На море в Гърция 2013 - IX

• 56 080
  • 789
  •   1
Отговори
# 255
  • Младост 4
Момичета, видяхте ли това?
http://www.vsekiden.com/139183
Ужасяващо. Няма да ми стъпи крачето на бг черморие. Гърция, здравей!

Много тъжно! Аз не искам съвсем да отписвам българското черноморие  Sad

# 256
Много тъжно! Аз не искам съвсем да отписвам българското черноморие  Sad

[/quote]

А, отпиши го. Спасение вече няма. Аз тотално отказвам да дам и лев там. Напоследък, гледам в пресата, големи апокалипсиси се рисуват. Ежедневно намирам поне по едно четиво на тази тема. А и синът ми ме разби с пресен лаф на сервитьорка в Слънчев бряг: " Сметката Фи е 20 лева без ракиите на ония двамата". Ония двамата са приятели, дошли по-късно и седящи на масата в момента, а ракиите са газирани води.

# 257
Момичета,помагайте!Искаме да идем с таткото и малкия тази седмица до Гърция,дайте ми линк къде може да отседнем на приемливи цени,за 3-4 нощувки.Предпочитам студио,с малко бебче сме все пак.Благодаря Ви предварително!!!!!!Даже от утре,ако намерим места,ще е супер!!!!

В коя част, поне, на Гърция? И какво е за вас приемлива цена?

kimbolina, ние запазихме на 35....от 2ри, пуснах ти къде. Ей това е 25 http://sidihotel.gohalkidiki.com/ , ама от сега резервация за юни догодина  Mr. Green
Мислех си, че само аз съм луда да търся за другата година.

# 258
...Аз съм по парковете с дребосъчка, опитвам се да изкарам максимално време с нея, че от средата на септември трябва да започне детска и ми е супер криво. Три години сме като скачени съдове и сега просто душата ми се свива  Sad ....
Таис, не бих могла да те излъжа, че не се променят нещата като тръгне дребчо на ДГ...но ако пък е после директно - на училище е още по-трудно разделянето....но всяко зло -  е за добро, както казват бабите  Wink децата си растат, растат си и проблемите около тях, но аз като майка и на 20-годишен "хлапак" мога да ти кажа, че "скачването" си остава завинаги в някаква степен ...мама си е мама....отърване - няма  Mr. Green важното е просто да си станем приятели  Peace
сори за лиричното отклонение, но вчера цял ден съм с големия по доктори и си мисля, че сме им нужни много по-дълго отколкото сме си представяли дори  Rolling Eyes
А колкото до морето - не го мисли ...догодина живот и здраве....и аз се "предадох" за тази, но пък си стоя при вас тук и продължава да ми е морско и гръцко   Nature Sunny

BO - bed only, само нощувка, BB - bed and breakfast, със закуска, HB - halfboard (закуска и вечеря), FB -  full board, три хранения, AI - ясно.
на някои, които са само нощувка - без изхранване - пише RO  newsm78

Последна редакция: ср, 21 авг 2013, 14:03 от *2K*

# 259
Таис,
в лятото, когато моето дете тръгна на градина и аз се върнах на работа (беше по-малко от твоето), сменяхме и квартира точно през септември. И както всичко беше на вили и могили и нямаше никви очертания на хоризонта Sunglasses, така заминахме до 6-7-8-и на море и си изкарахме супер просто (едно от последните ми наистина вълнуващи морета на Халкидики, ако не и последното), на 17 се преместихме.

Та... поздрави и дерзай.
А връщането на работа след майчинство е като санаториум, поне за мен беше в началото Grinning Извинявам се на останалите в темата за офтопика.

2K, RO е room only и обикновено се пише, когато цената е на помещение (както студиата най-често я обявяват). Агенциите дават цена на човек най-често и тогава е BO.

# 260
Таис,
2K, RO е room only и обикновено се пише, когато цената е на помещение (както студиата най-често я обявяват). Агенциите дават цена на човек най-често и тогава е BO.
кой каза, че си ходеща енциклопедия  Joy не бях се замислила  Wink

# 261
Taис, така като те чета, ние с теб май трябва да си зарежем мъжете да работят, да си хванем децата и хайде на море у гръцко по женски Thinking (че после и ние сме "на есен с песен", но и на мен хич не ми е до пеене, обаче децата си растат, както казаха по-горе и другите мами).

СКО, бързо да оздравяваш и приятна почивка! Пак имаме еднакви планове с теб (за продължението след Гърция говоря  Sunglasses, само дето нашите планове са все още неясни).

И понеже все още Лефкада не ми е излезнала съвсем от плановете, кажете кой път е по-бърз и лек за пътуване след Йоанина? Продължаваме по магисталата до Игуменица и после на юг по крайбрежието през Парга до Превеза или да слезем от магистралата при Йоанина и да минем през Филипада-Лурос-Канали-Превеза?

Последна редакция: ср, 21 авг 2013, 14:47 от Mur

# 262
 И аз за Лефкада имам същия въпрос като Мър.
 СКО, с твоята невралгия баш си за физиотерапия в гръцко  Simple Smile! Да оздравяваш бързо!

# 263
  • Младост 4
Момичета,помагайте!Искаме да идем с таткото и малкия тази седмица до Гърция,дайте ми линк къде може да отседнем на приемливи цени,за 3-4 нощувки.Предпочитам студио,с малко бебче сме все пак.Благодаря Ви предварително!!!!!!Даже от утре,ако намерим места,ще е супер!!!!

В коя част, поне, на Гърция? И какво е за вас приемлива цена?

kimbolina, ние запазихме на 35....от 2ри, пуснах ти къде. Ей това е 25 http://sidihotel.gohalkidiki.com/ , ама от сега резервация за юни догодина  Mr. Green
Мислех си, че само аз съм луда да търся за другата година.
Не си само ти Simple Smile Аз съм още по-зле, защото си подготвям списъче с места и къщи за догодина, а още не ни е минало тазгодишното море Peace

# 264
Ейй, момичета, много сте мили, благодаря ви от сърце!  Hug Heart Eyes
Бавно и славно започвам да се подобрявам (пу пу), правят ми някакви магнитни процедури, масажи и едни отвратителни инжекции в гърба, но те пък ме обезболяват. Абе, ше стане!  Wink Трябва си време и търпение. Добре, че малкото не е при мен в момента, а е на море с баба и дядо (то милото, да е живо и здраво си скъсва гъзето от почивки тази година  Mr. Green и пита за още  Mr. Green). Когато то е добре и аз съм добре.
В тази връзка да кажа на Таис, че моята хубостница тръгна на ясла на годинка и 8 месеца..  Sad Много мъчно ми беше, ама да си призная, след като детето свикна там, аз се родих! Бях забила в някаква следродилна депресия явно и поради липсата на нормален социален живот имаше моменти, в които усещах, че не издържам повече така. Е, нещата се оправиха! Те хората са го казали - малки деца - малки проблеми, големи деца - големи проблеми.. Дано само твоето да бъде здраво и да свикне бързо и лесно да се приспособи. Желая ти го от сърце! Hug
Ама за почивката ви нещо не се накефих като те прочетох - с такова желание и плам организираше нещата, това окончателно ли е, че се отказвате..  Rolling Eyes

Теди, мерси за предложението за списъка, но докато чаках днес за процедурите почти го нахвърлях и сега само ще добавям до другия петък. Време има. На теб - приятно летуване, хубаво да си починете с мъжа ти (не разбрах дали сте сами или с децата).

Сиси, за Добринище съм го измислила, благодаря!  Peace
Да не правя реклама, но ние почиваме само в един хотел там и съм изключително доволна. Който иска, мога да споделя на лични, ако кажете, може и тук. Имат пакети НВ и са супер изгодни, а качеството на предлаганата услуга и храна при тях е отлично!

Мур, хайде с нас! Мисля, че е време да се видим вече!  Wink
Вие до кога сте в Гърция?

