На море в Гърция 2013 - IX

• 56 084
  • 789
  •   1
Отговори
# 345
Лудия капитан е име на кораб за еднодневни екскурзии, тръгващ от Нидри.

Вие ме стреснахте с този път наобратно, ама защо Килини, аз гледам че има някакъв ферибот от Сами до Астакос newsm78, а и ще пътуваме в събота ooooh!

Анабел, планирала съм 6 нощувки Лефкада и 7 Кефалония, да не ми мине котка път само, че ми се е случвало такова нещо.

# 346
  • София
rozibozi Можете да минете през Пампорово,Смолян, после да влезете в Гърция през Златоград, но това ще удължи пътя повече от 100км. и няма никакъв смисъл. Защото там ще се срещнете със подобни пътища, дори по зле.
Така, че карайте през Доспат, до там са само 40км. и после още 50 до Гоце Делчев. Може и през Хаджидимово за Садово, следва границата.

Пробвай от тук да заредиш картата:

https://maps.google.com/maps?saddr=%D0%94%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D0%B … p;mra=ls&z=11

evhen Ето ASTAKOS > SAMI фери...
http://www.kefalonia-information.com/ferries/timetable/astakos-s … i.php?language=en
Сигурно го има някъде и на първа....
Знаеш ли за 13 нощувки, аз бих минала и Закинтос, дори Итака.
Дори бях описала един такъв прекрасен маршрут с почивки...

Последна редакция: чт, 22 авг 2013, 15:21 от Bled

# 347
  • София
evhen Ето ASTAKOS > SAMI фери...
 http://www.kefalonia-information.com/ferries/timetable/astakos-s … i.php?language=en
Сигурно го има някъде и на първа....
Знаеш ли за 13 нощувки, аз бих минала и Закинтос, дори Итака.
Дори бях описала един такъв прекрасен маршрут с почивки...

Итака се разглежда за 1 ден с корабче от Сами за 25 евро на човек.

# 348
  • София
veka Това имах предвид, с една нощувка в Сами, за да се видят MELLISANI и DROGARATI.

Последна редакция: чт, 22 авг 2013, 15:40 от Bled

# 349
  • София
Вие ме стреснахте с този път наобратно, ама защо Килини, аз гледам че има някакъв ферибот от Сами до Астакос newsm78, а и ще пътуваме в събота ooooh!
anabel, ето разписание на ферибота от Астакос до Сами. http://www.gtp.gr/RoutesResults.asp?SchDay=0&SchMonth=0& … KF23SAKSAK,6449,8
Има и в събота два. Ама той нещо много дълго пътува.

# 350
Блед, не искам да се заяждам, ама Мелисани и Дрогарати не са на Итака.
А Кефалония заслужава мнооого повече от една нощувка.

Сами-Астакос има ежедневно, а веднъж или два пъти седмично има и Сами-Василики. Пътува доста дълго, защото има спирка на Итака, а и разстоянието не е много малко. Но не е особено скъп като за продължителността на пътуването.

Килини - ако съчетавате със Закинтос или Пелопонес, иначе няма абсолютно никакъв смисъл да се бие допълнително път.

# 351
  • София
veka Това имах предвид, с една нощувка само там, за да се видят MELLISANI и DROGARATI.

Bled, не знам какво имаш предвид, но Мелисани и Дрогарати са на Кефалония и при условие,че тя има 6-7 нощувки на острова все ще има време да ги разгледа, макар че аз не съм се напъвала за Дрогарати.Аз имах предвид,че не е нужно да си организира нощувка на Итака, а един ден предварително може да си запази за корабче от Сами, Кефалония, те правят еднодневна обиколка на Итака като спират на по-красивите местенца и така в 6-7 дни може да отметне и това островче.
Но определено 6 или 7 дни на Кефалония са супер малко, нищо не може да се види от острова, докато за 7 дни не виждам какво толкова има да се гледа по Лефкада,но въпрос на лично предпочитание.

# 352
Но определено 6 или 7 дни на Кефалония са супер малко, нищо не може да се види от острова, докато за 7 дни не виждам какво толкова има да се гледа по Лефкада,но въпрос на лично предпочитание.
+1

# 353
  • София
Параход...veka  Момичета, вие съвсем се объркахте. Имах предвид една нощувка в Сами /спокойно да отидат до Итака и да разгледат около Сами, поне така направихме ние/, почивката в Кефалония никой не е пипа, така или иначе около Сами, не е толкова интригуващо.... за почивка.
Нали не мислите, че не знам къде са Мелисани и Дрогарати, при положение, че съм ги описвала в темата със снимки. Много бързате...и онзи ден ви казах, че момичето относно болестта ще се обади, и така стана.

kеit Страхотни снимки.......

Последна редакция: чт, 22 авг 2013, 16:07 от Bled

# 354
Цитат
kattrin  , виждам че си от Русе, Вие като пътувате наведнъж ли вземате разстоянието до крайната точка в Гърция, колебая се дали да не нощуваме някъде в България и на сутринта да влезем в Гърция. Ако някой друг ми даде съвет, също ще съм благодарна. И аз също да питам- откъде е по-добре да минем?
ralnik,какъв късмет! Честито!
Ние пътуваме малко по-екстремно, виновникът определено е шофьорът - мъжът ми. За него нощувките по пътя са губене на време  Close
Тази година обаче до Корфу резервирах нощувка по пътя, но в Гърция. Разделихме пътя на две, но на връщане го взехме наведнъж. Е, не мога да изляза на глава с него  Rolling Eyes
По - добре да не разказвам за всички пътувания  Simple Smile Тръгвали сме от Русе в 22 часа, по обед в 12, сутрин след закуска и сме вземали разстоянието наведнъж, разбира се с кратки почивки.
Определено е добре да се преспи някъде поне на отиване, защото първият ден от почивката според мен се губи...в почивка от пътя. За Халкидики минаваме през Кулата.

цели 5 публикации, докато пиша! Утре като погледна ще сте сигурно на 35 стр.

Последна редакция: чт, 22 авг 2013, 16:03 от kattrin

# 355
  • България, София
kеit , прекрасни снимки   bouquet  bouquet  bouquet
Уловила си такива красоти и страхотни моменти. Не знам с какво се занимаваш, но фотографията явно е в кръвта ти  Hug

# 356
  • София
Параход...veka  Момичета, вие съвсем се объркахте. Имах предвид една нощувка в Сами /спокойно да отидат до Итака и да разгледат около Сами, поне така направихме ние/, почивката в Кефалония никой не е пипа, така или иначе около Сами, не е толкова интригуващо.... за почивка.
Нали не мислите, че не знам къде са Мелисани и Дрогарати, при положение, че съм ги описвала в темата със снимки. Много бързате...и онзи ден ви казах, че момичето относно болестта ще се обади, и така стана.

Bled, момичето ми /в твой стил/ никак не съм се объркала.evhen е написала,че има запазени 6 нощувки на Кефалония, без да е цитирала населено място и предполагам няма да търси да прави нова резервация за Сами за една нощ специално.Пък и странно и двете с Параход ли неправилно сме те прочели или ти неправилно си се изразила!? Не водя спорове по форуми, още повече в тази тема и не знам за какви болести пишеш!  Peace
А и не знам дали за теб около Сами е интригуващо,но лично за мен един от най-хубавите плажове на острова е точно на 5-6 км от Сами  Laughing

# 357
  • София
veka "Момичета" обидили те ? Сигурно си права, изразила съм се неправилно, приемам, поправих го. Стана ми някак нелепо, защо ми скочихте толкова бързо, няма значение. Няма място за спор...
Сигурно имаш предвид Antisamos или Koutsoupia и аз ги харесвам, но имах предвид почивка в самото градче, има толкова по-хубави места, хотели с плажове и т.н. Но тя сигурно е подсигурила това.

Относно болестта, става въпрос за R4.

# 358
  • София
Здравейте, чета отдвна темата за гърция и резервирах в Агиос Николаос студио. Освен плажа Трани Амуда споделете какви други плажове на около можем да посетим.

# 359
  • София
anisl Ето ги всичките наоколо:
http://sithoniagreece.com/halkidiki/beaches/?multi_city=0
Коментирахме ги скоро точно около твоето място, можеш да се върнеш и да прочетеш...

Общи условия

Активация на акаунт