Дерматит - атопичен, себореен, екзема...

• 514 494
  • 1 504
  •   1
Отговори
# 735
д-р Бърди радвам се че сте възстановили и че вече сте по добре, приятна почивка

# 736
Котарана Благодаря ти!Крема за цялото тяло ли е?

Да можеш да го полzваш zа цялото тяло. От таzи серия има и лосион zа тяло, но аz препоръчвам крема. Иzполzва се при  Neurodermitis (Атопичен дерматит), суха, zачервена, напукана и склонна към екzеми кожа.

Последна редакция: вт, 18 мар 2008, 16:03 от Котарана

# 737
  • София
Ти от къде го копуваш този крем?Днес проверих в няколко аптеки около нас,но ми казаха,че няма такъв крам.Може би е нов и не са го внесли в Бг newsm78

# 738
ДАЩЕРИЧКАТА МИ Е НА 3Г4М

Тогава не виждам проблем да използваш Елидел.. особено по лекарско предписание.

и моята лекарка каза,че може да изпише елидел,обаче много не и се иска,трябвало след 2г.възраст.А някъде четох,че бил по вреден от к.с,макар че моя позната аптекарка каза,че има тяхната сила,но не и вреда.Нека някой по запознат да каже,за какво става дума,че се интересувам от това лекарство.

Аз ползвам елидел с повишено внимание.. колкото може по-рядко. Дерматоложката ми обясни, че неможе да се сравнява с кортикостероидите и ми препоръча мазане 2 пъти на ден докато мине обрива и 2,3 дни след това. Досега съм го използвала 3-4 пъти за по ден два.. просто повече не смея. Лошото е че сега на бебка и излезнаха обривчета около устата и там не смея да намажа да не се оближе.
Къде си чела че е по-вреден от кс?
пробвахте ли с хидратантен крем само? или смес с кортикостероид?
Пробвала съм всичко без кортикостероиди.. няма ефект... а кортикостероид не смятам да използвам поне засега

# 739
ДАЩЕРИЧКАТА МИ Е НА 3Г4М

Тогава не виждам проблем да използваш Елидел.. особено по лекарско предписание.

и моята лекарка каза,че може да изпише елидел,обаче много не и се иска,трябвало след 2г.възраст.А някъде четох,че бил по вреден от к.с,макар че моя позната аптекарка каза,че има тяхната сила,но не и вреда.Нека някой по запознат да каже,за какво става дума,че се интересувам от това лекарство.

Аз ползвам елидел с повишено внимание.. колкото може по-рядко. Дерматоложката ми обясни, че неможе да се сравнява с кортикостероидите и ми препоръча мазане 2 пъти на ден докато мине обрива и 2,3 дни след това. Досега съм го използвала 3-4 пъти за по ден два.. просто повече не смея. Лошото е че сега на бебка и излезнаха обривчета около устата и там не смея да намажа да не се оближе.
Къде си чела че е по-вреден от кс?
пробвахте ли с хидратантен крем само? или смес с кортикостероид?
Пробвала съм всичко без кортикостероиди.. няма ефект... а кортикостероид не смятам да използвам поне засега
вие решавате.

# 740
  • София
Е

Последна редакция: вт, 18 мар 2008, 23:00 от ninon

# 741
  • София
Е

Последна редакция: вт, 18 мар 2008, 22:59 от ninon

# 742
  • София
Ето и нашите снимки http://s247.photobucket.com/albums/gg147/rosenje/
Моля д-р Бърди ако е възможно дайте съвет с какво да я мажа,защото не мога да гледам повече как се мъчи малката душичка.

# 743
Ето и нашите снимки http://s247.photobucket.com/albums/gg147/rosenje/
Моля д-р Бърди ако е възможно дайте съвет с какво да я мажа,защото не мога да гледам повече как се мъчи малката душичка.
позволявам си да отговоря. започнете интензивна терапия веднага ! бетноват крем използван във комбинация със примено ексомега на а - дерма ще бъде подходящ. не певизон или други флуорирани стероиди. за сърбежа можете да дадете ериус или кларитин. за няколко дни. не за месеци.
пп. не давайте калции!

# 744
Tonev,не разбрах какво е вашето мнение,за елидел.Ние се мажем с правен крем в аптека който доколкото помня съдържа дипрозони други съставкии овлажняваме с авен триксера.И аз не искам да мажа с кс,имали друг изход кажете моля.

# 745
  • Пловдив
А в този правения няма ли КС?
Преди време когато дъщеря ми я е лекувал алерголог редовно ни изписваше правен крем от аптеката, но в него има КС и овлажняваща съставка. И съм мазала, имало е ефект, но временен...Не знам колко вида са, обаче, тия правените кремове. И не е решение.... Peace

Последна редакция: вт, 18 мар 2008, 23:49 от bendji2710

# 746
  • София
tonev Благодаря за бързия отговор,а има ли нужда от антибиотик?Колко пъти на ден да мажа с бетноват и заедно ли да ги мажа или поотделно?

# 747
Нинон а какво казва вашия лекар за тези обриви?Или сега ги получихте,защото когато ние сме много обострени всеки път ме плаши с урбазон,минаваме между какпите,нашите както ги няма и от едно зачестване пламва цялото тяло и аз съм се видяла, в чудо.Като например тази вечер беше чистичка и изведнъж почна да се дере и пак се появиха.

# 748
Нинон а какво казва вашия лекар за тези обриви?Или сега ги получихте,защото когато ние сме много обострени всеки път ме плаши с урбазон,минаваме между какпите,нашите както ги няма и от едно зачестване пламва цялото тяло и аз съм се видяла, в чудо.Като например тази вечер беше чистичка и изведнъж почна да се дере и пак се появиха.
и при нас така се полу4ава,но ни шият с урбазон Sad

# 749
  • София
Водят я,че е с АБКМ в което аз се съмнявам,защото обривите не се повлияват от никаква диета.След възпаление на тези обриви по гърба ни изписаха елоком-лосион и като мажех екземите почнаха да завяхват,но се появиха нови пъпки по ръцете,краката и лицето,които пререснаха в обриви CryДоката мажа е горе-долу добре,но ката спра картинката се повтаря,а вече почва и много да я сърби и никакви антихистаминови препарати не помагат.За урбазон нищо не са ни казвали Naughty

Общи условия

Активация на акаунт