На море в Гърция 2013 - IX

• 54 991
  • 789
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Оо, Теди, ужасно се ядосах с тези плажове  Close

Глупаците, които съставят пътеводителите трябва вкупом да се гръмнат - за половината от тези плажове изрично пише, че са с пясък... Аз и затова се насочих към Неос Пиргос, точно за да е ОК и на другите, а най-вече на децата, моята мрази камъни в морето.

Можеш ли да кажеш горе-долу колко са камъняците, специално за Неос Пиргос питам...средно, много...ако сравниш плажа с този в Никити - в Никити също е доста каменисто  Thinking

А иначе като селца как е, Мохарет и другите писаха, че е много красиво на острова...на теб как ти се струва?

Ето пътя до Греголимано, там вече плажа наистина трябва да е с пясък. Ако и Голдън Бийч се окаже, че е по-скоро Голдън Стоунс, ще се гръмна  Crossing Arms

http://www.viamichelin.com/web/Routes?strStartLocid=31NDNhbW0xMG … km&devise=1.0|EUR&indemnite=&carbCost=1.6&autoConso=6.8&villeConso=6&routeConso=5.6

Дано утре, а и следващите дни, да намерите хубави местенца  Hug

# 76
Здравейте, не видях този сайт на първа страница и затова искам да го споделя. Има доста интересни хотелчета в различни части на Гърция - clickhere.gr.

# 77
  • София
Едната ми обикновена дебитна карта, по която ми превеждат заплатата, си я исках в банката да е Мастеркарт, ползвам я навсякъде като кредитна. Можеше да е или Виза или Мастеркарт, но си е дебитна с 0 лева  Laughing

# 78
Една интересна класация в снимки, да споделя с вас Simple Smile http://greekido.com/best-beaches-greece

# 79
  • София
Tаис Няма смисъл да се ядосваш, всяко място си има своя чар. И аз знам, че точно ти ще го откриеш.
Опитах се да ти кажа, че в тази част на острова не съм срещала толкова пясък, за какъвто говориш, ти каза че има много.
На няколко пъти пробвах да ти сменя мястото, но ти беше толкова въодушевена, с такъв жар и хъс търсеше твоето кътче, че не се получи и сърце не ми даваше да ти „чупя хатъра”…..
Между другото и аз съм така, наумя ли си местенцето, докато „око не види и ръка не пипне” не се отказвам.
Между другото си мисля, че голямо влияние върху настроението на Теди е оказал лошият вятър. Такъв вятър има често дори на Халкидики в подветрената страна, примерно около Сивири.
Но и тя днес ще открие своето място, пожелавам и го от сърце.

Последна редакция: сб, 17 авг 2013, 09:56 от Bled

# 80
След като за юни месец ни пропадна Гърция заради една варицела, която пъплеше в градината, сега ще прабваме да стигнем до хубавото плитко моренце без водорасли и вълни. И ще търсим на място.
За Керамоти освен Елени какво друго трябва да избягваме?
Афродита е ясна като пробвано и добро място, но за част от дните, в които ще бъдем там нямат места. От тях ще започнем по принцип и дано да се появят до тогава, де.
(Агаси, тези гръцки теми въобще не са рентабилни за слидине чрез известяване. Няма разчистване пощата след това  Sunglasses)

# 81
  • София
Оо, Теди, ужасно се ядосах с тези плажове  Close

Глупаците, които съставят пътеводителите трябва вкупом да се гръмнат - за половината от тези плажове изрично пише, че са с пясък... Аз и затова се насочих към Неос Пиргос, точно за да е ОК и на другите, а най-вече на децата, моята мрази камъни в морето.

Можеш ли да кажеш горе-долу колко са камъняците, специално за Неос Пиргос питам...средно, много...ако сравниш плажа с този в Никити - в Никити също е доста каменисто  Thinking

А иначе като селца как е, Мохарет и другите писаха, че е много красиво на острова...на теб как ти се струва?

Ето пътя до Греголимано, там вече плажа наистина трябва да е с пясък. Ако и Голдън Бийч се окаже, че е по-скоро Голдън Стоунс, ще се гръмна  Crossing Arms

http://www.viamichelin.com/web/Routes?strStartLocid=31NDNhbW0xMG … km&devise=1.0|EUR&indemnite=&carbCost=1.6&autoConso=6.8&villeConso=6&routeConso=5.6

Дано утре, а и следващите дни, да намерите хубави местенца  Hug

Таис, острова е красив да, селцата имат чар, къщите са много интересни. Този Голдън Сандс е пясък мила, нооооо там е оградено и има някакъв Клуб със затворен достъп и не може да се влиза свободно според мен, но точно след него от дясно на пътя след Агиос Георгиос е плажчето, което намерихме с фин пясък и много ни хареса, но идва малко далече от Лутра около 26 км са в едната посока. Днес ще изследваме малките плажчета преди да почне качването в планината към Агиос Георгиос. Ще се опитам да кача и снимки малко по-късно.

