Най-после да си купя свестни препарати за чистене - 6

• 93 565
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
Аква, аз време не засичам, просто го оставям.
И преди съм писала - Блейзи WC - страхотно съм доволна, той е с хлор за съжаление, но единствен той се справи с едни налепи под водата на гърнето и сега отново е снежно бяло.
А купувах какво ли не, отделно и таблетки, които се пускат вътре направо уж да почистват.

Мерси Simple Smile
Да, бях чела и преди, че си доволна от Blazy WC, после прочетох, че и друга съфорумка, чието мнение много ценя - Guess Who също го е харесала, така че ще го взема. Вие двете сте ми гурутата в света на битовата химия, перилните препарати и въобще по въпросите за бита Grinning И на двете ви като видя и прочета никовете само, ми става едно чисто и свежо. Като се чудя за някой препарат дали е добър, търся с гугъл ваши мнения из форума, за да се осведомя. Иначе трябва да ви досаждам постоянно с въпроси Embarassed Crazy

Като имам време  (съботно-неделно) , чистя с Доместос гел и го оставям да поседи повечко, да речем 30 мин до 1 час.
За ежедневно чистене си ползвам Доместос спрей, който е с белина, пише да се изчака 30 сек. и да се изплакне.
Изключително, ама изключително съм доволна от спрея! Пише, че и за кухни е подходящ, но аз там не му намерих приложение. Но в банята Heart Eyes пасна идеално!
Благодаря ти Simple Smile
Доместос спрей и друг път съм чела, че бил добър, може би ще взема да го пробвам, макар че препаратите с хлор ми се струват по-добре да са в гелообразно състояние, за да не се разпръскват из въздуха капчиците.. де да знам Thinking Преди за чистенето на банята смесвах в шише с пулверизатор Доместос и вода и пръсках по плочките, но ми се струваше още по-отровно на вдишване, отколкото ако си сложа от гела на гъбата и търкам.

# 646
Като имам време  (съботно-неделно) , чистя с Доместос гел и го оставям да поседи повечко, да речем 30 мин до 1 час.
За ежедневно чистене си ползвам Доместос спрей, който е с белина, пише да се изчака 30 сек. и да се изплакне.
Изключително, ама изключително съм доволна от спрея! Пише, че и за кухни е подходящ, но аз там не му намерих приложение. Но в банята Heart Eyes пасна идеално!
Благодаря ти Simple Smile
Доместос спрей и друг път съм чела, че бил добър, може би ще взема да го пробвам, макар че препаратите с хлор ми се струват по-добре да са в гелообразно състояние, за да не се разпръскват из въздуха капчиците.. де да знам Thinking Преди за чистенето на банята смесвах в шише с пулверизатор Доместос и вода и пръсках по плочките, но ми се струваше още по-отровно на вдишване, отколкото ако си сложа от гела на гъбата и търкам.

Гела на Доместос е с хлор, спрея с белина.

# 647
Някой купи ли пяната за баня от Лидл?  Аз взех една и вчера реших да я изпробвам. Щеше да се гътна в банята.  Close Има ужасна миризма. На шишето няма никакъв етикет и не мога да разбера има ли хлор.

# 648
  • Пловдив
Влизам специално да похваля една пяна за почистване на фурна, и друга- за тоалетна. И двете пяни в разфасовка от по 500мл. за под 3 лв - от Лидл. Фурната ми светна, плочките също.
П.П - не видях горния коментар. Аз лично не усетих миризма, но...то си е до обоняние....

# 649
И на двете ви като видя и прочета никовете само, ми става едно чисто и свежо.

Хаха, благодаря Simple Smile. Гес обаче е ненадмината, аз просто й дишам праха и се уча от нея. Тя е моето гуру в света на моята мания.
Избягвай хлорсъдържащите, доколкото ти е възможно.
Аз и друг път съм писала - при употребата им, се отделят невидими хлорни пари, които ние вдишваме. Тези пари правят миниатюрни изгаряния по дихателния тракт, да не говорим, че хлорът е една от най-силните отрови.

# 650
Влизам специално да похваля една пяна за почистване на фурна, и друга- за тоалетна. И двете пяни в разфасовка от по 500мл. за под 3 лв - от Лидл. Фурната ми светна, плочките също.
П.П - не видях горния коментар. Аз лично не усетих миризма, но...то си е до обоняние....

