всяко лекарство, въпросът е ще се проявят ли ,ако се проявят в каква степен ще са , поразрови какъв процент са тези странични ефекти и струва ли си рискът детето ти да остане в белези от дрането.

# 323
...спецът отрече това да е АД
Някой разбира ли ? Това е като да питаш някой:"Аналгин на ампули или на таблетки?", а той да ти отговори"Да!!"
...няма сърбеж,не се получиха рани от чесането,а то на моменти беше жестоко....
Нямя сърбеж пък се чешите ?! Ей така профилактично ?!

# 324
...спецът отрече това да е АД
Някой разбира ли ? Това е като да питаш някой:"Аналгин на ампули или на таблетки?", а той да ти отговори"Да!!"
...няма сърбеж,не се получиха рани от чесането,а то на моменти беше жестоко....
Нямя сърбеж пък се чешите ?! Ей така профилактично ?!

Така,обяснение за Кситко! LaughingСпециално,защото вади думите ми от контекст и не разбира български. Mr. GreenАко и така не стане ще опитам на чужд език.
Детето ми има атопичен дерматит.Това,че една уж специалистка го отрече,показва каква специалистка е.Други-поне петима,както и педиатри,го потвърдиха.Ако ти имаш сляпо доверие на един лекар,аз нямам.Диагнозата е проверена./за съжаление/.
ИмаХме сърбеж,чешеше се като луда,дерматитът беше по лицето.В момента НЯМА сърбеж,има малко по крачетата,и съвсем малко по едната ръчичка.Не се получиха рани от разчесването въпреки НЕприемането на антихистамини.От поне половин година дерматитът не се е появявал по лицето и става все по-слабо изразен.
Мога ли,Кситко да те попитам,ти що за специалист си и с какво право даваш съвети наляво и надясно,оплюваш и се мислиш за всезнаещ? newsm78Един смислен постинг не видях от теб.
Много моля да не разводняваме темата и ако ПАК не си разбрал това,което съм обяснила да ми пишеш на лични.Ще ти го преведа на някой друг език. Peace

# 325
Това вече става.Какви лекарства приемахте ?! без да се караш обаче   Wink

# 326
Това вече става.Какви лекарства приемахте ?! без да се караш обаче   Wink
Не се карам. JoyНИЩО/имам предвид лекарствен препарат/ не сме приемали.Хомеопатия,Ескимо 3,водорасляци Mr. Green -все неща,от които ти не разбираш и  както чета в другите ти постинги ги отричаш.Мазах малко в началото с доктор Тайс,после с един немски крем,имаше временен  ефект и впоследствие не съм мазала с нищо.

# 327
Нищо против водораслите и Ескимо 3.А ако искаш да ти кажа защо съм против хомеопатиятя ще го направя на лични.

# 328
И моят син е с АД от 3-месечен. Кожата по крачетата му беше много груба. Тогава си ходихме в БГ и там го водих на лекар. Предписа Адвантан за няколко дни и след това Атодерм P.O. цинк за овлажняване. От тогава използвам този Атодерм, за да поддържам кожата овлажнена. След като се върнахме тук пак го заведох на лекар без да споменавам диагнозата, поставена в БГ. Лекарят също каза, че е АД. Каза ми, че не е необходимо да се спазва диета някаква, да се пие специално мляко и т.н. Пак изписа крем за овлажняване / Е45 - dermatological cream/ . От тогава само такива кремове използвам. Не се е влошило състоянието, но и не изчезват тези грапавини. Не е толкова груба кожата, както в началото, но все пак е. По-скоро сега е като настръхнала, а не грапава. Преди време обаче забелязах, че по главата му се появиха едни такива корички, подобни на крусти. Пак го заведох на лекар и каза, че е от АД. Предписа специален шампоан /Alphosyl/ и един лосин, който е с хидрокортизон /Locoid/ . Аз обаче си признавам, че с този лосион въобще не го мазах. Мия му косата с шампоана и като че ли виждам малко подобрение. Не знам вече......кажете ми израства ли се този АД?

# 329
Нищо против водораслите и Ескимо 3.А ако искаш да ти кажа защо съм против хомеопатиятя ще го направя на лични.
Не,благодаря! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт