Дерматит - атопичен, себореен, екзема...

• 514 450
  • 1 504
  •   1
Отговори
# 600
  • София
http://forum.zdraveto.com/viewtopic.php?t=70

Ето виж този линк е за детската екзема (атопичен дерматит).

# 601
bubolita  благодаря ти много   bouquet. Т.е. детската екзема е АД - от скоро се опивам да прочета предишните теми, но не можех да се ориентирам именно дали детската екзема е АД. Защото тук това е диагнозата, която сложиха, и както писах, единственото, което казаха е да мажем бебока с хидратантни кремове.  Нищо за преванция, с което евентуално да не се влошава състоянието, детето щяло да го надрастне, и толкоз.
А на няколко места, книги, даже едната от преди 25 години, гъдето пишеше, че при екзема трябва да се отложи ваксината, докато не се изчисти кожата и засега решихме да ги отлагаме, хем че нашия лекар каза, че 'можело да се влоши, а можело и да не се, и да слагаме '  newsm78. Вие ваксинирате ли, когато има обриви, и как се повлияват обривите от това?

# 602
  • Пловдив
Дъщеря ми е на 7 г., заради АД преди няколко дни комисия я ОСВОБОДИ, не отложи, от ваксини!  Naughty Казаха, че е била грешка да се ваксинира,  Naughty това е трябвало да се направи след получаването на първите обриви още! Thinking Макар че, тя получи АД в родилното след първите ваксини, досега всички задължителни ваксини й бяха сложени. Това е по вина на педиатъра, който не е бил в час!  Naughty Казаха, че ако като бебе са й били отложени ваксините, е било напълно възможно да го израсне до сега! При положение, че винаги след ваксинация АД се е активизирало и въпреки че съм обръщала внимание на джипито върху това, отговора винаги е бил, че едното няма нищо общо с другото, а всъщност, се оказва, че има! Thinking  Внимавайте много с ваксините, никога не слагайте, ако има обриви, дори и съвсем малко, в момента! А най - добре е за тия деца изобщо да не бъдат ваксинирани, ама това е друга тема!  Peace

# 603
  • София
За ваксините не зная - досега всички ваксини сме ги сложили, за щастие Пентаксим, а не тези по здравна каса. При нас проблемът е от около месец-два и вече бяхме били ваксините, които са задължителни за тази възраст. Но аз също мисля като bendji2710 че не трябва да се слагат, ама се съмнявам педиатърът да се съгласи с мен. При нас хидратанстните кремове значително подобриха състоянието, но не го излекуваха. Дано да се оправи детенцето бързо. Успех!

# 604
Поне при раждането на Борис не са му били никакви ваксини.Практиката е започване на ваксните от 3тия месец. Ама ние от незнаене, и сложихме Хеп. Б, преди да се приберем в София, нали в БГ календар е задължителна, но само това. Бебока беше на 2 м. а вече имаше много леки наченки на върпосната екзема, и доста суха кожичка.  За БЦЖ се чудихме, тук не е в календара, и тогава вече изчетох доста, но все още недостатъчно, за ваксините и мненията.  И накрая не я сложихме. Най-се радвам, че още успявам да го кърмя, и едва сега започваме захранване. Дано наистина да го надрастне.
Благдаря ви за отговорите, значи продължаваме да отказваме ваксините.
И аз пожелавам и на вашите дечица много скорошно оправяне!

# 605
  • Пловдив
За ваксините: дъщеря ми освободиха точно от: БЦЖ, ДТК, и полио, заради АД.... Peace

# 606
az sa6to imam seboreq i az sa6to sam smenila dosta lekarstva no ima edin mehlem kazva se BUTAVATE imago samo v angliq i gurciq ima golqm efekt ot nego pomaga mnogo no trqbva vseki den da se maje zaduljitelno za da ima efect

# 607
  • София
Имам един въпрос към майките, които лекуват децата си с АД с хомеопатия. Мажете ли децата с кремове - козметични, омекотяващи като балсама на д-р Тайс например. Защото на мен хомеопатката ми каза да не мажа с нищо и аз се страхувам да не стане като преди кожата много суха и грапава. Ако не мажете, след баня пак ли не слагате нищо?

# 608
здравейте
както писах , ние се лекуваме с хомеопатия от 7 месеца и ефекта е голям. около 3 години се борих с АД обриви , екземи, лишеи, постоянен сърбеж и постоянни въпроси какво му е ? за добро или лошо всички ваксини са ни сложени , никога не сме спазвали диета, пил е всякакви антихистамини - без особен резултат, и е мазан с поне 5 вида кортикостероида-в някои моменти те са били единственото ни спасение.сега мажа само с детско кремче след баня. продължаваме да не спазваме никаква диета, все пак ходи на детска градина. проблемите с кожата са много по-рядко(обикновено когато е болен), като се изразяват в леко зачервяване или изсушаване на части от тялото.успех на всички майки и много здраве за децата ни  Hug

# 609
И ние имаме проблеми от около две седмици. Описаните вече лишеи и грапава кожа. Педиатърката не даде някаква диагноза,просто каза,че до 2 годинки ще изчезне и да мажа с крем Здраве,но мен много не ме устройва това,просто защото ми се струва,че този крем повече изсушава кожата. Иска ми се да я заведа на хомеопат,как мислите,това ли е по-доброто решение или дерматолог. Тук има препоръчани много кремове и какво ли не,но все пак предпочитам да получа лекарско мнение ,по възможност компетентно,но още не съм се насочила към подходящ специалист. Не знам от какво се получи,при положение,че вече не е бебе и е захране с почти всичко,като изключим нещата,които не са за неината възраст,досега никога не е проявявала алергия от каквото и да било и не си спомням да съм й давала нещо по-различно от обикновено,а и  двамата с брат си живеят при абсолючно еднакви условия и ядат една и съща храна,но може би това няма значение.

# 610
http://forum.zdraveto.com/viewtopic.php?t=70

Ето виж този линк е за детската екзема (атопичен дерматит).
Статията НЕ е актуална.
Диети НЕ СЕ правят.
Останалите неща също са много остарели...

# 611
Birdie, а ти какво препоръчваш в случая? Извинявам се ако си отговарял вече,но нямам време да изчета цялата тема. Ще съм ти много благодарна ако ми отговориш. С какво да мажа малката? Цялото й гръбче вече е станало в такива петна от грапава и зачервена кожа. Само да кажа че още я кърмя и просто не мога да си обясня от какво така изведнъж се появиха.

# 612
  • София

[/quote]
Статията НЕ е актуална.
Диети НЕ СЕ правят.
Останалите неща също са много остарели...
[/quote]

Възможно е. Просто споделям това, което съм прочела.
Бърди, а какво е съвременното становище относно АД?

# 613
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=19866.120
Ето тук съм написал някои неща... .

# 614
Искам само да актуализирам, че в случая на дъщеря ми при не-минаващ от нищо АД накрая реших да пренебрегна някои давани тук становища че АД и алергиите нямат нищо общо, отидохме на алерголог, направихме кръвен тест за хранителни алергени... С две думи, АБКМ! И преди някой да опонира, че тестовете при малки децаса само индикативни - да, индикативни са - това означава че могат да бъдат и верни. В нашия случай, при диета без БКМ (вкл. и за мен, понеже още я кърмя) - АД се подобри значиелно след първия месец - месец и нещо.

Не казвам, че всяко дете с АД е алергично към нещо, просто един съвет - не пренебрегвайте напълно възможна алергия като потенциална причина. При нас АБКМ се прояви единствено и само с кожни прояви.

Общи условия

Активация на акаунт