СЕПТЕМВРИЙСКА мама се чеши по корема, дали и тя августинче няма да си гледа. №23

• 30 398
  • 726
  •   1
Отговори
# 240
  • Пловдив
Естреа, и аз съм така от вчера. Само лявата част и най-вече вътре ставата. Не мога да си стъпя на крака на моменти. Ще питам докторката в четвъртък, но подозирам, че ми е от шипа на кръста и евентуално като родя и тежестта понамалее ще се пооправят нещата. Много е неприятно.

# 241

А при нисък хемоглобин, след раждане се прави кръвопреливане на майката, не на бебето!
На мен акушерка в Шейново, ми каза, че се прави на бебето кръвопреливане... Странно...... newsm78

# 242
Сохо, по-спокойно трябва  Hug Явно си пренапрегната... И аз не разбирам защо са ти били инжекция за дробовете, то детето си е доносено вече. Така че и да те прегледат за разкритие, и раждане ако ще да тръгне, всичко ти е наред  Hug Няма страшно, време им е да се раждат вече на бебоците  Hug

При мен пък какво стана - тръшнаха ме на тонове. Перфектни били и док реши да не ме преглежда за шийката, да не я разбутваме излишно, щом си кротува. Вика ме в понеделник на преглед, така че явно няма да вися по болници, ура  Joy

# 243
Сохо, миличка  Hug Сега прочетох! Хайде, иди утре на тонове, а в четвъртък ще отидем на тортичкааа!

# 244
Здравейте пупи

Сохо  Hug Не се шашкай, опитай се да си по-спокойна .

Шамс , браво за хубавите новини!

Miimiiнka за пръв път чувам да се прави кръвопреливане на бебе при нисък хемоглобин  Rolling Eyes Леля ми беше с нисък хемоглобин , тя има и анемия някаква, та си спомням , че след раждането и преливаха кръв. На бебето нищо му нямаше.

При мен нищо ново. Утре съм на ЖК май за последно, после ще се виждам само с доктора от МД.
Днес имах една болезнена контракция, ама не съм сигурна дали беше изобщо контракция  newsm78 Трябва утре да кажа на доки.

# 245

А при нисък хемоглобин, след раждане се прави кръвопреливане на майката, не на бебето!
На мен акушерка в Шейново, ми каза, че се прави на бебето кръвопреливане... Странно...... newsm78

Бебетата източват нашето желязо, затова ние сме с нисък ХБ, ние губим кръв при раждането и ХБ допълнително пада. Затова ако е нисък се прави кръвопреливане на майката! Може би просто не си разбрала правилно.

# 246
Бебето си взема всичко, което му трябва от организма на майката и от нейните резерви. Природата го е защитила добре. Негативите (вкл. и преливане на кръв ако се налага) са само за майката  Peace

Мен ми върнаха едни дрешки, които бях дала на едно бебче миналата година и сега се чудя къде да ги редя вече  Crazy Иначе са точно за момче и за по-хладно, обаче нямам изобщо място, всичко е пълно. А момичето, което ми ги върна ги е изпрало с някакъв агресивен прах с много силен аромат и направо ми прилоша докато ги вадех да видя какви са. Сега ще ги пускам няколко пъти на пералня с изплакване, дано се премахне миризмата, че то аз не мога да я трая, пък какво остава бебето.

Утре ще ходя при лекарката по ЖК за направление за раждане и повече май няма да ходя при нея. То и без това само мерки и теглилки там, нищо друго. Даже на ултразвук не ме гледа, уж имам 4 безплатни прегледа, пък ми е интересно каква поза е заело бебето.

