Топката на децата падна в чужд двор. Не им я връщат :(

• 24 076
  • 546
  •   1
Отговори
# 315
Ти прочете ли страниците? Всеки така коментира. Става въпрос не за топка, а за погазената справедливост, изпълзяваща под корените домати. 

# 316
Справедливост има- у дома, ломейки собствените домати и цветя с топката.

# 317
  • на село
Комшийката е направила забележка на дъщеря ми, че е пуснала прахосмукачката в 15.30.
Идеи за плакати?

# 318
Остави плакатите, на дъщеря ти има ли и нещо сега, подтисната ли е много?

# 319
Комшийката е направила забележка на дъщеря ми, че е пуснала прахосмукачката в 15.30.
Идеи за плакати?

Нормално. Законът за етажната собственост, ала-бала чели ли сте?

# 320
Идеи за плакати?

"Само мърлява квачка не харесва звук от прахосмукачка!"
"Който много почива и спи, той на хигиената не държи!"
"Ти, съседке, настояваща да тишина - изчисти ли си от прах и акари домА?"
"Който ползването на прахосмукачка пести, после за инсектицид и лекарства дава пари!"

Още искаш ли?

# 321
  • на село
Идеи за плакати?

Нормално. Законът за етажната собственост, ала-бала чели ли сте?

Чела съм. И тебе съм те чела. Нямаш чувство за хумор, знам.

BirdsFlu,  Joy
Защо не попитах вчера, а се скарах на детето, тюх!

Последна редакция: пн, 19 авг 2013, 10:28 от Же

# 322
Така. И не искам за имам.

# 323
Хехе, припомнихте ми една моя преподавателка - дългогодишна доцентка. Тя се беше издразнила, че съседа си лепнал плакат на БСП-то на вратата и беше отишла да напише под плаката с маркер: "Гъ*** си с рози закичи, насраното да не личи." Joy

# 324
Аз подкрепям Kassi, че на децата не трябва да им се подрязват крилете за дреболии. Категорично. И това не значи, че ще израстнат хора, които не се съобразяват с нищо. Напротив. Трябва да израстнат хора, които да мислят с главите си с какво да се съобразяват и с какво "да договарят отношения". Като бях дете в парка до нас имаше една леля от "образцов дом", която тормозеше всички деца - това й беше хоби. Непрекъснато ходеше да се жалва я на кмета, я на попа. И на родителите, де. Между другото свърши живота си в лудница, бог да я прости. Ами, тормозените от нея деца какво са научили? Да ненавиждат възрастните и да играят/живеят "под сурдинка". Ама научили ли са се да жалят животните? (референция към съседната тема за зоопарка) Научили ли са се, че не всяка побъркана тьотка има право да те тъпче и да ти се качва на главата, само защото си няма друга работа, кряска силно и обича да се жалва на кмета? Нещата не са черно-бели, и чест й прави на авторката, че се опитва да намери творческо решение на проблема със сблъсъка на двете свободи.

# 325
Сериозно ли точно това са научили  онези тогавъшни деца?
Жалко, явно родителите и тогава са дрЕмали.

# 326
Да, точно творческият подход е важен в такъв конфликт.  Laughing

# 327
Много творчески народ има у нас. Хората направили закони, ама ние сме мислещи същества, как така ще ги спазваме. 

# 328
Да, точно творческият подход е важен в такъв конфликт.  Laughing

Да, бе! Нали творчески и с чувство за хумор подходихме ние, група съседи към един проблемен, който за благодарност, че не отиграхме силово ситуацията, се изсра пред вратите ни.

# 329
  • sofia
Със съседите не си говорим, даже трудно се поздравяваме. Добре, че моите не ритат топка. Пък и улицата е пълна с коли, къде го това място за ритане?
Иначе гледам в училищния двор ритат децата.

хаха, Каси, на подобни като им "стъпиш на врата", тогава разбират какво искаш да им кажеш....иначе се правят, че не разбират и го тълкуват, че може да ти се качат на главата.

Общи условия

Активация на акаунт