Най-после да си купя свестни препарати за чистене - 6

• 95 872
  • 737
  •   1
Отговори
# 435
Благодаря ви много  bouquet  Simple Smile
Ооо, доста е скъп този моп на Vileda! Ама как 60-70лв за парцал с кофа?! Crazy
Сигурно е хубав, но на този етап ми е прекалено скъп. А и дюшемето на едно място, в едно от антретата е много неравно и не съм сигурна, че ще може да се сурка този моп. Затова ми се иска първо да пробвам с някой по-евтин - до 10-15лв макс. за да не ме е яд, ако не става или не ми харесва. Кой от евтините е добър или са общо взето еднакви? Пак за такъв тип плосък микрофибърен моп, за мокро чистене става въпрос Simple Smile

# 436
До сега не съм виждал следи от мастило, явно зависи с какъв весник. А иначе за перилния препарат, не не избелва, има си за цветно, за бяло, и за черно пране, но аз съм прал и цветни дрехи с препарата за бяло, и не ги е избелвало (поне не осезармо).

Мастилото от вестника остава върху ръцете, на стъклото не се вижда. Миналата година виках фирма за измиване на витринни прозорци, и видях, че те използват кухненска хартия. От тогава и аз използвам такава - има страхотен ефект за подсушаването.

# 437

Леля Мария изобщо няма да е доволна от това.  Mr. Green

Да искам и аз съвет. Керамичният ми плот стана на едни точици като дъга. Не е наслоен, а изглежда все едно е отдолу. Имам съмнения, че е от пръснало олио върху нагорещения котлон, което веднага е изсъхнало. Съответно пробвах с обезмаслител, с пяна К2Р , но резултат никакъв.
Почисти го с препарат за стъклокерамика. Аз съм най-доволна от този на Хитман.

На "Медикс" препарата за стъклокерамика също е добър. Но, е хубаво и да имате ножче за стъклокерамика - аз си купих от "немските магазини", забравих им името.

# 438
  • софия

Леля Мария изобщо няма да е доволна от това.  Mr. Green

Да искам и аз съвет. Керамичният ми плот стана на едни точици като дъга. Не е наслоен, а изглежда все едно е отдолу. Имам съмнения, че е от пръснало олио върху нагорещения котлон, което веднага е изсъхнало. Съответно пробвах с обезмаслител, с пяна К2Р , но резултат никакъв.
Почисти го с препарат за стъклокерамика. Аз съм най-доволна от този на Хитман.

На "Медикс" препарата за стъклокерамика също е добър. Но, е хубаво и да имате ножче за стъклокерамика - аз си купих от "немските магазини",
Защо реши, че нямаме? Просто не всичко може и е нужно да се чисти с ножчето. Със стъклокерамичен котлон съм от 10 г. и съм пробвала повечето препарати. Написах от кой съм най-доволна + едно македонско чудо, но то не се купува от магазина. Добра работа вършат и вълшебните гъби, но зависи от петната.  Най-кофти препарата за стъклокерамика е на Сано, според мен. След него е Медикс.

# 439
  • София
Хитман Peace
Това ми препоръчаха горещо, че единият котлон се е замърсил и стои някак....на релеф. Не съм го купила още обаче Tired

# 440
  • 1st floor
Съфорумка ми го препоръча в тази тема и съм много доволна от него, макар да съм от скоро със стъклокерамични котлони. Имам и нож, но никога не съм го ползвала - всичко се маха с препарата.  Peace А за по-леки замърсявания действам директно с верото за чинии... Blush

# 441
Rali_43 този моп на твоя линк е с тел и според мен е слаб и нестабилен, може би затова казват че е за сухо почистване - няма да издържи металът на препаратите, не ти го препоръчвам. Харесват ми от каталога повече тези плътните пластмасовите мопове като номер 481. Тях можеш и за сухо и за мокро да използваш.
Не ги познавам лично нещата на тази фирма, трябва да прецениш сама на място дали са достатъчно стабилни и здрави нещата, не са много евтини.

