Отговори
# 90
Нощни очи, julie.k  Hug

Имам брошура на университетската болница в Оксфорд, където ще раждам относно VBAC и избора на раждане след секцио.

Ако искате мога да кача инфото тук, само не знам да го сканирам ли или да го набера като текст?

# 91
Мисля, че сканирана ще е по-удачно, но нека и другите кажат.

# 92
  • ул. "Мечтание"
Ако искате мога да кача инфото тук, само не знам да го сканирам ли или да го набера като текст?

Както на теб ти е удобно! Simple Smile

julie.k, прегръдки от мен!  Hug  bouquet Не се отказвай! Буквално минутки му трябват на едно бебе да се завърти.  Mr. Green
Не се отставяй да те манипулират. Постериорното предложение НЕ Е причина за секцио.

Инверсията добре повлиява на така позиционирани бебета.  Peace

Имам позната при която и двете деца бяха постериорно, дребничка жена. Вярно, бяха болезнени ражданията (за съжаление това е нормално за постериорното предложение), но за секцио и дума не можеше да стане.  Peace Болката идва от това, че по-твърдата част на главата на бебето е към гръбнака на майката. Възможно е бебето да се завърти преди или по време на раждането.

Когато сте подготвени добре с информация кое защо се случва е много по-лесно да реагирате адекватно по време на раждането или преди това. Дула, приятелка или таткото до вас също могат да ви адвокатстват и подкрепят и шансовете за успеваемост са много големи. Но се уверете, че партньора, който ще имате за раждането е адекватен и добре информиран какво се случва, кое след кое следва и че може да ви боли, да се държите странно, да викате, да го гоните... Понякога за страничния наблюдател нещата биха могли да изглеждат по-страшно, отколкото са в действителност и вместо този човек да ви е от помощ, да ви пречи да си свършите вашата част от работата.

Напомняне към тези, които правят упражнения за обръщане и наместване на бебето - правете ги винаги когато бебето е активно! Това е важно за да уцелите момент, в който бебето ще ви съдейства. Ако ги правите докато спи ползата може да е нулева.

Когато стоите седнали не кръстосвайте крака и се опитвайте коремчето ви леко да виси напред. Тези неща помагат бебето да се намести по-добре или да запази добрата си позиция.

# 93
  • София
kremena, за теб определено ще е по-лесно да сканираш материала Simple Smile

Нощни очи, сега не съм съвсем сигурна за постериорното положение, лекарката не ме е гледала сега на ехограф, а и аз не съм ѝ го споделила, за да го провери. Мое усещане си е, а може и с гръбче отдясно да е плодът  newsm78 Препрочитам си материалите от spinning babies, правя упражненията (да, при будно бебе) и... дано имат ефект. И най-вече, при правилно позициониране, се надявам да тръгне ВЕЧЕ раждането, понеже за понеделник ми е насрочено секциото. Дори и да завърши със секцио по спешност, пак бих се радвала на започнало нормално, както се случи с първото.

# 94
  • ул. "Мечтание"
 fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

# 95
kremena, за теб определено ще е по-лесно да сканираш материала Simple Smile

Нощни очи, сега не съм съвсем сигурна за постериорното положение, лекарката не ме е гледала сега на ехограф, а и аз не съм ѝ го споделила, за да го провери. Мое усещане си е, а може и с гръбче отдясно да е плодът  newsm78 Препрочитам си материалите от spinning babies, правя упражненията (да, при будно бебе) и... дано имат ефект. И най-вече, при правилно позициониране, се надявам да тръгне ВЕЧЕ раждането, понеже за понеделник ми е насрочено секциото. Дори и да завърши със секцио по спешност, пак бих се радвала на започнало нормално, както се случи с първото.

Julie, ако до събота- неделя няма нищо почвай с прозорците, секс, ананаси, босилек. Все нещо ще хаване на място.

Hug Praynig Hug

# 96
Здравейте. Следя темата от известно време, близо година може би.
Искрено се радвам на всеки опит за промяна, на всеки споделен положителен разговор с лекар, и естествено - на всички удовлетворителни раждания.

Нощни очи, дано не е късно - изпращам ти линк за сваляне на Active Birth Ще бъде активен до 27 октомври.

# 97
  • ул. "Мечтание"
Disney, благодаря ти!  Heart Eyes Вече ми я изпратиха, но пък може да е полезна за някой друг тук. Simple Smile

# 98
  • Варна
Здравейте, момичета.
Влизам да се оплача. Тази сутрин бях на офталмолог. Аз имам -4.00Д от доста години и изтъняване на ретината на двете очи, заради диоптъра. В сравнение с предния път преди 7 години, няма промяна. Нито ми се е увеличил диоптъра, нито изтъняването. Само, че той каза, че е по-добре пак да раждам секцио, заради изтъняването. И на талона за АГ го написа. А аз ревах по пътя за вкъщи, защото продължавам да искам нормално раждане...

# 99
Dedi, не става ли да намериш друг офталмолог? Мога с две ръце да препоръчам моята от Пловдив!
Аз имам -11, астигматизъм, изтъняване, идеалният случай за лазерна корекция, само дето имам артрит и не дават. Та моята офталмоложка каза че не вижда причина да не родя нормално, единствено каза че Диоптъра миже да нарасте, но то и от бремеността може да си нарасте, не е само от вида раждане.
Баси, това само в България го правят #Cussing out

# 100
  • Варна
Kremena,
и аз се замислих по въпроса за друг офталмолог, за когото това да не е показание за секцио.  Ако някой може да препоръча такъв за Варна, ще съм благодарна. Без друго АГ-та след едно секцио пак искат да режат, а с такава бележката от очния, просто нямам шанс за нормално.

# 101
Момичета , аз най-накрая имам среща за vbac в четвъртък, ще чакам да мине и ако ми дадат допълнително инфо ще кача всичко наведнъж.

# 102
Пускам и тук една интересна статия
Както и раждането на [urlhttp://www.youtube.com/watch?v=k4E9JrotsWA]Theodor[/url] за всички мами, които не са го гледали. Много зареждащо, позитивно видео  Grinning

# 103
Най-най-неприятното изречение, което чувах след първото раждане и преди, и след второто, беше "Няма значение как (ще) се роди, важното е, че сте живи и здрави." От една страна омаловажава моите чувства спрямо раждането, от друга страна звучи така, сякаш съм имала намерение да поставя моето преживяване над безопасността на бебето и трябва да ми се напомни, че това не е редно. Направо ми се доплакваше и ме сриваше (особено втория път, когато преносвах и усещах, че шансовете ми за VBAC се топят), въпреки че знам, че хората не го казват с лоша умисъл. Просто не разбират.

# 104
Алексче чувствам се по същия начин и затова го пускам тук  Hug

Общи условия

Активация на акаунт