Anna bel, хич няма да ми се отрази зле да попадна на някой засукан грък - масажист!  Joy
Освен естествената физиотерапия, която ще свърщи морето и слънцето, разбира се!
Дано да не чете ММ тука, ама нека му, това е отмъщение заради списъците дето ги изхвърли!  Twisted Evil

*Българското черноморие не ми се коментира. И аз съм го отписала напълно, след последното ни летуване там, баш в Созопол. Мръсно, навалица, джебчии, по улиците - гащи, китайски дрънкулки, абе циганиика отвсякъде, на плажа - същото..  ooooh!

# 265
Момичета от форума, аз пак се включвам по случката с Атлантис студията, защото виждам, че предизвика въпроси. Прави сте, че никой няма да тръгне да търка с формалдехид, но една вода и добрите гръцки препарати също щяха да свършат работа. Диагнозата на детето, чийто родители всъщност ни предупредиха била поставена от някакъв лекар от Лондон, както те обясниха....Както и да е на нас не ни се рискуваше, представете си ако на вас ви кажат, че в комплекса има 6 деца разболели се от стафилококови инфекции, какво ще направите....При все, че нашата малечка пипа навсякъде и слага всичко в уста.....Реално опасност може и да няма, но при толкова свободни места наоколо струва ли си човек да рискува....Иначе плажът там е страхотен, студията са чисти, но пък са мноооого теснички - съвсем не са като на снимките, които са правени с панорамни снимки. Затова и през нощта е доста задушно освен ако не спите постоянно на климатик. Мястото за разходка с количка също е ограничено - само по пътя, докато в самото Торони има много хубава алея покрай морето, с детска площадка и заведения за хапване. В Атлантис трябва да сте си напазарували и да си готвите или с колата да ходите до Торони - пеша е около 30 мин. Съжалявам ако инфото не е било полезно, но все пак, когато става въпрос за деца ми се искаше да съм от помощ.

# 266
За пътя към Лефкада - аз маршрута, който дава гугъл (през Филипиада и Лурос) не го харесвам хич. След лекото, но продължително каране по магистралата направо се разбихме по завоите, докато стигнем до Палерос и Астакос, щото гонихме ферибот за Кефалония тогава. Вашият път ще е по-кратък, но все пак може да го вземете предвид.
Другият маршрут по морето е малко по-дълъг, но ни беше по-приятен. Не се ходи точно съвсем до Игуменица, малко преди това има отбивка надясно за Егнатия одос. Може би тази при Картери сме взели, сега като гледам картата.

R4, все пак хубаво, че всичко е приключило добре.

# 267
Продължаваме по магисталата до Игуменица и после на юг по крайбрежието през Парга до Превеза или да слезем от магистралата при Йоанина и да минем през Филипада-Лурос-Канали-Превеза?
Втория вариант. Слизате при Йоанина и от там надолу. Не се заобикаля толкова.

# 268
  • София
СКО, и всички момичета, благодаря ви за хубавите думи, усмихнахте ме   bouquet

Мur, стискам палци и при вас адаптацията да е бърза и лесна  Hug
Прави сте, разбира се, растат си децата и аз не съм някаква ревла, която се е хванала за детето като единствен смисъл в живота. Просто хем се надявам да порасне силна и смела жена, хем понякога ми се иска да си остане винаги на три...

Иначе няма много голям шанс да заминем септември, че се появиха разни непредвидени разходи и объркаха всичко. Но ще видим, де, както и Параход писа - до последно не се знае. Аз даже в пристъп на оптимизъм запазих в букинг.ком-а в селото за което писа Теди - Агиос Николаос, с хубавия плаж  Sunglasses
Цената за 1-8 септ си е нормална, 30 евро. Хотелчето изглежда приятно, но дали ще го видим на живо - Божа работа  Simple Smile Имаме време до 28-ми да преценим, че тогава изтича безплатната резервация. Ей го:
http://www.booking.com/hotel/gr/hotelaki.bg.html?sid=c8fdf03acf6 … af234df9200613X84

# 269
И аз да се запиша, макар и чак на 18та страница.
Остават точно 10 дни но нашето море. Имаме резервация за Неа Мармара, направена преди месец, ако не и повече. Преведохме капаро. Сега само солени мисли са ми в главата  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт