На море в Гърция 2013 - IX

• 55 046
  • 789
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Таис, супер много се радвам за вас Hug Пожелавам ти да се върнете с цяла торба приятни емоции и преживявания. Време е да го покориш този остров след цялото това проучване  Hug

Леле, Параход, не бих могла да си представя живота по този начин, много скучно ми се вижда. Но като се замисля в Турция съм ходила два пъти в един същи хотел, защото много ни беше харесал, а там беше пълно с немци и англичани, които ходят за емнайсти път и ги засякохме и при двете си посещения. Може би е някаква народопсихология, знам ли newsm78

caprice и от мен честит празник и след много пъти по 10 години да живеете съвместния си живот така красиво и страстно, както и през първата   bouquet

# 706
  Таис, много се радвам за теб!

Аз съм много щастлива, че от едната си работа съм вече в отпуск! Три дни ми остават на другата и...Гърция!

По въпроса Халкидики съм солидарна напълно с Параход и за основна лятна почивка съм приключила с него за момента.  Аз помня тези места от преди 20 години и повярвайте ми, че нямат нищо, ама нищо общо с това, което е сега. Не че сега е лошо. Просто тогава беше много, много хубаво. И това хубаво търся днес в по-далечните и даже забутани кътчета на Гърция. За радост го намирам. Колкото по-далеч, толкова повече го намирам. Зная, че няма как нещата да остават същите, но докато все още някъде има спокойствие, възможност за уединение, сърдечно гостоприемство освен изумрудено море и убийствени залези, склонна съм на всякакви жертви да го имам.
  За Бг черноморие се спомена по-нагоре и за Китен. Е, и на мен това ми е загадка. Що ще дойдеш от хиляди километри в Китен , а не в Керкира? Сигурна съм, че не е ценови проблема. Ще дойдеш в мръсотията, гъчканицата, накрая ще лепнеш ентероколит и няма да намериш доктор. Нямам обяснение.

Последна редакция: ср, 28 авг 2013, 01:28 от Anna bel

# 707
  • София...........
caprice, Честит празник!

Ние сме повтаряли един хотел в Турция два пъти и на Ситония тази година повторихме мястото и къщата от миналата година- много хубаво , хазяина готин , всичко ОК, но както каза моя мъж "ако дойдем още веднъж и ще се чувствам все едно сме си на вилата"
Затова септември нова дестинация Wink
Някой питаше по-назад за манастирите на Метеора - заслужава си . И гледките и на слизане в Каламбака мисля беше в началото в дясно една много готина кръчмичка - вкусно .... Simple Smile Преди 4-5 години бяхме в Дион с друго семейство. Аз много исках Метеора, но моя мъж беше категоричен , че този път до там няма да го бие с бебе на 6 месеца Sad Мацката от другото семейство пуснала на навигацията по въздух и вика на мъжете , че са има няма 100-ина км. и те се навиха Simple Smile Знаех какъв е и колко е пътя, но си замълчах, а вече тръгнали нямаше връщане Simple Smile))) Добре, че бях кърмачка и нямаше проблем с храната на бебето, а мъжете вечерта бяха доволни от грешката Simple Smile

# 708
  • София
Moharet, Anna Bel, благодаря  Simple Smile

Ние основната почивка си я направихме тази година традиционно на Ситония. И това ходене сега на Евбея ще ни е първото излизане извън познатото...А ако ни се услади, догодина съм планирала втори  остров  Sunglasses

дивна, хитра си  Wink И аз понякога така небрежно премълчавам разни факти пред мъжа ми що се отнася до пътуванията ни. После най-често си признава, че е по-добре, че не съм му казала, иначе е щял да се запъне. Е, имам и издънки, но са малки.

# 709
Таис пу-пу  Hug чакам живи и здрави да се включваш скоро директно от острова, като Теди  Peace
И аз след тазгодишния опит все по на юг и настрани се заглеждам, а Халкидики мисля да оставим за кратки прескачания при възможност, които за съжаление все по-трудно ни се получават...ама както и да е ...колкото толкова  Mr. Green

# 710
Момичета, момичета,  не са ни далечни дестинациите, а стандарта ни е нисък, нима на сърби и румънци им е по-близко, специално вторите всяка неделя, на връщане от вилата  ги наблюдавам по АМ Хемус, на групи от по няколко коли се придвижват и надали дестинацията им е София или Банско  Laughing
Но като калкулираш 250 литра бензин и 200-300 евра за ферибот и отидоха парите за едноседмична ваканция на нашето море, а местата на които цяла Европа се изсипва да почива, реално са ни под носа.

# 711
привет-мривет с едно бързо включване на тема къмпинги
били сме за по ден на Каламитси и Арменисти
Арменисти много ни хареса, чудесен плаж, прохладно заради гората, няма нищо наоколо освен друг къмпинг в съседния залив
най-близкото селце е на 20км

на Каламитси е напечено, няма грам сянка и жегата се усеща повече
морето става бързо дълбоко
но пък е като селце до къмпинга, има си си хотелчета и кръчми
докато  на Арменисти има две заведения и толкова

Таис, чакам с нетърпение после да разкажеш къде сте били и как ви е харесало
хубаво море ви желая

и слънчев ден на всички
благодаря, че ми поддържате гръцкото настроение

# 712
И аз съм като Параход. Имам си един дълъг списък с места за овършаване, който с всеки изминал ден допълвам.

Миналата година повторихме в Никити (поради липса на всякакво време за ровене тогава) и да ви кажа... скучничко ми беше. Душата иска нови неща за преживяване.

Това лято и то беше куцо: Дюни! Като за Бг стандарт може би е най-доброто, но за мен си беше УЖАСТ  Mr. Green. Изобщо не си починах от лудницата. А в темата за Дюни има една дама, която ходи там всяка година. Всяка година бе хора и даже се кара като се опиташ да напишеш нещо против Дюни. И като кажеш че даже в Турция е хиляди пъти по-добре, пак се кара и обвинява в претенциозност. Хора всякакви, но това самоограничаване на мирогледа хич не го разбирам.

Ох сега ще видя дали в края на септември ще смогнем да отделим седмица. Проблема ми е че като започна да правя планове и маршрути, обема на местата за посещение така набъбват, че седмица не стига. Ей сега ако тръгнем за Пелопонес и 10-12 дни няма да стигнат за това което съм набелязала.

П.С. След тазгодишното море с мъжа ми официално и окончателно сме зачеркнали БГ Черноморието от всякакви наши почивки (дори и дълги уикенди). Същото се бяхме зарекли и след едно море на Слънчев ден, но големите хвалби за Дюни тази година ни примамиха (а и бяхме принудени от графика на отпуските). Е не си заслужава, дори и заради малко по-ниската цена. Ако някой ден пожелаем лежане и ал ин ще платим малко отгоре за Турция. Но в БГ никога вече.

# 713
  Bliss, крайно време беше.
Скрит текст:
Чувам за някаква практика по Бг море, която ме убива ако е вярно. Ставало се сутрин в 7 за да хвърлиш хавлия на шезлонг за да го запазиш. Имало дежурство по хавлия! Може би в Дюни не се практикува, но повсеместно било! newsm78

# 714
Anna bel пускам ти мнението ми за Дюни да придобиеш по-ясна представа:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=676117.msg25990165#msg25990165

Практикува си се на Дюни всичко за което си чула.

# 715
 Bliss, съжалявам.
Скрит текст:
Сигурна съм, че си обективна, подозирах ситуацията. Виждам, че за догодина планираш правилно. Но не причинявай на родителите си подобен ужас! Не заслужават! Peace

# 716
  • София
Леле, е как пък няма да стана в седем за да търча и да запазвам нещо си  ooooh!

На Дюни съм ходила веднъж, преди десетина години. Хареса ми, плажа определено е добър. Но пак ми е някак твърде...бетонно и подтискащо...абе и аз не знам как точно да си обясня усещането.

Искам малки китни хотелчета, на не повече от 2-3 етажа. Искам градини с цветя, тишина и тераса от която мога да гледам морето. Искам приветлив персонал и истинска пържола в чинията си, а не нещо гумоподобно. Искам кристална вода с рибки и рачета вътре.
Това нито на Дюни, нито на Слънчев бряг/Златни - местата на които най-често съм ходила, още от съвсем малка, не мога да го открия.

Разправят, че на Синеморец било като в Гърция - китно село със супер чист плаж. Ми не смятам да губя ресурси и време за да проверя аджеба така ли е, или не  Rolling Eyes

Момичета, благодаря на всички за пожеланията  Hug

# 717
  • София
Беше ми интересна дискусията за Дюни hahaha hahahaдоста сме заблудени ooooh!
ма нека си ходят хората,вие що ги разубеждавате Joy
Аз съм била на Дюни,като дете....всичко беше чисто ново,не помня годината,но точно го бяха пуснали.Помня,че бяхме в една прекрасна ....къщичка на високото,навсякъде миришеше на бор Heart Eyes
Но това в спомените ми,реалноста в момента хич и не искам да я виждам,за мен хората които почиват на нашето море,чесно да си кажа...бих ги нарекла балъци,не мога да разбера,защо си го причиняват Tired
Сега по темата,ние се готвим усилено,стягаме кемпера и след 10-ти стартираме,маршрута все още не е съвсем избистрен,но ще го нагласим Peace

Да се похваля,че имам нова страст-sup surf Heart Eyes
остава и някой да ми го купи Whistling

# 718
Тази година бях на Черно море за 24 часа за пръв път от 2006 г. насам. Първо минах транзит през Слънчев бряг и Влас да се отвратя тотално Shocked, после направихме няколко тегела по Иракли, който още беше пуст (м. май). Сетне заминахме към Варна, която сериозно е западнала под ботуша на ТИМ. Преди, когато ходех, го правех примерно 4-5 пъти годишно, изръшкала съм от Шабла до Резово многократно (само на Дуранкулак не съм била).

Почти няма плаж в Гърция, който да предлага такъв фантастичен пясък и природни дадености (разбирам, когато по-консервативните хора търсят нещо подобно и не го намират - имаме много такива примери в темата), но не ми пука - дори Иракли вече е мръсотия, навалица и цигания през сезона, плюс незаконно строителство. Пясъкът ми е последна грижа в този смисъл. Преди хубав плаж бе Силистар, но преди 10 години. На Синеморец няма абсолютно смисъл да ходиш - мутробарок до гуша, а красивият плаж на Велека си е откровено опасен заради теченията.

Освен това, аз лично на Бяло и Йонийско море ходя основно заради водата - чиста, прозрачна и в повечето райони без никакви вълни и растителност (високата соленост не позволява развитието на водорасли). Водата в Черно море просто не е с този цвят и е мътна заради вълненията, дори където е (била) чиста. Освен това е доста по-опасно плуването в него.
Останалото е горе-долу като Таис, плюс разни други подробности - например маниакалната ми страст към островите.

# 719
На Дюни е хубаво - природа (плаж, гората нагоре, планината наблизо, дюните).... но хората са скапали всичко това. Отдавна капацитета, който този плаж и територия могат да поемат (така че да се чувствам конфортно) е надхвърлен. Просто всичко е по БГ вариант - да извлекат максимално пари без да се грижат нито за природата, нито за добрата почивка на туристите. За мен лично беше натоварване на психиката. Аз почивката я разбирам да си пия бавно кафето, без около мен да се състезават за маса или за храна. Или някакви руснаци/румънци да крещят така че да ги чувам от 50/100 метра за какво точно говорят. И на плажа не искам да чувам разговорите и тайните на всички поне 5-6 чадъра около мен.
Иначе си изкарахме готино, защото бяхме добра компания и децата много се забавляваха. Забравих вече.....

Извинете за отклонението, нямах намерение.

Общи условия

Активация на акаунт