Дерматит - атопичен, себореен, екзема...

• 508 766
  • 1 504
  •   1
Отговори
# 390
  • по Пътеката

Прочетох много за "елидел"и бях притеснена,но когато за пореден път обривите на Катерина(също в областта на шията)станаха"екземни",се престраших.След две седмици третиране-проблема отшумя...за 10дни.В момента се появявя отново..единствено за ежедневна грижа ползвам А-дерма на базата на овес ..

# 391
Birdie... какво да правя...
в бг сме от една седмица, алекс  се получи обрив около вратлето, започна да се дере, явно го сърби. купих му цикалфат на авен, не помогна особено,  линдермал, халикар и тн, всичко което носим не помогна. отидох на препоръчан детски лекар, 1та му дума беше елидел. аз възразих, чеелидел е забранен за деца под 2 год. в някои държави, и тои предписа адвантан, който също имам. и за сърбежа- зиртек- 3 седмици!
сега не знам, да взимам ли зиртека? има ли алтернативи?
благодаря предварително
Не знам какъв е обрива, за да мога да кажа нещо повече-по принцип добра хигиена на кожата с мъничко пудра по местата с по обилно изпотяване...

# 392
по скоро има вид на екзема...
сега прочетох много за елидела, и категорично няма да го купя.
зиртек е предписан не за 3 седмици, както по горе писах, а за 3 месеца!

# 393
по скоро има вид на екзема...
сега прочетох много за елидела, и категорично няма да го купя.
зиртек е предписан не за 3 седмици, както по горе писах, а за 3 месеца!
Един добър подход за дете без предишни проблеми е да намажете с Фуцидин за 2-3 дена. Часто това са инфектирани екземи, които много често си минават само с Фуцидин.

Естествено Зиртек за локализирани екземи и АД няма място, освен в много редки случаи за контрол на сърбежа. Нито 3 седмици, нито 3 месеца-обикновенно даваме го за 4-5 дена.

# 394
благодаря!
аз имам още адвантан, фуцидин по добро ли е?

# 395
Фуцидин е чисто антибактериално средство.
Адвантан е КС...

# 396
3 Месеца Зиртек е просто преувеличено.Явно е минал търговски представител.
Фусидин е много добър вариант като антибактериален агент.

# 397
благодаря много. за сега имаме подобрение от линдермал (с гама линолева киселина).

# 398
Здравей.  Пробвали сте Лосион Ин-Кеър?  Детето ми имаше обрив, много сърбеше, ходих при д-р Тошева в болница Вита, и ми изписа лосион Ин-Кеър.  Каза че може да се ползва за екзема дори при бебета.  Пробвах, много помага за сърбеж.  Но лосион е концентрат, трябва да се правете разтвор с вода.  Може да сипете малко количество в вана като кърпете бебето.  ако има още въпрос, питай.

# 399
И ние сме с Атопичен дерматит май.Тъй като бързо минахме през педю по друг повод и само му хвърли едно око(имаше много болни деца и гледах да остана минимално време).Обривите са по ръцете и краката -сухи,на места като монета,или зачервени ,или излющени(не знам как точно да ги опиша)Преди кожата беше само грапава,но от няколко дни е така.Дали е Атопичен или е нещо друго  newsm78

# 400
  • София
Одавна не бях влизала в темичката, откакто се преборих със сухата кожа на беба по телцето и сега ново двайсе. Получава й се нещо като обрив от ситни червени пъпчици покрай устата, които постепенно се разрастват към бузките й. След сън мястото е доста по-спокойно, но докато яде нещо и се облизва и обрива става по-ярък. Мазах я със Стелатопия / с която оправих другия проблем / , но тук не действа - като я намажа и беба веднага почва да се облизва #Crazy. Единствено успявам докато е заспала, ама ефекта е кратък.

Ето й снимка:

http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1222473

Моля, ако някой може да помогне със съвет, защото е ужасно просто да си гледам детенцето така Cry

# 401
Одавна не бях влизала в темичката, откакто се преборих със сухата кожа на беба по телцето и сега ново двайсе. Получава й се нещо като обрив от ситни червени пъпчици покрай устата, които постепенно се разрастват към бузките й. След сън мястото е доста по-спокойно, но докато яде нещо и се облизва и обрива става по-ярък. Мазах я със Стелатопия / с която оправих другия проблем / , но тук не действа - като я намажа и беба веднага почва да се облизва #Crazy. Единствено успявам докато е заспала, ама ефекта е кратък.

Ето й снимка:

http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1222473

Моля, ако някой може да помогне със съвет, защото е ужасно просто да си гледам детенцето така Cry

аз същия проблем го оправих с atoderm p.o zink на  bioderma.

# 402
# 403
Искам да попитам атопичния дерматит чрез кръвен тест ли се установява@ понеже водих бебка при дерматолог и се съмняват за атопичен дерматит но не е сигурно, как мога да разбера.

# 404
При две дечица с алергии мисля че мога да съм ти полезна. Атопичният дерматит става атопичен след 1-вата годинка на детето. Преди това се нарича контактен. Но общо взето с едни и същи прояви. Това е на пръв поглед прекалено суха кожа, грапава на пипане, чувствителна и от определени неща става на големи обриви. Някои мокрят, други не. Повечето кожни доктори ще ти кажат че ще го израсте и че трябва да е поне на три за да му се направи кръвен тест. Ти обаче настоявай! Аз направих на сина си на 10 месеца. Неприятно е , щото е от веничката и децата плачат , но не ми се и мислеше да чакам три години.

Общи условия

Активация на акаунт