КАРТИ ТАРО - ТЕМА 12

• 49 662
  • 732
  •   1
Отговори
# 705
Секхмет, Флейм е права. Редно е ти да направиш таро -анализа на нейните отговори както и обеща, а тя и всички ние да се включим към този анализ с коментари.

# 706
Момичета, не е проблем да направя анализ, но общо взето говоря в първо лице мн. число - "да направим анализ, да обсъдим" и т.н. Т.е. процесът не е едностранен, а тъкмо напротив.
Но за мен е по-важно субектът сам да ситуира проблема си спрямо картите и да се самоанализира. Това е безценно за всеки таро-анализ. Наистина не виждам проблем, а на финала, аз лесно ще обобщя и ще дам прогнозата си. Както съм и написала.

Колкото до въпросите, че били мои, ми то и всички подредби, свързани с таро картите, са все нечии, но се ползват от много хора, всеки сам преценява коя е подходяща за него. Една вметка, извън психоаналитичните парадигми на моите въпроси, много добра подредба е Келтският кръст и то за всякакви въпроси, но при задължителна работа и с обърнати карти.

И сега сменям посоката рязко, днес ме помолиха да гледам за жена, която е изчезнала от 10 дена и от нея - ни вест, ни кост. Гледах с 3 карти, толкова са предостатъчни, за да се види какво се е случило изобщо. За съжаление, картите са лоши:

Обесеният, Кралица чаши, Ас чаши

Жената е загинала нелепо от задушаване. Освен това е имала и психическо заболяване - това по Обесеният в комбинацията с дворцова карта чаши + асът от същата боя. В случая, Кралица чаши + Ас чаши като индикация за задушаване и то във водна среда, говори и буквално за  обекта - млада жена, което доста рядко се случва в Таро - дворцовата карта да е персонификация и на самия човек. Но, понеже, говорим за гранична ситуация с фатален край, рефлексията е буквална.
...

Последна редакция: сб, 31 яну 2015, 11:14 от Секхмет

# 707
  • София
Секхмет, Флейм е права. Редно е ти да направиш таро -анализа на нейните отговори както и обеща, а тя и всички ние да се включим към този анализ с коментари.

Zaek_7777
, благодаря за подкрепата и, че си ме разбрала.

# 708
Момичета, не е проблем да направя анализ, но общо взето говоря в първо лице мн. число - "да направим анализ, да обсъдим" и т.н. Т.е. процесът не е едностранен, а тъкмо напротив.
Но за мен е по-важно субектът сам да ситуира проблема си спрямо картите и да се самоанализира. Това е безценно за всеки таро-анализ. Наистина не виждам проблем, а на финала, аз лесно ще обобщя и ще дам прогнозата си. Както съм и написала.

Колкото до въпросите, че били мои, ми то и всички подредби, свързани с таро картите, са все нечии, но се ползват от много хора, всеки сам преценява коя е подходяща за него. Една вметка, извън психоаналитичните парадигми на моите въпроси, много добра подредба е Келтският кръст и то за всякакви въпроси, но при задължителна работа и с обърнати карти.

И сега сменям посоката рязко, днес ме помолиха да гледам за жена, която е изчезнала от 10 дена и от нея - ни вест, ни кост. Гледах с 3 карти, толкова са предостатъчни, за да се види какво се е случило изобщо. За съжаление, картите са лоши:

Жената е загинала нелепо от задушаване. Освен това е имала и психическо заболяване - това по Обесеният в комбинацията с дворцова карта чаши + асът от същата боя. В случая, Кралица чаши + Ас чаши като индикация за задушаване и то във водна среда, говори и буквално за  обекта - млада жена, което доста рядко се случва в Таро - дворцовата карта да е персонификация и на самия човек. Но, понеже, говорим за гранична ситуация с фатален край, рефлексията е буквална.
...
Не разбрах от картите ли си вадиш извод, че жената е загинала или са съобщили ,че вече е загинала? Защото според мен тези карти показват, че се е случило нещо лошо с нея и скоро няма да я намерят, но няма все още смърт.

# 709
Как тълкувате Паж Пентакли ?

# 710

...

Не разбрах от картите ли си вадиш извод, че жената е загинала или са съобщили ,че вече е загинала? Защото според мен тези карти показват, че се е случило нещо лошо с нея и скоро няма да я намерят, но няма все още смърт.

Да, вчера гледах и съобщих на близките й какъв е резултата.
Преди малко ми звъннаха, че са я намерили до една река, поне от 5 дена е мъртва.

Изобщо, много неприятна история. Припомни и други назад във времето и все с подобен финал.

Последна редакция: сб, 31 яну 2015, 14:39 от Секхмет

# 711
  • София
Секхмет, благодаря за обстойния анализ, която явно няма да дочакаме!

# 712
Секхмет, ако въпросът беше друг, тълкуването различно ли щеше да бъде?
Примерно: Ще си купя ли колата, която искам? ( абсолютно произволен въпрос)
Интересно ми е, имам много да уча...

# 713
Секхмет, ако въпросът беше друг, тълкуването различно ли щеше да бъде?
Примерно: Ще си купя ли колата, която искам? ( абсолютно произволен въпрос)
Интересно ми е, имам много да уча...

Вероятно визираш комбинацията за загиналата млада жена.
Разбира се, всичко зависи от въпроса (както и от предисторията на всеки въпрос, особено ако има тежък *непреходен Голям Аркан, какъвто в случая е Обесеният).

На твоят въпрос (а и изобщо на въпроси от материален характер), отговорът на тази комбинация щеше да бъде следният: питащият до такава степен иска тази нова кола (каквато и да е голяма придобивка), че това се е превърнало във фикс идея, която го е отдалечила от реалността (Кралица чаши + Ас чаши), питащият се е идентифицирал с това желание, въпреки, че е наясно, че материално е затруднен, разрушава комуникацията с близките си (по Обесеният в комбинация с дворцова чаша от високия регистър - крал или кралица). Това желание, което вече е патологична по своя генезис фиксация, не е от вчера или от днес, а продължава дълго, освен това упоменава и инфантилно поведение в смисъла на каприз (Обесеният + чаши), т.е. питащият реално няма нужда от тази нова кола (в конкретния случай), а го прави напук, заради самото желание да притежава.

Освен това, фоново, можем да направим извода, че питащият като цяло има проблеми със самооценката си, предпочита да играе ролята на жертва - да наказва другите, натоварвайки ги с непосилни и нереалистични желания (сиреч вменявайки им чувство за вина), че предпочита да живее в света на собствената си илюзия, за да избяга от преките си задължения и проблеми.

Накрая, можем да направим извода, че питащият е дефицитна личност със свръхценни мисли, незряло поведение и "обърнати ценности" (да не забравяме и доминантната роля на Обесеният като първа ключова карта).

Това е, накратко. Колкото до това, че имаш да учиш много - това е най-естественият човешки процес: да учи и да научава повече. А и никой не се е родил нито таровед, нито астролог, нито каквото и да е друго.

* Относно непреходните карти (Тук основният акцент е състоянието, в което се намира обекта. Обектът е по-скоро вторачен в себе си, в собствената си екзистенция, но му липсва саморефлексията, т.е. способността за самооценка и оценка на процесите, които протичат около него. Това са състояния на натрупване на опит, общо казано, но без активното им приложение в живота.)

# 714
  • София
Ето, въпрос за упражнение, за който вече има пълня яснота, какво и как се случило.
Информацията, която имах е, че човекът има проблем с черния дроб, бил е в болница и го изписват.
Въпросът: Какво ще се случи, след като го изпишат от болницата (за срок 1,5 - 2 месеца)?

Крал П + паж Ч + Асо Ж

# 715
Много ти благодаря Секхмет! Изключително ценна информация!
Явно Таро е като тотото, милиони комбинации. Дълъг път, но изключително интересен.
Аз все още разчитам картите по отделно, рядко ми се случва да навържа история.
Но се надявам и това да стане един ден!  Hug  bouquet

# 716
Ето, въпрос за упражнение, за който вече има пълня яснота, какво и как се случило.
Информацията, която имах е, че човекът има проблем с черния дроб, бил е в болница и го изписват.
Въпросът: Какво ще се случи, след като го изпишат от болницата (за срок 1,5 - 2 месеца)?

Крал П + паж Ч + Асо Ж

Аз мисля, че е изцяло излекуван ( Асо Ж). Най- вероятно Крал П е той( или лекарят), Паж Ч носи вестта, че е излекуван (Асо Ж).
Поправете ме, ако греша и ми обяснете моля!

# 717

Крал П + паж Ч + Асо Ж

Аз мисля, че е изцяло излекуван ( Асо Ж). Най- вероятно Крал П е той( или лекарят), Паж Ч носи вестта, че е излекуван (Асо Ж).
Поправете ме, ако греша и ми обяснете моля!

Опитай се да разделиш конструкцията на 2 части: Кралят пентакли + Паж чаши/Ас жезли.

Помисли пак: имаш три бои (стихии) в тази конструкция - земя, вода и огън. Как те  се съчетават според теб и коя от тях е атрибутивна (прилежаща) към Кралят пентакли на първа позиция?
Защо кралят е първи, последван от слаби карти (особено от Паж чаши, като дворцова карта от ниския регистър)?

Имаш 2 пътя - да избереш водата като съвместима със земята (преведено като "успешен модус") или да се насочиш към невъзможността да се съчетаят водата с огъня. Да се гледа за здраве е висш пилотаж в Таро, а още по-добре е това да става в буквално (ефирно време), не post factum.

Имаш и трети вариант - да хвърлиш и ти карти на същия въпрос, за да видиш още възможности, които Таро ще ти предостави за по-обемен поглед.

Колкото до мен, ситуацията е ясна (още повече, че за подобни въпроси, разчитам само на моите карти, обръгнали от въпроси за болести и смърт), но готовите отговори не помагат на никого, без да се направи анализ от участващите и да се посочи пътя на тълкуването - правилен или погрешен, всичко е част от "играта".

По-натам, можем да поговорим за конструкции (и карти-маркери) в Таро, които при всички положения говорят за тежко заболяване (или тежък изход от здравословно усложнение) и смърт. Но, не мисля, че подобен дискурс ще е приятен за аудиторията.

Колкото до това кой е лекарят (в 99% от случаите лекарите (по-точно методът на лечение) в Таро се символизират от Крал чаши (Рибарят) или Крал меча).

Последна редакция: нд, 01 фев 2015, 14:20 от Секхмет

# 718
Т.е. земята и огънят не могат да се съчетават, правилно ли разбрах?
Аз изводи няма да правя повече, защото погледнато по този начин
нещата изглеждат доста различно вече...

# 719
Т.е. земята и огънят не могат да се съчетават, правилно ли разбрах?
Аз изводи няма да правя повече, защото погледнато по този начин
нещата изглеждат доста различно вече...

Земята и огънят, е поносима комбинация; огънят и водата, не са.

Хвърли и ти карти за ситуацията, представи си човека, опитай се да изчистиш страничните сенки, тръгни с него, виж болестта му  и къде го боли повече: тялото или душата му - виж накъде ще те поведат, остави се на чуждата болка. Дали вече тя е минало, има ли я още ...
Не забравяй и, че хората често надценяват, преувеличават, хиперболизират всяко едно свое страдание. Друг път го подценяват.
Стани спътник на целия процес. "Виж" го.

Не се влияй от чужди мнения, нито от написаното в книгите за Таро. Нека съзнанието ти стане tabula rasa (чиста дъска). Виж си картите и ще усетиш посланието им. И не се страхувай да се впускаш в разсъждения и анализи.

Извини ме, ако звуча менторски.

Последна редакция: нд, 01 фев 2015, 16:25 от Секхмет

Общи условия

Активация на акаунт