# 247
Здравейте, коремчета Hug Днес сутринта с ММ ходихме до КАТ да си вземем новите шофьорски книжки. Както винаги опашки, системите не работят, а хората изнервени. Изтегнихме си номерца и седнахме да чакаме, а пред гишетата за получаване хората се тълпяха. Минахме сравнително бързо, когато един мъж от опашката се обърна ядосан към ММ с думите "Защо се пререждаш, аз чакам от час, а жена ми е бременна в осмия месец". ММ ми го погледна и му каза "Моята пък е в деветия" Joy Стана ми много смешно и в същото време тъжно за хората, тъй като се оказа, че не си били изтеглили номерца и са чакали за нищо Blush
След обяд чистих, гладих няколко дребни нещица на бебка, изпрах играчките и сега съм доста изморена. Имам лека болка в кръста. Бебка доста ми напъва коремчето, че понякога усещам и болка. Като съм в движение не мога да разбера тя ли напъва и шава или са контракции /не че знам какво представляват/ Crazy
Утре сутринта ще ни докарат и сглобят креватчето, та отново ще си имам занимавка през деня Crazy
От няколко вечери отново започнаха да ме мъчат киселините ooooh! Нощем се будя по 100 пъти и започват размислите hahaha Вече нямам търпение да си гушна бебка, но малко остана - след около 10-тина дни ще сме си заедно Blush

# 248
Добро утро на всички!
Аз естествено пак съм от ранобудните, пуснах и поредната бебешка пералня днес, така хубаво ухае на бебе  Heart Eyes
Тази нощ спах сравнително добре, но се събудих много рано.
Кикито, от няколко дни и аз усещам само напъване на крема, малко над пъпа, а ако си докосна корема, е доста болезнено. И въпреки, че знам какво е контракция, точно в този момент и аз се чудя дали е такова или е просто движението на бебо.  Mr. Green

От днес и аз съм в 9-ти месец
  newsm44

# 249
 Добро утро пупици! Тази нощ не съм ставала до 00. Спах непробудно.  Simple Smile
 Голямо затишие цари в темата ни.

# 250
Добро утро,мами!Аз днес съм на тонове.Много се притеснявам,защото от снощи бебо едвам-едвам мърдаше,а пък тази сутрин съвсем не мога да го накарам. Стискайте ми палци.Надявам се и да успея да се видя с доки преди да е излязъл отпуска за един последен преглед преди почивката....После ще мина на отчет.

# 251
Сохо, май напрежението от голямото очакване ти се е струпало изведнъж.  Hug  Аз все още си се чудя как така съм спокойна и дано бъда такава, защото когато се панирам стигам до припадъци от страх.

Вчера си получих вторият скрин.
Направо се разбих два дни  hang 1ironing Изгладени и подредени са три перални. За днес остана последната пералня да изгладя и да подредя и новият скрин с много полезни неща.

Подозирам, че ще ги пререждам отново и двата  hahaha Изпрах столчето за кола и чантата ми е готова. Вече ми е по-спокойно.

Седмаче, не се притеснявай. На мъничетата им е тясно вече. Ще стискам палци за тоновете днес.

# 252
Добро утро Simple Smile
Успех на всички , които са на преглед днес  Peace
Лигла,честит ти 9-ти месец  Peace
Веселото, всички са във ФБ и там кипи от живот , за това май темата тук малко  позамря  Wink
Хубав ден от мен  Hug

# 253
  • До морето :)
Сохо, много неприятна ситуация. Да не би нещо да не са ти разбрали термина и затова да са ти хакнали инжекция? А прегледа за разкрие не е страшен.

Шамс, виждам те как си преносила бебето.  hahaha Браво за стискането на кълки. Сега ако не искаш 3-то - поне знаеш как да стискаш.  Joy

Аз след малко тръгвам на тонове. Чудя се дали да не си поискам един преглед. Хем да видим има ли разкритие, хем барем тръгна да раждам.  hahaha С тези контракции от време на време може и да съм си направила някой и друг сантиметър.  Whistling
Отивам да си доизпивам кафето и ще тръгвам. Лек ден, Мацки.   bouquet

# 254
Добро утро  Hug

Събудих се със страшно гадене , имам чувството , че ще си  Sick червата. Бебето никак не е активно от 2 дни, само леко побутва. Довечера съм на ЖК, ще се отчитам като се върна.

Новина от ФБ - мама sisoni е родила момиченце Десислава на 27.07.2013г(термин 18.09). Вече са си у дома! Да им е жива и здрава !
Видях , че я има на 1ва страница, ама викам хайде да съобщя, за тези които не знаят Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт