Топката на децата падна в чужд двор. Не им я връщат :(

• 24 817
  • 546
  •   1
Отговори
# 195
Последният пост на автораката ме кара да прозра,че личността й е в противовес с това,което иска да бъде ,и това което иска да ни убеди,че е  Laughing Жалко,че съвсем сгромоляса всичко,което искаше да ни внуши ,че е  Laughing

# 196
  • волно калдъръмче
Дали не съм много крайна, но си мисля, че като прелисти темата още веднъж, след като отминат страстите, ще преосмисли положението.

# 197
Аз пък се чудя тия деца само с топка ли са ги учили да играят??

# 198

Хайде, бийте се, мийте се и си лягайте, че аз съм и най-хубавата и обичана съпруга (освен майка) и имам много обич за получаване тази вечер.
  bouquet
Сами ли да се бием или да включим и съседите ?

# 199
Не търся за и против мен! Съмишленици - да, може би  Rolling Eyes Rolling Eyes, не знам дали това исках всъщност, но да речем, че една емоционална подкрепа би ми дошла добре. Търся справедливо решение, угодно за децата и за комшиите (ама всички комшии, не са мо тези с топката). Търся възпитателно решение. Търся такова, което да покаже как трябва да се постъпва. Търся такова, което да не накърни правата на децата тяхната свобода и безгрижно лято (нито без топка ще ги оставя, нито без кус-кус - даже и за вас, дами). Психологическите и емоционалните последствия от моите действия или бездействия, думи и жестове ще са важни за децата ми и ще оставят следи (който не го разбира, нека не се изказва). Това си е моето верую.
Това искам да реша - днес: да се меся ли или не? Да отида ли или не? Има риск да стане скандал. Затова не ходя.
Да оставя топката там, без да я поискам, като говоря само с децата да я прежалят? Последствията - ясни са.
И исках градивни идеи!

Издишаш.  Laughing
Това няма как да  е вярно, уж търсиш мирно и справедливо решение, а отдавна си сложила етикет на съседите - зли, ненавистни и не помня какви още.
Всъщност, май търсиш начин как да продължиш тормоза, манипулирайки децата.  Thinking
Дори и да не са прави по твоите критерии за справедливост, да продължаваш да толерираш тормоза над хората ми се струва доста гадно. А уж си бяла и добра.

Но пък след като си отворила тема, дано все пак нещо те човърка.
Има надежда, може би.

# 200
 Joy Joy Joy  hahaha hahaha hahaha  Joy Joy Joy

Счупи ми тъпомера,глупомера,простотиомера,психолудомера,толерантомера,
нищонекзваштомера,и не на последно място топкомера.....

Трещи,идвам и аз  Laughing

# 201
  bouquet за авторката. Малко попрекалихме.
Вярвам схвана идеята, че личното пространство си е неприкосновено и спокойствието не бива да се нарушава.

Hug аз смятам, че си прекрасна майка, макар и (по мое мнение) твърде отдадена.

# 202
  bouquet за авторката. Малко попрекалихме.
Вярвам схвана идеята, че личното пространство си е неприкосновено и спокойствието не бива да се нарушава.

Hug аз смятам, че си прекрасна майка, макар и (по мое мнение) твърде отдадена.

Слава богу. Помислих си, че любимият ми форум е станал свърталише на ........хайде да не обиждам. Но благодаря за този пост все пак, доказва, че има надежда на хоризонта.

# 203
  • София
Мен пък ми е интересно, всички подскачащи как биха реагирали в подобна ситуация? Или техните отрочета просто никога не попадат в подобни ? Темата отново се превърна в плюене "за" и "против". Никой не каза - аз бих постъпила еди как си...Ама еди къде било еди как си, ами в Бг село сме, има конкретна ситуация, ясно е, че не се отнася за гаменчета....Ами деца са, топка е /най-вероятно има и с какво друго да си играят Wink /случва се, нима на никоя от вас не се е случило след хилядна забележка на детето да стане точно пак същото...И какво, не сте ли честни с децата си или ги ругаете непрекъснато? Децата са отишли да се извинят, нарисували картичка...е какво повече басииии...Явно не става въпрос за 4 5 годишни деца...достатъчно големи са да носят отговорност и сами да отидат и да се извинят, както са го и направили нали....Е ако моите деца се извинят и получат подсмихване също няма да ми хареса. Честно казано не знам дали и аз бих отишла да говоря със съдедите/ визирайки сина им който форсира колата и рязането във време, в което ясно се знае, че децата спят - очевидно е, че липсва елементарна съседска комуникация - нещо нормално според мен -и моля не изпадайте в крайности, че дървата точно сега трябва да се нарежата или сина за изфорсира колата/..Оки да задържат топката, но нали те са възрастните, нали те са мъдрите, нали те дават примера...Е това ли е примера...Като изключим крайностите по темата...наистина истината е много проста...всеки гледа от собствената си камбанария и няма нормални взаимоотношения м/у  хората - причини бол, но трябва ли от това да страдат децата?

# 204

За съжаление наблизо няма игрище. Има едни поляни, на които ходят някои деца да ритат, но те са по-големи и родителите им ги пускат сами. Аз няма как да седя с тях по цял ден (без обедия период) на игрището. Децата ритат на улицата, защото не сме в блок с междублоково пространство - площадка за игра (не че и там кучетата не са по-важни от децата).

Аз питах, ама пак да попитам-защо? Защо не ги заведеш да си ритат на поляните?
Колко големи са тези деца?

Мойте отрочета днес играха с топката, както правят често. Но не сами-аз бях с тях и когато виждах, че могат да ударят някой ги насочвах да се попреместят. Случвало се е да ударят-отиват и се извиняват и се отдръпват настрани, далече от хората, ако има стоящи наблизо, за да не се повтори удрянето. Елементарно е. И понеже са санкционирани при първите прояви още, та такива вече са сведени до минимум и са по-скоро случайност. При децата на уравновесената крассии е ежедневие-вчера топка ж двора, днес нова топка в двора....Трябва да си крайно дребнав, за да се вгледаш с каква точно усмивка ще приемат извиненията съседите.

И аз бих номинирала темата, но и авторката. Уникално просто.Препоръчвам и да ходи да се полекува, с германска нова медицина , например.

# 205
Мен пък ми е интересно, всички подскачащи как биха реагирали в подобна ситуация?

Веднага ти казвам как реагирах в донякъде подобна ситуация: не допуснах доволно щъкащата си по плажа двегодишна щерка да нарита с пясък кърпите на околните хора и да вземе нечия топка, която ѝ беше привлякла вниманието. Ограничих ѝ свободата безапелационно, защото някак си все още успявам да се поставя и на мястото на другия, този, на когото децата досаждат. Нали за справедливост говори авторката?

# 206

Разбира се , някой потребителки счупиха и най големия тъпомер.Вероятно си въобразяват че планетата земя им е еднолична собственост

Кой какво е счупил не знам, но ти виж правописния учебник за 3-ти клас. Peace

# 207
  • Пазете Гор
Нямате спиране, когато нарочите някой пообъркан. А всички вършим, говорим и често пишем глупости. Нека не съдим строго и да не се подиграваме.

П.П. Възползвам се от случая да поканя всички, които имат домати в зеленчуковата тема в раздел Хоби. Wink

# 208
Кой учебник? Дъщеря ми завърши трети клас, но такъв учебник не съм срещала сред нейните. Thinking
Куркума , аз не се подигравам, а съм искрено загрижена. Може да имам челен сблъсък с подобни хора, въпросната авторка е крайно агресивна в изказа си, на живо може и ръка да вдигне, знам ли, с толкова проповед за свободи и безнаказаност.

# 209
Кой учебник? Дъщеря ми завърши трети клас, но такъв учебник не съм срещала сред нейните. Thinking

хаха, не можеш да не се заядеш, а? Ей, тоя, дето се учат буквичките по него. И запетайките. И подобни.

Общи условия

Активация на акаунт