МАРТенската мама трескаво се притеснява и с ехографа бебчо наблюдава

• 22 954
  • 735
  •   1
Отговори
# 555
  • София
svetleto24, за БХС - ти си решаваш - някои го правят, други не. При БХС се вземат и данните от ФМ. За себе си аз лично реших, че няма смисъл. Ако искаш да ти е по-спокойно - може да си го направиш.

За помпите - аз лично ходех на курсове и си ми трябваше. 2 пъти седмично отсъствах по 4-5 часа и се налагаше да се цедя, за да може да е изцяло на кърма. Сега не знам дали ще ми трябва. Проблемът е, че бебка не искаше много-много да пие от шише (може би не й харесваше вкуса на замразяваната кърма, знам ли) и пиеше колкото да не умре от глад.

# 556
Много са полезни мамите с идеите, списъците и особено нагледния материал, Благодаря ви   bouquet

Hug Браво, Дики сега и ти си спокойна. Те татковците още не ги усещат чак толкова тези неща. Поне съдейки по моя, вълнува се разбира се, ама не така както аз го усещам.

Добре дошли на новичките и леко и радостно да минават дните.   bouquet

Хвърлихте ме в дълбок размисъл... легълце някак си ще избера, деца съм приспивала колко щеш. Ама като съм бутала количка общо 2 пъти(и не ми хареса) как да избера количка? Тези, които на първо оглеждане харесах визуално и функционално са около 1800-2000лв.... което е ъпсурд. При тооооооооооооооооолкова голям избор и вариации, как се ориентира една неопитна като мен кое ще и е удобно, че и полезно, че и на прилична цена?!? Аз дори не знам къде да търся де...

Същото и за столчето за кола  Sad

... но продължавайте с вашите списъци, защотооо поне малко ме просвещавате, може за още 6 месеца и аз да схвана нещо.  

# 557
  • София
tiny, специално за количките - това на мен лично ми беше най-трудният избор. В една друга тема, една мама беше харесала Mutsy Evo и по това, което беше описала, и на мен също ми хареса, но трябва да се види и на живо. Мисля да отида някъде и да я видя, пък току-виж продам старата и си купя нова.

Между другото, ако си харесаш по-скъпа количка - в ebay обикновено ги има доста по-евтино - и предишната така си я взех - излезе ми около 300лв по-евтино с доставката (използвах посредник - има няколко фирми, от които може да си избираш - в Пазаруване от чуждестранни сайтове има повече информация за тях).

То доста от нещата са по-евтини в ebay - та особено за по-големи покупки може да проверите там (само гледайте да е New, че не е добра идея да е втора употреба - особено пък за разните стерилизатори, помпи и т.н.).

# 558
Добре дошли на новите мами  Hug

За сънищата - няколко пъти сънувах как раждам бебето (лесно и бързо Simple Smile ), но кошмари не съм сънувала засега. Кошмарите са отражение на напрежението ни през деня, аз този месец съм в отпуска и явно добре съм разпуснала Simple Smile

Magi_Ko, честито за момчето Simple Smile Защо се мъчиш, като ходиш гладна на прегледа заради изследванията? Моята АГ ми даде направленията за изследванията и ми каза да си ги направя през следващите няколко дена. На следващия ден, вече гладна и жадна изтичах до най-близката лаборатория и дадох кръв и урина. Урината си я взех вкъщи, старая се да е стерилна. Между другото, и на мен ми излязоха лоши резултати от урината и сега пия някакви билкови хапчета за това.

За хапването - определено налитам на теста. Плодове буквално се насилвам да ям, по един плод на ден  Blush Някой друг домат вечерта с вечерята и това е ... От другия месец вече (като свършат тия неразположения) трябва да се хвана в ръце, че само на тесто не ми се отразява добре на фигурата  ooooh! Не искам да качвам много кила за цялата бременност. Ама какво ще стане реално е друг въпрос Simple Smile

ЙоТо, може би ще ги направя и втората, и третата ФМ. Понеже имам едно секцио, искам да знам как стоят нещата там вътре. Че и имам мерак да раждам нормално ако е възможно, затова трябва да знам дали всичко е наред, да не би да има някоя предпоставка за второ секцио. С предната бременност, секциото се наложи по време на раждането, защото тоновете започнаха да падат (много честа причина за секцио, между другото). Оказа се, че бебето е било оплетено яко в пъпната връв. Надявам се при ФМ и въобще при всички прегледи отсега нататък да не забравям да питам къде е пъпната връв Simple Smile
Честито за новата кола Simple Smile

За "погрозняването" - и аз никак не се чувствам "в кожата си". Но пък като гледам бременните жени около мен, всички наистина ми се виждат сияещи Simple Smile И ние трябва да изглеждаме така в очите на другите  Heart Eyes

sunny:*kiss, аз имах такова течение няколко дена, но не му обърнах внимание. Реших, че е някаква лека инфекция. Нямах болки или кървене, затова не се тревожих. Мина от самосебе си Simple Smile Ако все пак се притесняваш, говори с лекаря си, за да си спокойна.

В Н&М се оказа, че много ми допадна колекцията им за бременни Simple Smile Имат хубави сутиени за кърмене, хубави клинове. Цените също са прилични Simple Smile

menyanthe, и аз бях 65 кг в началото на бременността. Чувствах се супер с тези килограми  Wink Е, винаги може и по-малко де, но определено ми беше удобно в кожата Simple Smile Вече лека-полека почвам да качвам, да видим колко ще станат килограмите до края на бременността.

За списъците с неща, които са необходими за бебето - сигурно за вас, които ще ставате мами за първи път, е много интересно да проучите какво има на пазара, какво ще ви трябва, какво считате за полезно и какво за ненужно Simple Smile
Определено е много индивидуално кой от какво ще се нуждае. Аз така и не преливах от кърма и рядко ми се налагаше да изцеждам. Помпа не ползвах, освен в болницата, за да стимулирам гърдите да започнат да произвеждат кърма. Когато гърдите ми ставаха като буци, беше ми достатъчно на ръка да изцедя малко и веднага се успокояваха. Помпата за кърма е нож с две остриета - колкото по-редовно я ползвате, толкова повече кърма ще произвеждат гърдите ви и така няма край целия процес на цедене. Разбира се, за много жени е неизбежно без помпа, когато наистина преливат гърдите и няма как да ги оставят да се "пръснат" Simple Smile Дребните нещица като четки за сресване, нокторезачка и т.н. наистина впоследствие могат да се вземат, взависимост от необходимостта. Аз моето дете не съм го сресвала като бебе. Той нямаше почти никаква коса Simple Smile Нокторезачка (ножичка) не ползвахме не помня колко време, може би няколко месеца, след като се роди. В началото ноктите им се люспят самички, толкова са крехки в началото. Не четох списъците, които сте публикували, но да кажа, че е много полезно да имате подплънки за кърмачки. Ползвах ги месеци наред, защото гърдите постоянно си пускат малко по малко кърма и след като съм била навън с бебето няколко часа, толкова се напояваха, че ако нямах подплънки, щях да ходя сякаш съм по мокър бански отдолу Simple Smile Големите неща като кошара, количка, корито и т.н. мисля че е хубаво още през бременността да се набавят.
Списъка за родилното наистина е хубаво да си го направим предварително. Предния път уж се бях подготвила предварително, но се наложи да ми носят доста неща допълнително.

За мазането - още не съм започнала да се мажа, може би ще взема крема на Чико. Миналата бременност се мазах с маслото на Икаров. Стрии ми излязоха по вътрешната страна на бедрата, но там честно казано не се мажех  Rolling Eyes Иначе много неприятно мирише това масло.

П.П. Извинете за дългия пост, но рядко сядам пред компютъра и сега върнах поне шест страници назад, за да се включа по темите, които сте дискутирали Simple Smile

# 559
Цвети, изобщо не си досадила, напротив... директно ти копирах списъка и си го добавих към моя  newsm53
menyanthe, мале... тази ножичка ми прилича на някакъв древен уред за мъчения  Joy Аз като се замисля от това най-много се притеснявам - рязането на малките ноктета, да не стане рязането на малките пръстета  newsm09 tooth А за бодитата - същите ми препоръча и жената в магазина  Peace И аз мисля да ползвам само преварен зехтин  newsm10
Дики, честита радост!   bouquet
Аз съм "ЗА" кошара. Леглото го позиционираш, а кошарката можеш да си я буташ навсякъде. Ние много пътуваме и ще ни е в плюс и фактът, че кошарката се сгъва и можем да я вземем с нас. Има механизъм за люлеене на бебо, има второ ниво, което в по-късен етап става за игра на малкото човече и лично за мен това е по-удобният избор. А легълце, така и така после пак трябва да се купува Simple Smile

# 560
А ние с таткото ходим винаги двамата на ЖК  Laughing малко ми е неудобно пред гинеколожката, защото той винаги се разплаква от радост, а аз съм просто щастлива (какво да направя не мога да се разплача) и жената сигурно си казва "егати безчувствената майка"....  Confused Дали наистина така изглежда?   newsm78

# 561
Tiny, количката е добре да е лека. Повечето от скъпите са към 14 кг, моята е 9. Гледай дали ще се събере в асансьора и колата ти. Едни казват, че са им удобни големите гуми, за мен са ок средните. Помпащите се гуми отежняват конструкцията и ако се спука не можеш да се прибереш. Може да се наложи и на вулканизатор да ги носиш за баланс. За мен беше важно да има легнал кош, защото не смятам, че пълното легнало положение е достатъчно сигурно и добре за малките бебета. Някои майки харесват колички, чийто седнал кош се обръща с лице към майката. Аз се справям и без него. А и в повечето случаи трябва да го откачиш, за да прибереш количката в колата. За мен беше важен и големият багажник. Трябва да отидеш в голям магазин и да почнеш да тикаш колички, за да видиш кои ще отпаднат. Моята е такава, но от стария модел с небоядисана рамка http://www.slunce-bg.com/productv/216/sprint-plus-2v1-baby-design-2012g-.html
Кошницата за кола е общо взето един тип, столче ще ти трябва към годинката.
Подкрепям за протектора за матрак. Аз също имам 2 и са достатъчни. За някои е излишна покупка, но за мен кошчето за памперси беше супер удобно. Дори и с обикновен чувал, а не касетките пак си беше удобно

# 562
rorrr , откраднах си и от твоя списък Wink
Цвети, по-скоро се чуди на таткото  Joy

# 563
Момичета искам пак да попитам някой ще ме добави ли на 1ва страничка с термин 03.03.2014г първа бременност. Ще съм ви много благодарна   bouquet  bouquet  bouquet

# 564
Здравейте бремелинки Simple Smile

Доста теми сте подхванали  Mr. Green

Ще заочна с помпата - наистина не е ясно дали ще ви трябва, аз имам Изключително тесни канали и НЯМА помпа освен бебето, която да може да изкара кърмата навън  Sad Това не е особено приятно по ред причини - не можеш да оставиш кърма, ако те няма, когато гърдите се втвърдят, само бебето (дори и да спи) може да те облекчи, правех често мастити, започнах с рагади...Абе кофти е, но не знаеш какви са ти каналите преди да се запознаеш с кърменето отблизо  Mr. Green

Количката - всичко е много субективно, а и зависи с колко пари си готов да се разделиш  Mr. Green Имам Quinny Buzz, почти не я ползвахме, защото бебочка спеше по корем  Mr. Green и разходките бяха кошмарни - излезем навън, подрусам я малко, на нея разбира се й се доспива и я прибирам в къщи да я сложа по коремче да поспи  Laughing

Леглото ни е тип кошара, много удобно чудо, а после минахме направо на спалня за детската стая. Не е имало междинни варианти Simple Smile

Протекторите - вършат чудесна работа, те са в здължителния списък  Peace

Йо, ноктите на бебета се къат с ръка, много са мекички Simple Smile

Сънищата сега сънувам само ежедневни неща, но преди ФМ , сънувах целия преглед, вкл. как ми казва , че полът е женски Simple Smile така стана Simple Smile
А с предната бременност сънувах, че съм родила Пържено яйце, но въпреки това много си го обичам и съответно го поставям на масата  Joy Joy Joy Там свекърва ми го вижда и решава да се почерпи  Joy Joy Joy  Луда история  Joy

За дрехите - купих си нови дрехи, но от нормални магазини, просто по-голям размер. Още не съм ги носила, но стилът ми на обличане е много подходящ за бременни жени, дрехите са ми леко провлачени, широки, оплетени  Laughing

За красотата и секса - не мога да кажа, че сега ми е най-красивия период, но някак си не ме вълнува. Йо казваш, че искаш да се "барнеш" - излез от домашните дрехи, качи се на токчета и ще видиш колко си секси Simple Smile

Сексът сега не ми е любимия спорт  Simple Smile

За прегледите - ше направя всички  Peace На мнение съм, че трябва да направя всичко, което мога.

Сигурно забравих нещо, но...

И да се похваля - днес ми се роди племенник Simple Smile Никола, 2550 гр , 47 см Simple Smile Да е жив и здрав малкия юнак !

# 565
Pipiole,честита радост! Да е жив и здрав и голям късметлия! smile3525

# 566
здравейте мацки.ей нямате изчитане Laughingдобре дощли на новите мами  bouquet
по отношение на външния вид да ви кажа с миналата бременност толкова хубава се виждах,въпреки 25-те кг,но някак сияех.сега чакам да погрознея за женско Mr. Green
да споделя от опит: количката този път ще е с големи гуми.предния път бях с Кам и всекидненвните ни целодневни разходки,прекарвани в яко трамбоване,бяха ужас по каманаците и калдаръмите,които минавах.за сега съм хареса на X-Lander или нещо от типа.както каза днес моята приятелка-багер.
легълцето май ще е старото на алекс,от сгъваемите.само проблема е,че е по-широко и не минава през вратите,та ще видим как ще действаме.по почивките си ходехме с него и детето си знаеше неговото легълце Wink
помпата ми е ръчна на Авент.прибрахме се от болницата и беж до магазина да я купя.гърдите ми бяха на камък.алекс не засука 5дена в болницата,голям зор,но в крайна сметка се кърмихме 11м.много се цедях,но така и не изобилствах от кърма.в смисъл нямах излишна за замразяване,която после ползвах за пюренца или някое спешно хранене от баба Crazy
ох нещо ми е трудно да се концентрирам.изчетох 8страници и бая теми сте захванали.относно секса,на мен ми е забранен до 12гс за сега,че имам две кисти,една ендометриозна,която не знам защо не ми предложиха да я махнат при кюртажа миналата година,та сега и нея да я мсля.иначе не приритвам да го правя,но ако можеше някой друг път,че мъжо на сухо е кофти Wink
а присещам се -относно ваничка.бяхме на квартира и там имаше хубава градена дълбока мивка.алекс до бая голям го михме в нея.пробвахме на 2м май беше алекс във ваничката.ми той още един смачкан,изкривен,лежи ей така в коритото и нищо.после към 6месеца втори опит.беше по-добре,голямо плискане,но след няколко разляти кофи с вода,се отказахе.айде пак ще се включа Hug

# 567
Момичета, въздух не мога да си поема от смях!!!  Joy
Какво ви е станало днес не знам, но по-сладурски теми и изцепки в темата не е имало!
Pipiole, твоето пържено яйце е безпорен фаворит! така заразително се закикотих, че насъбрах цялата къща, барабар с котето  Mr. Green и нямаше начин да не ти споделя съня с околните Simple Smile

ЙоShocked и ти точно имаш очи да се оплачеш от липса на сексапил?? Аз, бидейки жена, като ти видях снимките и бях еййй така  Crazy ще ми простиш откровеността, ама ти цялата си секс, класически случай  Joy

Относно суетата, аз дето по принцип съм номер 1 "сдух", т.е. постоянно съм си сдухана, всеки ден на различна тема, отдавна не се бях сдухвала за външния вид, добре че ме подсетихте  Mr. Green За утре съм готова с темата на депресията  Whistling
А сега сериозно - чак сега си се замислих, че вчера осъзнато и безцеремонно излъгах доктора за килограмите. Казах, че съм 52, при положение, че забременях 51 кг. Просто... ако щете вярвайте, но нали и мъжът ми беше с мен и просто не пожелах да чуе истината. Не че е кой знае какво - 54 съм в момента, но определено не ми мигна окото като излъгах... и то лекар  Shocked
Иначе - нямам никакви други "белези" - нито пъпки, нито петна, нищо. Но си знам, че видът амфора не ми мърда след тези 9 м., а до сега съм била винаги като фиба... И на мен ми е трудна мисълта, определено.

Перу, стой си при нас!  Hug и без това очаквам да имаме само няколко месеца разлика, че тамън тука шушляци като мен ще могат да дават съвети Simple Smile

Прегръщам ви и благодаря на всички, които ме ошамариха снощи  Hug Безценни сте!   bouquet

# 568
Здравейте мамита,
Айде и аз да се запиша. С термин 16.03 съм
Чета ви с усмивка на лицето- и аз съм пъпчасала,2 кг съм качила пък моят мъж все си ме иска(даже повече).
На ФМ съм на 05.09 при Марков.От опит знам че всички ФМ са важни.
За сега това е от мен след 5-ти повече.
Леко бременеене на всички пожелавам

# 569
  • Варна, морето, сините вълни...
Ауу списъците гледм сте обсъждали любимото ми, имам си няколко и мой си направен от всичките!
Не купувайте всичките нужни и ненужни неща от тези безкрайно дълги списъци Wink Прегледайте няколко например и си направете ваш собсвет според това което смятате че ще ви е най-необходимо в началото  Peace

Общи условия

Активация на акаунт