Най-после да си купя свестни препарати за чистене - 6

• 95 927
  • 737
  •   1
Отговори
# 360
Плочките до тавана "задушават " банята и се образува повече мухъл. Подсушаваме пода ние  и сме с душ  кабина и не се мокри цялата баня. Подсушаване ,не подсушаване , 1 път седмично се мие от варовик и плесен , които така или иначе се образуват. Иначе съм влизала в прилични къщи , с добри домакини уж , а цялата баня е била черна от мухъл. Банята и кухнята си искат силни препарати и търкане и това е .

Офис стол си се пере с препарат за килими или мокети , ако е насложена мръсотията може да се добави и такъв за лекета ,обезмаслител, но после трябва да се чака да съхне , не може да се ползва веднага.

# 361
  • София
Какво значи това, че задушават банята?

И как така всяка седмица се образува плесен? Къде?

А за силните препарати и търкането не съм съгласна. При нас банята е нова, водата не е варовита и в комбинация с подсушаването и редовното миене не е нужно търкане и силни препарати. Тоалетната и мивката - да  Peace

# 362
"Задушават се " майстори са ни го казвали . Нещо от рода не може да "диша " помещението . Не знам как по-добре да го обясня . Нашата вода е много варовита, фугите са ни бели както и душ кабината и мухъл си става , както и варовика ако не изтъркам всичко пожълтява. Не съм виждала баня да няма нужда от почистване , в някакво ново измерение ще ме вкарате  Flutter

# 363
  • София
Съгласна съм, че има нужда от почистване с препарат и търкане, но не всяка седмица ако се поддържа.  Peace

За дишането на стените те разбрах, има логика. Но пък при родителите ми хем плочките не са догоре, хем има прозорец, който не се затваря и мухъл си има постоянно. ooooh!

# 364
Благодаря ви Simple Smile
Наистина въобще не очаквах, че толкова много хора си подсушават баните след къпане, мислех, че малко са тези, които го правят.
При нас обаче е по-сложно, защото се събира повече мокрене, отделно аз като се мия, много мокря наоколо и хич не ми се мисли как ще се осъществи при нас това с подсушаването Confused Rolling Eyes
С какъв уред подсушавате пода?
За стените разбрах, това нещо е за стените, знам че и други го ползват -
http://www.garden.store.bg/prdimg/103813/chistachka-za-prozorci.jpg
но пода? Това е за да смъква водата от плочките, доколкото знам - нещо като чистачките на колите май.

А за дамаската на стола - няма ли нещо, с което да се мине и да не трябва после да съхне? Че в това време вече няма къде да се вади навън стола да съхне, а вътре я изсъхне, я не... по-скоро да мухляса е по-вероятно, ако му се намокри вътре всичките тапицерии.

# 365
Пода в банята подсушавам с моп. Стените не подсушавам
Столът можеш да подсушиш със сешоар

# 366
AQUА за пода в банята, ако е правена качествено , наклона на пода трябва да е такъв , че цялата вода да се излиза в сифона , с този уред му се помага. Като чистачка е , но е доста по дебело , като груб дунапрен сгънат на 2 и отрязан.

Щом има мухъл в банята с белина да мажат, друг начин няма .От топлина и влага няма как да не се получи , повече или по малко.

# 367
  • София
Аз и пода минавам с този уред, просто помагам на водата по-бързо да стигне до сифона. Но ние сме с плочки де, а не с корито на душ кабина  Peace

# 368
  • София
Подсушавам със син моп, като редовно поливам направо върху плочките и моя любим син Медикс за фаянс или за тоалетна и така правя 2 в 1 - хем попивам, хем чистя. Вчера подсушавах поне 3 пъти! Close

# 369
Разбирам, благодаря ви  bouquet  bouquet

Подсушавам със син моп, като редовно поливам направо върху плочките и моя любим син Медикс за фаянс или за тоалетна и така правя 2 в 1 - хем попивам, хем чистя. Вчера подсушавах поне 3 пъти! Close
А не ти ли се разваля мопа от препарати?
Така, както ти правиш - хем с препарат, хем подсушаване, е много практично, защото иначе имам чувството, че при просто подсушаване с мопа само се разнасят микроби /мократа гъба си ги развъжда и задържа/. Аз такъв моп никога не съм имала, защото не ми харесва как мие пода, не става за това според мен, а баня през живота си не съм подсушавала след къпане, но майка ми има такъв моп и казва, че от препарати се развалял Rolling Eyes

# 370
  • София
От този препарат е ок. Разваля се от препарати с белина. Но така или иначе то живота на такъв моп не е много дълъг, та да го пазя.
Налага се да подсушавам, защото банята ни е вътрешна и съхне трудно, даже и с вентилатор и добре нивелиран под.

# 371
От този препарат е ок. Разваля се от препарати с белина. Но така или иначе то живота на такъв моп не е много дълъг, та да го пазя.
Налага се да подсушавам, защото банята ни е вътрешна и съхне трудно, даже и с вентилатор и добре нивелиран под.

По- доволна съм от сгъваемите мопове, тип пеперуда, а не този, който се изстисква

# 372
Ако ще идват гости минаваме и стените, за да изсъхне по-бързо банята.

Извинявай, с каква цел подсушавате стените на банята, гостите там ли ги каните? Ходят по чорапи по стените ли?

# 373
  • София
И ние попиваме банята след всяко къпане, вентилаторът си е пуснат, вратата - отворена и се отваря прозорец на стая, ако времето позволява.
За попиването използваме от тези сгъваемите гъби, които се самоизстискват (не знам тях ли наричате моп, за мен моп е парцал с ресни). Много е бързо и удобно.

# 374
  • София
Ако ще идват гости минаваме и стените, за да изсъхне по-бързо банята.

Извинявай, с каква цел подсушавате стените на банята, гостите там ли ги каните? Ходят по чорапи по стените ли?

Аз също бих подсушавала и стените, ако имам време и когато имам, го правя. Една суха баня е доста по-приветлива и красива.

Общи условия

Активация на акаунт