Аз говоря за пяната за баня. Иначе имам и тази за тоалетна, но с нея нямам проблеми и ми харесва.  Peace

# 651
Днес си чистих банята с двата резора. Защото пяната , не е много икономична , с нея напръсках металните части , с другия с гъба намазах цялата баня  . Като се понакисна , сплакнах и всичко свети  Peace

# 652
Аз говоря за пяната за баня. Иначе имам и тази за тоалетна, но с нея нямам проблеми и ми харесва.  Peace
Ако става въпрос за тази пяна,

не съдържа хлор. Много съм доволна от нея. Има същото действие като пяната за баня, която показвах няколко пъти по-назад в темата и е леко по-евтина. Купих си два флакона.
С нея чистя два пъти в месеца стените на банята, особено около душа, където по плочките се натрупва котлен камък и сапунена утайка. Хубавото е, че пяната се задържа на вертикалните повърхности, действа бързо и не иска търкане - напръсквам (при отворена врата, за да не се задуша), оставям няколко минути, плакна с душа и подсушавам леко. Флаконът се държи с дюзата надолу иначе газът излиза и можеш да пукнеш, а и после няма как да извадиш пяната. Wink

# 653
  • Варна
Извинявайте за глупавия въпрос но имам чувството че 1 бр пяна няма да ми стигне да си напръскам цялата баня ?!
досега не съм ползвала пяна , затова питам като пещерен човек,
иначе от всичко използвано съм най-доволна от Полирапит !

# 654
И на двете ви като видя и прочета никовете само, ми става едно чисто и свежо.

Хаха, благодаря Simple Smile. Гес обаче е ненадмината, аз просто й дишам праха и се уча от нея. Тя е моето гуру в света на моята мания.
Избягвай хлорсъдържащите, доколкото ти е възможно.
Аз и друг път съм писала - при употребата им, се отделят невидими хлорни пари, които ние вдишваме. Тези пари правят миниатюрни изгаряния по дихателния тракт, да не говорим, че хлорът е една от най-силните отрови.

Знам, така е, права си, и майка ми постоянно това ми повтаря, но когато открия препарат толкова силен, колкото Доместоса, тогава ще прекратя употребата му Embarassed Поне значително съм намалила употребата му в сравнение с преди, та има някакъв напредък. Това благодарение на теми като тази във форума.
Тази пяна за баня жалко, че е само в Лидл, всичките лидъли са ми далече. Майка ми веднъж беше взела от там един препарат за чистене на баня в шише с пулверизатор, жълто - хубаво миришеше, ама не ми се струваше, че чисти добре.
Иначе ми е странно как с пяната успявате да покриете цялата повърхност на банята, на плочките. Струва ми се, че дори 1 флакон няма да стигне за едно чистене, ако трябва да се покрие цялата площ, а хем банята ни е малка.... Не знам, никога до сега не съм ползвала пяни за баня, а виждам, че Guess Who им е фен.

А, ето, с Валети сме писали едновременно да задаваме един и същи въпрос Laughing

# 655
Валети, как няма да ти стигне? Напротив. Пръска се на тънък слой, самата дюза е така направена. Пяната е доста покривна, действа достатъчно добре и категорично не трябват тонове, за да почисти. Не сте ли виждали рекламата на пяната на Цилит? Само дето Цилит е 7 лева. От опит стигнах до извода, че е най-добре да се пръска на суха повърхност, за да не се стича бързо.
Тази лидълската не знам за колко време ще ми стигне, но другата ми стига за много време.

# 656
  • оттам, откъдето започва България
Някой купи ли пяната за баня от Лидл?  Аз взех една и вчера реших да я изпробвам. Щеше да се гътна в банята.  Close Има ужасна миризма. На шишето няма никакъв етикет и не мога да разбера има ли хлор.
Според мен по-скоро мирише на амонячна сода, но пък ми изчисти стъклената мивка. Така като гледам моята пяна е за стъкла, стъклени повърхности и плочки.

Последна редакция: ср, 19 фев 2014, 19:34 от pitinko68

# 657
  • София
И аз ги имам и двете пяни - показаната от Guess Who и тази за фурни. От тази за банята съм доволна понеже чистя редовно и нямам наслагвания, но от тази за фурна не съм  Crossing Arms Фурната ми е на няма и година, чистя я редовно, но имам петна, които като че ли са се бетонирали на дъното на фурната. Даже като мина с нокът е гладко все едно са попили... Вече 2 пъти я ползвах в размките на седмица и по-голямата част от мърсотоята падна, но не е идеално...

# 658
Guess Who , същата е пяната. И аз съм доволна как изчисти, но много гадно мирише. Реших, че сигурно има хлор и смятах да я изхвърля, защото не използвам хлоросъдържащи препарати. За това попитах. Щом казваш, че няма сигурно ще й дам пак шанс.  Peace

pitinko68 , май наистина точно на амонячна сода мирише.

Валети , икономични са пяните. Аз моята за тоалетна не помня кога я купих, но я използвам постоянно и чак сега ми е на свършване. Имам предвид, че не е за 5-6 пъти, а за повече.

# 659
skica, ето го състава на пяната за баня, за да се увериш, че няма белина или хлор и да не изхвърлиш хубавия продукт на халос.
Aqua
Butane
Alcohol
Propane
Isopropyl Alcohol
Propylene Glycol Propyl Ether
Cocamine Oxide
Ammonium Hydroxide
Tetrasodium Pyrophosphate
Parfum
Heptasodium Diethylentriamine Pentamethylen Phosphonate
Sodium Metasilicate