На море в Гърция 2013 - IX

• 56 084
  • 789
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Кортири, Салоникиу, ''градския'' в Никити, Кастри (Никити), Агиос Йоаннис, Калогрия, Ковиу, Лагомандра, Латура, Лагониси, Фава, Талго, Кариди....може и да пропускам някой  Wink

# 361
  • София
Благодаря  Simple Smile Hug

# 362
  • В светлината на слънцето
keit, невероятни снимки, браво!   bouquet Майсторлъкът си личи отдалеч, фотографията е наистина в кръвта ти. bouquet

Не знам какво толкова се впечатлихте от обръщението "момичета". В този форум това е обичайно обръщение от години. Честно казано повече бие на очи, ако някой използва нещо друго. Thinking

# 363
  • София

Не знам какво толкова се впечатлихте от обръщението "момичета". В този форум това е обичайно обръщение от години. Честно казано повече бие на очи, ако някой използва нещо друго. Thinking

Не възнамерявах да пиша повече,но защо мислите вместо друг ей това не разбирам!? Да съм казала,че обръщението ме е обидило? Обиди ме звученето - били сме се съвсем объркали.Не съм се аз объркала както се разбра.

# 364
Кейт, страхотни снимки, но тази с прегръдката между правнучка и прабаба носи вълшебен и много докосващ сърцето заряд...благодаря, че ги сподели с нас.  Hug

# 365
dechy, мерси за фериботното разписание. Като ви чета (а и по моите планове е така) за Лефкада 5 дни отделям. За Кефалония - останалото време от отпуската. Закинтос- еднодневна обиколка по забележителните места с корабче. Обиколка по останалите острови ( Итака и други) -пак еднодневно с кораб. И това е. На връщане, ако душата ми поема още - лек поглед на Превеза и Парга.  По задълбочен- догодина. Скалните манастири за N-та по ред година ги прескачам.

# 366
  • Варна
Аз пък благодаря на всички вдъхновители на това пътешествие и въобще на всички в тази прекрасна тема. Надявам се само положителни емоции да има и занапред!

офф: Таис, снимката с момчето и момичето е от Истанбул, да. Толкова ме е срам да снимам хора, че като имам такива попадения и съм страшно доволна. Също и двамата, които се целунаха на уличката в Портаря тъкмо докато вдигах фотоапарата - все едно го направиха специално за мен, голям късмет Simple Smile

# 367
Ще бъдем в този хотел:
www.alexandroshotel-halkidiki.com
Можете ли да ми препоръчате какво можем да разгледаме наоколо, какво не бива да пропускаме, за какво да внимаваме.
ralnik, можете да отидете на еднодневна разходка с корабче покрай Атонските манастири от Урануполис.Също така можете да отскочите за плаж до отсрещния остров Амулиани и до плажа Комица от другата страна на Атонския полуостров.
Благодаря!  smile3525
kattrin , Благодаря и на теб за съветите.  smile3525
А какво означава син флаг, аналог на някой от нашите ли или друго?

# 368
  • русе
Здравейте , в края на месеца ще ходим в хотел Портес Бийч  Неа Потидеа ,Халкидики .Но да ви кажа нямям никаква информация ,не съм ходила до сега в Гърция .Та ока може да споделите нещо за този район и изобщо всичко което трябва да се знае когато си за първи път някъде.Извинете ако е писано вече ,може и нещо като линк да ми дадете да си чета   bouquet

# 369
Да споделя моя опит с фериботите - съвет от мен - ако можете си резервирайте билети, особено за връщане - възможно е да са свършили за часа, който е удобен за вас. Имам горчив опит от връщането си от Закинтос - билетите бяха разпродадени в деня преди заминаването ни, успяхме да се класираме за късен ферибот, но така се наложи да пътуваме из цяла Гърция през нощта.

Малко снимчици от Занте.

# 370
 Знакови снимки, Розали! Браво!

# 371
Ще бъдем в този хотел:
www.alexandroshotel-halkidiki.com
Можете ли да ми препоръчате какво можем да разгледаме наоколо, какво не бива да пропускаме, за какво да внимаваме.
ralnik, можете да отидете на еднодневна разходка с корабче покрай Атонските манастири от Урануполис.Също така можете да отскочите за плаж до отсрещния остров Амулиани и до плажа Комица от другата страна на Атонския полуостров.
Благодаря!  smile3525
kattrin , Благодаря и на теб за съветите.  smile3525
А какво означава син флаг, аналог на някой от нашите ли или друго?

Син флаг е оценка на плажа въз основа на ясни критерии:
Сините флагове се присъждат възоснова на три групи критерии:

1.      Чистота на морските води:

– тя се измерва по два пъти в месеца за целия плувен период от 01.06. до 31.10., като разстоянието между две измервания не бива да е повече от 17 дни. Пробите се изследват в специални лаборатории.

- липсата на индустриални отпадъци и градски сметища в близост до плажа

- наличието на достатъчно кофи за боклук, който да се събира и извозва редовно

- редовното почистване на плажа от фасове, празни бутилки и хранителни отпадъци.

2. Организация на плажа:

- редовно информиране на посетителите за качеството на морските води и поставяне на резултатите от микробиологичните изследвания на информационното табло на плажа

- следене за случайни разливи, замърсяващи морските води и бърза реакция при подобни инциденти

- забрана за движението на автомобили и мотоциклети по плажа

- забрана за къмпинги извън определените за тях места

- наличие на достатъчно тоалетни и душове, които да се поддържат чисти и да имат осигурена канализация

3. Безопасност на плажа:

- достатъчни на брой и добре обучени спасители, съгласно разпоредбите на Министерството на търговския флот

- наличие на телефон за връзка в случай на нещастен инцидент

- оборудване със спасителни жилетки и всички необходими средства за оказване на първа помощ

- достъпност за хора с увреждания

- защита на природата

Гърция много се гордее с плажовете си със син флаг - мисля, че бяха над 400 плажа в цяла Гърция.

Но и в България си имаме плажове със син флаг - http://termo.-spam185-/articles/1394-balgarskite-plazhove-sas-sin-flag

# 372
Ееее, разбихте ме тази вечер с фотографии....

Розали, страхотни снимки  Heart Eyes

# 373
Здравейте , в края на месеца ще ходим в хотел Портес Бийч  Неа Потидеа ,Халкидики .Но да ви кажа нямям никаква информация ,не съм ходила до сега в Гърция .Та ока може да споделите нещо за този район и изобщо всичко което трябва да се знае когато си за първи път някъде.Извинете ако е писано вече ,може и нещо като линк да ми дадете да си чета   bouquet

Здравей,
Миналата година бяхме на Касандра, Халкидики. Бяхме отседнали в Афитос - малко градче, с каменни къщи и портокали в дворовете, с калдъръмени улички и много атмосфера. Обиколихме целия ръкав, няколко пъти - най си харесахме плажа на Alexander the Great в Криопиги -
https://maps.google.bg/maps?q=Alexander+The+Great+Beach+Hotel,+K … ;z=14&iwloc=A
и пясъчната коса - Посиди - https://maps.google.bg/maps?q=39.958701,23.360653&hl=en& … &t=h&z=12

Насреща съм за повече въпроси Simple Smile

Последна редакция: чт, 22 авг 2013, 22:53 от *Rozali*

# 374
Здравейте,пиша защото нямам време да чета темите назад,някой ако може да помогне с хотел в Керамоти с прилични цени за 2 нощувки,някой който скоро е бил там.Благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт