На море в Гърция 2013 - IX

• 54 987
  • 789
  •   1
Отговори
# 60
http://www.youtube.com/watch?v=gUWyEthfEts&list=PLF2772E3ADBA0DBAE Една от моите любими гръцки песни за вас.

# 61
  • София
lulumba Да нямаш предвид дебитна карта, защо да зареждаш кредитна карта, тя си има пари в нея според отпуснатия лимит? Или искаш да кажеш, че харчиш и покриваш по-малко.

Блед, сестра ми има такава кредитна карта, издадена от Юнионбанк. Уж кредитна, но не съвсем. Зрежда картата на принципа на дебитната. Няма кредитен лимит. Странна някаква.... Когато се наложи да плаща нещо в интернет - зарежда толкова, колкото е необходимо да плати. Няма риск от ужилване.

# 62
  • София
Ясно Vivi, но каква кредитна карта е това, когато парите са си твой...Ние имаме от две банки, за всеки случай, да не стане фал някъде по света с някоя. Но такава не........

# 63
Запис в прекрасната тема. Параход, чудесно оформление! Снимките ме оставиха без дъх, страхотни !!

# 64
  • София
Ами.... такава е. Simple Smile Води се кредитна, обче.

# 65
  • София
Сещам се нещо, да не би да става въпрос за виртуалната карта, тя май няма нищо. Нито пинове, чипове, дори няма карта. Кредитираш себе си.....

# 66
  • София
Ясно Vivi, но каква кредитна карта е това, когато парите са си твой...Ние имаме от две банки, за всеки случай, да не стане фал някъде по света с някоя. Но такава не........

Не се нуждае от гаранции. Все пак, за да се издаде кредитна карта, трябва известно време да си имал постоянен доход. Ние извадихме такава на дъщеря ми когато заминаваше за Германия. Кредитна е и служи навсякъде, където се изисква кредитна карта, но действа само ако сме внесли нещо в нея. Иначе на една току-що завършила гимназистка никой не издава кредитна карта.  Wink Бяхме я извадили от ПИБ.

# 67
  • София
Привет и от мен в новата тема. Може би днес ще охладя малко ентусиазма ви за Евия.
Днес решихме да се поразходим на изток (североизток може би) за да проучим  нещо  за следващо настаняване, като от най-голямо значение беше да има читав плаж. Стигнахме  до Пефки, намерихме даже прилично студио на крайбрежната улица за 25 евро на вечер, ноооо плажа не става за нищо по моите критерии - камъчета, камъчета, на влизане веднага става дълбоко. После тръгнахме към  Неос Пиргос, отбихме в едно селце преди  това - нещо с К беше, плажът същата работа - до водата камъчета, по-назад малко  пясък и  морето дълбоко. На Неос Пиргос - същата работа. Освен това адски духаше на всичките места -  направо ме хванаха лудите.
На връщане  към Лутра решихме да проверим Агиос Георгиос и Лихас. Там преди да започне изкачването към планината имаше няколко прилични плажчета с пясък, пак има  камъни на влизане, обаче не духаше и водата беше кристално чиста. В  Агиос Георгиос минахме транзит там читав плаж не видях.  Стигнахме до Лихас, което си е високо в планината. И там вече ми писна и реших да  се връщаме обратно. На връщане след Агиос Георгиос кривнахме към  една табелка сочеща че има плаж и там вече попаднахме на страхоооотно малко плажче със супер фин пясък, почти никакви камъни в морето. Имаше и нещо като оградена зона в съседство с бийч бар.
Та като цяло съм леко разочарована от плажовете, които видях днес. Чудим се дали изобщо да се местим от Лутра, която не е нищо особено,  но е доста по-оживено от другите селца,които видяхме днес. Утре ще пробвам да кача малко снимки, не съм ги свалила още от апарата.

Таис, припомни ми моля за Голдън Бийч, нещо не мога да се сетя къде е това.

# 68
  • София
Блед, не е виртуална. Виртуалната е друга.

# 69
  • софия
леле, Блед, страхотна си  Hug Благодаря!
абе страшни пичове сте тук

# 70
  • София
Значи Vivi e такава, за която казва Таня, вади се за да се каже, че имаш кредитна където трябва, а парите си ги внасяш ти.

Теди, добре се обадила, чета.......................

Теди Не се отчайвай...бъди позитивна. Този плаж ли ти трябва:

http://www.travelevia.com/golden-beach-evia.html

Последна редакция: пт, 16 авг 2013, 22:07 от Bled

# 71
както винаги, отлично оформление на гръцката тема Simple Smile въпреки, че окончателно избрах бг вариант вместо второ гръцко море за лято, хич не ми секва интересът към тук заради чудесните отношения на взаимопомощ и бликащите идеи за нови и приятни места... силно се надявам и на положителни отзиви за Евбея (тодоричка вече почна, скоро чакам и от Таис), та до две години халкидичани да усетят отлива и да се върнат в час с цените Grinning

да кажа няколко думички за кредитните карти, така както ги разбирам аз - в никакъв случай не пропагандирам неупотребата им, напротив - от години в семейството ми използваме точно тях за всички плащания, където са възможни, на практика харчим много малко пари в брой

но, само и единствено през secure сайтове и терминали, защото там данните са криптирани и се разчитат само за нуждите на съответната система, а не стават достояние на произволен човечец, който отговаря на запитвания за студиото или апартамента
по всички общи условия на банките ще видите, че в случаи на груба небрежност от страна на картодържателя, банката не носи отговорност за вредите, които са настъпили в следствие на неоторизирана употреба - изпращането на данни по имейл съвсем лесно би могло да се класифицира по тая точка, така смятам аз, или дори да не го определят така, биха могли да се позоват на чл.58 ал.1 от Закона за платежните услуги и платежните системи и да изискат самоучастие във вредата от картодържателя до 300 лв... не е малко

а колкото до това, че парите са на банката - ок, така е, но до момента на падежа за погасяване, от когато почнат лихвите, и някакси тогава стават точно твои... ама за плащане Simple Smile
както и да е, всеки знае за себе си и може да избере какъв начин на плащане му е най-уместен

важното е почивките да вървят страхотно и с пълна пара! Sunglasses

# 72
  • София
antea Напълно си права, и аз съм чела правилата няколко пъти, да не предизвикваме съдбата. Самоучастие във вредата те винаги ще си измислят, но на фона на непрекъснато използване или пък на спестените такси, удобството и т.н. ще се окаже капка в морето. Все пак да не ни идва до главата......

Последна редакция: пт, 16 авг 2013, 22:39 от Bled

# 73
  • София
. Прилича ли ви на някой гръцки плаж. Видях я в интернет и се зачудих дали е гръцки плаж и ако да,къде е той?

# 74
  • London
Благодаря за темата!  bouquet
 Моето гръцко приключение аха-ахааа почти вече го усещам , още 11 дни докато се прибера в България и после само три дни и две нощи!!! до заминаване. ooooh!

Аз само да си кажа, че не съм готова с нищо, нито с репелент, нито с плажно ,масло, а си повтарям от май месец да си купя някакъв чадър ... ама то тук много , много плажни чадъри няма ... та май на място ще се оборудвам.А да не говория, че чак сега видя място където съм резервира специално пише, че няма кърпи в апартамента та и за това трябва да помисля от тук ли да мъкна или да си ползвам зарязаните в България ...
Ужас какви битовизми ме налегнаха ...

Общи условия

Активация на акаунт