Има резон в това, което казваш за този моп с метала, затова послушах съвета ти и си купих от тези плътните. Взех си като този http://varnaclean.com/uredi-kolichki-mopove/mopove-i-mop-darzhac … lipropilen-detail
Взех си 60 см защото за заведението 40 см моп ми е много малък. Хората от сайта бяха много любезни да ме упътят и да ми препоръчат 60 сантиметровия и като се замисли човек наистина този от 40 см щеше да е малък за пода в кръчмата...
Обясниха ми също, че имат различни мопове/парцали, с различно съдържание на памук и съответно с разлина наситеност на нишките в парцала за мопа. Аз си взех един парцал със 70% съдържание на памук, който струваше 6 лв и някакви стотинки. Няма го на сайта иначе щях да го покжа. Хората от магазина казаха, че все още не са им качени всички продукти на сайта, но ако питаш ще те упътят Simple Smile
Мопа го ползвам вече постоянно от 2 дена и съм много доволна. Всичко ми излезе около 28 лева заедно с алуминиевата дръжка, която опрееделено е много по-здрава от пласмасовите, които коментирахте по-горе Simple Smile
Ето директен линк за тези които се интересуват - http://varnaclean.com/uredi-kolichki-mopove/metli-lopati-chetki- … mop-s-klik-detail

Поздрави на всички и БЛАГОДАРЯ на всички, които се отзоваха със съветите си Simple Smile

# 442
Този е моят моп, Аква Simple Smile
Да отговоря и на теб и на Рали -кофата е към 35-40лв, мопа с дръжката към 30 и нещо. Аз взех двете за 60, на една друга промоция само 2 подложки за 30. С чиста съвест мога да кажа, че са доста издръжливи, от година и малко ги ползвам, вече споменах за какво. Този за баните го препирам чат пат със сапун за пране ръчно, още си е като нов. Дръжката е пластмасова, телескопична, но от здравата пластмаса, не от онази "кухата" Peace
Този  моп+кофата   е на  промоция  в  Лидъл за 39 лв.

ОТ 6 12. в метро този Моп е на оферта 37лв.

# 443
  • София
Този моп на Виледа има и кофа да се изстисква.
Аз си взех един по-евтин, добре е, обаче трябва да се пипа с ръце, когато се чисти, което ми е неприятно.
Затова си действам с евтините сини мопове - чистя, изстисквам, троша, хвърлям.

# 444
pinko, мерси за информацията Simple Smile

Аз си взех един по-евтин, добре е, обаче трябва да се пипа с ръце, когато се чисти, което ми е неприятно.
Би ли казала, моля, какъв е този, който ти си си взела Simple Smile

# 445
  • София

Би ли казала, моля, какъв е този, който ти си си взела Simple Smile

Оранжев, от Кауфланд.
Нещо такова: http://galeya.bg/system/IMAGES/for_partner/big/image_849.jpg

# 446
Здравейте, изчетох 15-20 страници от тази и старите теми. Включвам се по темата за почистването на керамичния плот. Пробвала съм с доста неща, на Бекман също, давала съм доста пари за малки разфасовки, но най-доволна съм от Фрош-а. Този за стъклокерамични плотове. Купувала съм лилав /лавандула/, видях го и жълт /лимон/. Мажеш, ако е доста замърсено слагаш повече, изчакваш и с гъбата търкаш. Ако се прави редовно, няма нужда да търкаш. После един два пъти с влажна кърпа и лъсва  Simple Smile. Гледайте гъбата ви да не е съвсем нова, да не би да се надраска. На опаковката му има  керамичен плот и хромникелова мивка.
Дано да съм била полезна!
Чета с интерес, интересуват ме професиналните препарати. Иначе съм с две ръце за всичко на Фрош.

# 447
Мерси много   bouquet

# 448
Моля за съвет-с какъв препарат да почистя мозайка?

# 449
Моля за съвет-с какъв препарат да почистя мозайка?
Кислол, стига да е само за основно почистване, тъй като ако се използва чеато, има риск да ерозира.

Общи условия

Активация на акаунт