Синеморец – една различна почивка на края на света...

• 133 208
  • 761
  •   1
Отговори
# 645
Там само Бела Виста е до плажа , други комай няма до плажа. Ходи си се пеша, особено на връщане.

# 646
  • София
Там само Бела Виста е до плажа , други комай няма до плажа. Ходи си се пеша, особено на връщане.
Бела виста е НА плажа Simple Smile
Вижте в този район.
там има апартаменти и нови хотели, които са съвсем близо.
Пък ако искате да сте много близо може да опънете една палатка на Липите Wink

В Синеморец е стръмно като цяло. В Несебър и Слънчев бряг няма стръмнотии, пробвайте някъде там.

# 647
Даяна Бийч е сравнително близо около 400 м или малко повече. Били сме там не е лошо.

# 648
Благодаря ви от сърце!

# 649
  • София
Близо е, но имайте предвид, че е доста стръмно. А и е пълна най-вероятно.

# 650
  • София
От Даяна бийч има супер кратък път през гората до плажа Бутамята, 100 - 200 м е разстоянието.  Sunglasses

# 651
Не е 200 м повече е и не е за деца пътеката е с корени и се пресича реката по едни камъни, може и змии да има. Да не говорим, че цялата пътека е оцвъкана от конете и такава воня се носи, че....., минахме веднъж и не повторихме:confused:

# 652
Здравейте, от 12-ти август имам резервация за Синеморец - хотел Гогов
Но се разтревожих от тези новини за мазута. Има ли някой, който е бил или още е в Синеморец, да каже как е положението. В интернет пише, че проблема по южното черноморие още не е решен
Притеснявам се, защото съм с малко дете, а и съм бременна

# 653
  • София
Аз бях в Синеморец 2 пъти през юли и мазут на Бутамята, който е най-близо до хотел Гогов не видях. От познати чух, че около 20 юли е имало на плажа на Велека и на Силистар някакви следи от мазут, но нищо съществено.

# 654
Завърнахме се преди няколко дни от Синеморец. Много ни хареса, за първи път почиваме толкова на юг. Плаж Велека много ни впечатли (като изключим едрият пясък, който направо реже на жегата  Mr. Green ). Силистар е уникален, с обратно на Велека абсолютно фин пясък  Heart Eyes Чисто, красиво и спокойно (въпреки многото гора в разгара на деня). Платен паркинг за деня- 5лв. (теренът е равен и с много дървета, които осигуряват сянка за колите). От приятел знам, че на свободната зона е лош пътя, та предпочетохме разбира се да си платим. На нито един от двата плажа не сме видели мазут.
Други от дните уплътнихме с плажове на Варвара- малкият залив е супер направен, за истинска почивка! Цените, разбира се, са доста завишени, но всичко си беше супер и сме много доволни.

Относно заведенията в Синеморец- намерихме едно ресторантче, "Корнер", с разнообразно меню, вкусна храна и много любезен персонал. Повечето пъти хапвахме там и силно препоръчваме! Цените направо ми се видяха евтини. Доста разочаровани обаче останахме от "Нестинарка"- по съвет да други форумци го търсихме, за да хапнем там, но... не бих го препоръчала освен ако нямате четири часа за вечеря и железни нерви. Ресторантът се пукаше по шевовете, а една-единствена сервитьорка едва успяваше да смогне само с това да види дори кой откъде й маха. 20 минути чакахме за да си поръчаме, още толкова за да ни донесат напитките... Просто го съжалих това момиче! В събота вечер на 10 маси, всяка от които с по 4 до 10 човека, да оставиш сама сервитьорка, си е просто автогол отвсякъде. Хората постоянно ходеха до бара, кой да си поръчва, кой да си вземе направо нещата. През цялото време влизаха компании, сядаха на неразтребени маси, чакаха по 10 минути и след като никой не им обръщаше внимание, си тръгваха. Иначе храната не беше лоша, цените също, но чакането може да скапе настроението на всеки... Момичето беше любезно и успяваше въпреки всичко да се усмихва, за което я поздравявам! Но определено собствениците трябва да си оправят проблема с бройката на персонала... Това просто не е нормално в разгара на сезона! Ресторантът работи само вечер (нормално, при положение, че тази девойка едва ли ще оживее ако изкара там и един цял ден).
Доволни сме от семеен хотел Алекс, в който бяхме отседнали- близо до плаж Велека, чиста и приятна обстановка, мили домакини, вкусна закуска, супер цена.

В Синеморец не пропуснахме да видим Корабите, но заради грешни GPS координати в няколко сайта доста се лутахме, докато ги открием. Красота, красота, красота! Ще повторим дестинацията със сигурност  bouquet

# 655
Според вас на Аркутино или  на Силистар е по-чиста водата и плажа? Бяхме на Аркутино наскоро и мога да кажа, че на външен вид водата беше по-мътна от Приморско, но това не е критерий за състава, мисля. Вече избираме места с много малко хотели или без хотели в близост, които да замърсяват и изливат в морето

Имам и друг въпрос:
Коя от всичките- за всичките гледам има оферти- моля кажете вашите за или против- Хотел Афродита, Хотел Бавария, Casa di Angel или вила Зеленика- най- важно за мен е да е чисто в ресторанти, бани+wc, помещения, кафенета, чаши и прочие- като цяло.Може да давате и други предложения- пак с тези условия.  Обмислям септемврийско море на Силистар и нощувка в Синеморец /да пробваме да го реабилитираме след 4 години пак/, пък да видим. И не- нямам мания за чистота- проявява се само при ходене на българското черноморие  особено при спомен за влизане в болница 2 пъти/буквално от колата в бърза помощ/ със сериозни последствия, след почивка там.
Благодаря

Последна редакция: сб, 05 авг 2017, 13:58 от Nil desperandum!

# 656
Привет ,утре поемам към Синеморец или Резово Ахтопол  нямам предварителна резервация ,никога не съм ходил на юг от Приморско какво да очаквам и ако може някой съвет

# 657
Привет ,утре поемам към Синеморец или Резово Ахтопол  нямам предварителна резервация ,никога не съм ходил на юг от Приморско какво да очаквам и ако може някой съвет
Съветът на първо време е да имате предвид, че плаж в Резово няма- най- близо е Силистар, както и че от Ахтопол ходят на плажовете около и в Синеморец и в Силистар. Иначе да- ако търсите цивилизация в близост до пусти плажове- Ахтопол, ако търсите спокойствие пак в такава близост- Синеморец.

# 658
благодаря ,ако може  да ми подскажете в коя част от Ахтопол и Синеморец да се ориентирам има ли места за  паркиране ,никога не съм ходил на плаж който да е на повече от 1 мин. както и не давам дори  цент на замогнали се хора от сенчестия бизнес Това ми е първото и предполагам последно ходене в тази част на страната искам  да я разгледам  тръгвам с нагласата ,че няма да ми хареса .

# 659
  • София
Здравейте, от 12-ти август имам резервация за Синеморец - хотел Гогов
Но се разтревожих от тези новини за мазута. Има ли някой, който е бил или още е в Синеморец, да каже как е положението. В интернет пише, че проблема по южното черноморие още не е решен
Притеснявам се, защото съм с малко дете, а и съм бременна

Ние се върнахме преди два дни - на Силистар мазут не видях, но на Бутамята и Липите имаше по плажа, на пясъка. Водата - относително чиста. Всичко се изпра.

Общи условия

Активация на акаунт