Топката на децата падна в чужд двор. Не им я връщат :(

• 24 041
  • 546
  •   1
Отговори
# 405
А междувременно в "Семейни отношения" е супер активна тема на хора, живеещи в къщи, които единодушно изповядват идеята за "висок зид, заключени врати без звънец и страховито куче", плюс аларма и камери за наблюдение  Joy Joy Joy

# 406
Тая тема става все по-абсурдна.

Толкова зашитници на човешките права и свободи има тука, пък то да се чудиш що милата ни рОдина на сто и не'нам си кое място по тоя показател.

Ами борете се правата си на работното място, на улицата, пред парламента, ако щете.

Не...не, по лесно е да се джафка във форумчето, особено ако се събере подходящата групичка "зачитнички на правата".

# 407
 ooooh! егати драмата

# 408
А междувременно в "Семейни отношения" е супер активна тема на хора, живеещи в къщи, които единодушно изповядват идеята за "висок зид, заключени врати без звънец и страховито куче", плюс аларма и камери за наблюдение  Joy Joy Joy

Без камерите за наблюдение и ние сме стигнали до това заключение.
И не е само заради крадци.
Доста от хората,които се заселиха след нас си избраха терени далеч от други къщи и вдигнаха високи зидове. Предвидливи са  Laughing

# 409
  • sofia
BirdsFlu, ти се смееш, но за нормализирането на взаимоотношенията с едните съседи само двуметровия зид помогна.....беше нескончаема игра на нерви

# 410

Преди години, като бях млада учителка, много се възмущавах от такива родители, за които собствените деца никога не са виновни за нищо, винаги другите са криви и лоши. Вече не обръщам никакво внимание. Онези деца пораснаха и не знам защо, но никой не съжалява родителите им, твърдят, че сами са си виновни.... Rolling Eyes

Тука съм съгласна с теб, защото имам реален пример как едно такова мамино, счупи прозореца на училища стая не с топка, а с камък. И майката вместо да се засрами, да поеме щетите и да накаже хубостника, отиде да се жалва в инспектората от учителя, който го хвана и му направил забележка.

Имам съмнения, че някои мами са отворили някоя книга за възпитанието на детето, попрегледали са я, запаметили са им се две-три изречения и прилагат буквално, ама съвсем буквално това, което са запомнили.
"Детето е по-важно от един домат, прозорец или мушкато."
Точка по въпроса.

Много вярно. Когато това дете порасне, ще  набие в главата на майка си съвсем буквално, че е по-важно не само от прозореца, мушкатото и домата, но и от родителя си. И няма да има вина, така му е внушавано още от детството. И тогава никой няма да съчувства на горката майка.
Точка по въпроса.

# 411

Не се смея на хората и решенията им, живяла съм в къща и знам за какво става въпрос.

По-скоро се забавлявам на парадоксите на темите и двойните стандарти при различно зададен казус ... В тема "Децата на съседите ритат топката си нарочно в двора ни и пречат на майка ми, която е със сърдечен проблем, да си почива!", какви ли щяха да са коментарите  Thinking

# 412
При свекърите, точно до двора и вратата, има локална улица и след това поляна, на която децата ритат топка. Мислех си, че не е прав свекър ми да мърмори. Ама за един следобед (като бях там) колко топки пое таз врата! Свобода и възпитание на хора, а не на роби разбирам. Ама ако твоята врата я шутират за 4 часа около 15 пъти, дали няма да поискаш тоз, свободният, да я ремонтира или да заплати щетите. За шума да не говорим. За влизането на топката в двора също.
 За мен е редно авторката да се сети за думите "който чупи, купи"  и редовно да наминава и да пита, ако има щети, да предлага да ги компенсира.

# 413
  • sofia
По-скоро се забавлявам на парадоксите на темите и двойните стандарти при различно зададен казус ... В тема "Децата на съседите ритат топката си нарочно в двора ни и пречат на майка ми, която е със сърдечен проблем, да си почива!", какви ли щяха да са коментарите  Thinking
Много е важно как ще се зададе въпроса и как ще се представят нещата....те адвокатите от тая работа пари изкарват  Wink

# 414
Тя май един не е говорила със съседите.

# 415

Не се смея на хората и решенията им, живяла съм в къща и знам за какво става въпрос.

Въпросната маман да иде на санаториум. До си купи мента, глог и валериана като е зле с нервите. А на пета страница ще стане ясно, че е редно на НАреченски бани и авторката, дъщеря на болната да се лекува.

# 416
Тя май един не е говорила със съседите.

Тя самата писа, че не говори с тях.
Те са местните злодеи.

На мен пък ми е интересно, ако топката беше потрошила китките на съседката, с която си говори и е в добри отношения, дали щеше да продължи да толерира децата да ритат точно там.
Дали ще се изпокара с всеки, дръзнал да "ограничи свободата" на децата, или тези са точните хора за прилагане на онова, новото възпитание.

# 417
Леко се съмнявам, че наставляващите с лека и не дотам, но агресивна нотка в тона, превъзхождат туй, що очернят.   Grinning

# 418
То целта не е да превъзхождат.

# 419
Аз съм обидена на авторката. Помолих я за литература да прочета за отглеждането на успели хора
Такива неща рядко се позволяват - нали? Но аз вярвам, че това е успешния начин да отгледаш успели хора.
Би ли ми препоръчала литература да чета! Предстои ми да гледам внуци.
  а тя отговори
Който иска - ще намери, ще прочете и ще разбере.
Хем ѝ се свиди да даде малко инфо, хем търси наготово идеи във форума.

Общи условия

Активация на акаунт