Неос Пиргос камъните са на плажа, във водата според мен почти няма, но е дълбоко, същото е и на Пефки. камъни на плажа, почти никакъв пясък, във водата няма камъни, но става дълбоко. И много,много духаше.

# 82
  • София
Теди, благодаря ти за включването  Simple Smile
Абсолютно се отказвам от Неос Пиргос щом е дълбоко, на нас ни трябва нещо плитко заради дребните.

Абе защо лъжат в пътеводителите....и защо в мейлите и по телефона като попитам дали морето е дълбоко щото сме с малки деца, и всички казват ''Оо, много е плитко, идеално е за деца"  ooooh!

Баси и тъпотията, могат поне да кажат/напишат истината, а не някой да се вдигне от майната си за да дойде на плаж, който се оказва тотално неподходящ за децата му. А в същото време в интернет и в мейлите е чел точно обратното - плитка водица, пясък...  Twisted Evil

Че е красив острова е добре, но си остава проблема с плажовете... Явно наистина хубавите такива са по на юг, но дотам е твърде далече, от моята компания никой няма да се навие.

Пожелавам ти днес да не духа и да успеете да си починете на някое хубаво местенце  Hug

# 83
  • София
Качвам тук малко снимки и изчезваме на плаж  Simple Smile

http://dora7109.snimka.bg/travel/evia-2013.770590.31276055

# 84

Че е красив острова е добре, но си остава проблема с плажовете... Явно наистина хубавите такива са по на юг, но дотам е твърде далече

Таис, както писах по-горе, и на юг в Мармари плажът не е първа хубост. Тесен и каменист. Много не съм обикаляла плажове по Евия и с мнението си не ангажирам, но поне в южната част не знам хубав пясъчен плаж.

# 85
  • София
Най-хубавия плаж, който видях на Евия беше Mourteri Beach, ето го, направих му карта:

https://maps.google.com/maps/ms?msid=205018101700109706779.0004e … 5b038d6&msa=0

Безкрайна пясъчна ивица, такова спокойствие рядко се среща, рай......При обиколката нямаше време, но съм си набелязала хотел в близост за около 50 евро...

http://www.kymipalace.gr/index.php

# 86
  • В светлината на слънцето
lulumba Да нямаш предвид дебитна карта, защо да зареждаш кредитна карта, тя си има пари в нея според отпуснатия лимит? Или искаш да кажеш, че харчиш и покриваш по-малко.

Блед, сестра ми има такава кредитна карта, издадена от Юнионбанк. Уж кредитна, но не съвсем. Зрежда картата на принципа на дебитната. Няма кредитен лимит. Странна някаква.... Когато се наложи да плаща нещо в интернет - зарежда толкова, колкото е необходимо да плати. Няма риск от ужилване.

Точно такава е моята - води се кредитна, но аз си внасям пари в нея в зависимост от това какво трябва да платя. Удобно е, защото няма опасност някой да те ужили. Моята е от ЦКБ. Peace Но мисля, че почти всяка банка предлага такава опция.

# 87
  • Пловдив
В моя случай имаше как-при даване на данните е възможно служителя да е недобросъвестен и да изтегли сумата за лична облага, а не по предназначение.

# 88
  • София
aH Защо се учудваш, хора всякакви, но такива не са проблем, веднага ще ги хванат. Проблема е в неизвестните хакерчета по банкоматите, защото ние на практика им даваме картите си. С кредитните карти правим всичко, без теглене от банкомат, никога....
Още нещо, ако имате възможност вземете си две кредитни карти, но наистина кредитни. Едната с висок лимит, другата с много нисък, примерно 500-1000 лв. Използвайте втората за всички подобни транзакции, данни, пазаруване и прочие. Каквото и да стане, след като сте е ползвали, парите в нея няма да са много, ще сте спокойни, а и не са ваши. Другата е за всеки случай, където и да сте, само е давате за разплащане пред очите ви. Не се притеснявайте за цифрите в задната страна на картата, номера също, ако беше така те нямаше да се виждат. Всеки касиер в първия супер може да ги запомни, е и какво от това. Важен е пина и чипа.

Последна редакция: сб, 17 авг 2013, 12:29 от Bled

# 89
  • под шипковия храст
Някой знае ли със сигурност дали Маказа вече е отворен?

Общи условия

Активация на акаунт