На море в Гърция 2013 - IX

• 55 042
  • 789
  •   1
Отговори
# 720
Впрочем и в Гърция има места с надхвърлен капацитет, в Турция да не говорим. Въпреки стократно по-дългата им брегова ивица и два пъти по-дългия сезон. И въпреки 3.5-етажното строителство (законът да се строи само до три етажа и половина се спазва, няма майтап, макар че те не са много по-законите). За разни места като Испания, Италия да не говорим. На Кефалония разни заможни италианци казваха, че никога няма да отидат на море у тях си. Даваха по 200-300 евро за ферибот до Игуменица. Така че не е само наш патент. Но това не е успокояващо.
Аз съм родена във Велико Търново и съм свикнала да имам море на 200 км, винаги разстоянието ще ми е пречка номер 1 за постоянно търсене на по-далечни сухопътни дестинации, не толкова бюджетът (въпреки че не е да кажеш да харчим много за почивки, но просто разходът за бензин не го броя за разход). Сърби и румънци не мога да ги мисля.
Но те и ходят веднъж в годината на двуседмична почивка, не ръшкат през 2 седмици Simple Smile

# 721
  • София
Параход, съвсем ме отказа от Синеморец, мутробарок не ща  Naughty

k@li, съп сърф-а е голям писък на модата сред холивудските звезди, масово се практикува, най-често с цел поддържане на фигура.
И аз бих пробвала, но лошото е, че по принцип съм тип мързелив-плажуващ  Wink

Хора, обмислям - съвсем тайничко от другите - дали вместо в неделя, да не тръгнем още в петък вечерта или събота рано сутринта. И да си направим някъде една нощувка из пътя, но на място на което наистина си струва, някъде където не сме били.

Тъпото е, че интересните места започват около и след Волос, а то като сме изминали вече 500 км, другите няма да се навият да се спира. Трябва да е нещо,  с което да успея да ги прикоткам, та да се съгласят на по-ранно тръгване  Thinking

Не ми се седи в Софето и това е  Wink

# 722
Има къде Sunglasses

# 723
Италия никога не ме е привличала... тези подредени плажни ивици с безброй редове чадъри... същото като у нас. Имам приятелка, живееща във Флоренция от десетилетия. Хич не се изказва ласкаво за техните така наречени "Ривиери".
Испания дори не бих я коментирала. Единствено ме привлича Палма де Майорка, но по други причини.
В Турция винаги ми е било значително по-спокойно. Не съм усещала тази лудница и блъсканица, макар хотелите да са огромни.... Може би сме имали и късмета с хотелите (доста чета преди да избера, защото и там има проблем с категоризацията и качеството на услугата). Но вече не ни влече толкова лежането, яденето и ол ина-а.

За Гърция - не е лошо да споделиш къде е лудницата, за да се придържаме далече от нея. Халкидики и на мен вече ми стана прекалено пренаселено. Може би и остарявам  Mr. Green Thinking

Последна редакция: ср, 28 авг 2013, 12:30 от Анонимен

# 724
  • София

Подстрекател  Wink
Дай идеи, плс..

Блис, повечето ни приятели ходят на Тасос - та от тях знам, че и там е вече навалица. Чувах, че и на Корфу има доста народ..

# 725
Е, Тасос трудно може да стане навалица, но да речем... той е едно забутано село Simple Smile Пренаселено по мое мнение е там, където има свръхразвита туристическа инфраструктура или казано с прости думи - хотели, хотели и хотели, с превес над местното население и строителство. И препълнени плажове. Сега търся пример да покажа.

Например на това място нито за миг не съм имала усещането за пренаселеност и навалица. Но там туристи почти няма, а няма и улици - улиците са стълби или пешеходни алеи.

# 726
Тасос не ми легна на сърцето. Като за веднъж става и толкова. А и смятам, че е точно същото като на Халкидики по отношение на навалицата(говорим за хубавите плажове).

П.С. Параход, еднакви са ни понятията и разбиранията.  Peace

# 727
  • София...........
Tаис, Синеморец беше много хубаво преди 20-ина и повече години, когато се влизаше само с открит лист. Наистина беше много забутано селце, имаше едно магазинче от хляб до пирони и кръчмичка за местните пенсионери с три маси. Плажа чист , спойкойно - обикновено не повече от 10-ина човека (освен събота и неделя- Бургазлии с уреден открит лист, но пак не е било гъч ). Последно преди 15 години ходихме и се разочаровах ...  Sad - нищо общо, а сега след това застрояване (хотели и тн.) ще е още по-лошо.

# 728
  • Варна
Синеморец тотално не става вече. Преди да заминем за Гърция, направихме в два поредни уикенда спускане по Южното черноморие. (Може би в някакъв отчаян опит да намеря нещо скътано, спокойно, чисто, красиво и неналазено от масовия турист). За съжаление, май не е останало такова място в България...  Навсякъде е толкова комерсиализирано и нагъчкано, а местните хора са като хищни хиени, които за всяка дреболия гледат да те одрусат за пари. Частни паркинги, където не се предполага, че трябва да има, шезлонги и чадъри на 98,8% от плажа, кифленски физиономии и други подобни простотии. Бяхме само за плаж на Аркутино и Силистар, вярно, хубаво е, природата си е красива, морето, плитко, водата чиста, обаче тази навалица, показност и печалбарство ми идва в повече. Спокойни останаха само местата, до които се стига по 5-10 км черен път само...
Да не говорим, че ние сме от Варна и се грабваме да ходим на 800 км на друго море...

Параход, напълно съм съгласна с теб за предимствата на Бяло и Йонийско море. Черно море или ще има вълни, или водорасли, или водата ще е мътна.
От къде е снимката с къщичките?

# 729
Спокойни останаха само местата, до които се стига по 5-10 км черен път само...
....
От къде е снимката с къщичките?
Мъжът ми като вземе да жали колата, и аз така му казвам Simple Smile Често и в Гърция, впрочем.
Къщичките са от Ермуполи, Сирос.

# 730
  • Варна
Мъжът ми е я прежалил нашата, обаче казва, че следващата ни ще е джип Simple Smile

# 731
  • София
Блис, попрегледах темата, която си пуснала за Дюни - беше ми любопитно какви са реакциите след твоя пост. Ядосах се, честно. Типично по нашенски всяко различно мнение бива анатемосано...баси, човек не може да влезе в някоя тема и съвсем интелигентно да обясни плюсове/минуси на даден курорт.

И аз имам разни познати, които си ходят всяка година на нашето бг море. Лошо няма, щом им харесва. Това, което ме дразни обаче е, че не дават и дума да се издума за нещо различно като Гърция.
Те са абсолютно убедени, че ние там ходим от ''гъзария'', щото е много ''модерно'', и че всъщност там е гадно, мръсно, няма никакъв пясък, морето е убиийствено солено, хотелите са кофти, градините - мираж, а византийците само дебнат как да ни оберат щото ни мразят и в червата чак  Shocked
И това е, колкото и да им обяснявам мотивите ни от години да избираме отново и отново Гърция за морската ни почивка, те са си навили на пръста, че от нашето море по-Убаво място ня-ма.

И все още ми се чудят как може малката да е вече на 3 години, а аз още да не съм я завела на нашето моренце. Тя сега ще пътува за трети път на море в Гърция, но съвсем не планирам да я водя в близките години на Черноморието...  Sunglasses

# 732
  • София
И ние сме с джип,и на мен отдавна дестинации като Тасос и Халкидики не са ми в листата,беше хубаво там,преди години WhistlingНа Корфу също има навалица,но има и спокойни метенца PeaceВиж Испания не бих я върнала...даже обмислям обиколка с кемпера Peace

Те са абсолютно убедени, че ние там ходим от ''гъзария'', щото е много ''модерно'', и че всъщност там е гадно, мръсно, няма никакъв пясък, морето е убиийствено солено, хотелите са кофти, градините - мираж, а византийците само дебнат как да ни оберат щото ни мразят и в червата чак  Shocked

аз отдавна се отказах да обяснявам,всеки да си ходи,където го кефи,а Гърците,незнам дали ни мразят,но много си обичат туризма Mr. Green

# 733
Твърде много хора наистина ходят защото е модерно и популярно (и това не ми допада).
Ама ние в темата не сме от тях, нали  Mr. Green

Таис моята, малко по-голяма от твоята, е ходила сигурно 10 пъти в Гърция и още няколко пъти в други страни Simple Smile Чат-пат пита за Черно море, защото вече е по-наясно с географията на България... казваме й, че е мръсно и не става и толкоз Simple Smile Лишено, горкото.

# 734
  • София
Параход, чудесен отговор, и ние така ще и казваме на нашата като почне да пита  Sunglasses

К@ли, то и аз трябва да спра да се обяснявам, и без това няма смисъл.

Вече като ме питат култовия въпрос 'Е вие пак ли в тая Гърция, що така?' , ще казвам с леко налудничава усмивка 'Ми щото съм мазохист и искам да ми е гадно. И мъжът ми е мазохист. Освен това сме садисти щото искаме и на детето да му е гадно..  Mr. Green  Joy

Но наистина, все пак повечето ни приятели/роднини си ходят от години в гръцко на море..и всички са доволни  Peace

Общи условия

Активация на акаунт