Отговори
# 210
  • София
mari:) дай Боже да намериш верния доктор и нещата да се случат както искаш  Praynig
Нощни очи Усмихна ми сутринта! честито! лека, безпроблемна и вълшебна до термин Praynig Hug Peace

# 211
Нощни очи, честитооооо! Ей това се нарича хубава новина!

# 212
  • ул. "Мечтание"
Благодаря ви!  Heart Eyes Hug

# 213
Нощни очи, честито! Simple Smile
Без проблеми, без тревоги, прекрасна да е!

Мари, подготвяй се, не го мисли много и имай план Б.

Интересни неща дискутирате за преносването...явно моята болна тема.
И с двете момчета преносих (11 и 14 дена) след термин и при двамата се опитах да родя нормално, че даже и естествено, но завърших със секцио. И двата пъти получих с-ма питоцин. Вторият на 30-я час след влизането в болница (контракции на 3 мин и 5см разкритие, когато се появих там). Не знам...аз мисля все пак, че последният път работата се обърка с пукането на водите от лекаря (8см разкритие).
С мъжа ми често дискутирахме преди и след раждането какво се случва, ако жената преносва 42+. Той се рови за инфо, но беше много оскъдно.
А и кой щеше да се съобразява с мен...единственият вариант в този случай е да не се появявам в болницата, а да си чакам и раждам вкъщи. Но аз не посмях, защото не бях сигурна какво правя. Подкрепа имах от мъжа ми (виждах, че много му се иска да осъществя мечтата си, да изпитам удовлетвореност); на акушерка не можех да разчитам, защото съм рискова за тях. Оставаше дула (смятах, че не ми е необходима, изобщо не обмислях този вариант).
Не съм имала никакви забележки от страна на следящата ме по отношение на здравето по време на бременността. До края плацента и води бяха ок.

Всъщност аз не съм се отказала от VBAC. Но ако преди ме беше страх от болката, сега ме е страх от преносване. Риск руптура сякаш дори и не ми минава през акъла; не знам как така съм толкова спокойна по този параграф. Мисля и усещам, че точно за това няма какво да се притеснявам.

# 214
мари, съжалявам за бебчето, което сте загубили. Прегръщам те и аз и ти желая много сили.   bouquet
Аз се подготвям за вагинално раждане след 2 секцио. Логиката ми е, че ако няма абсолютни индикации за секцио все пак си заслужава човек да направи каквото може. А в края на краищата ще стане това, което трябва да стане. Но ако съм се подготвяла, поне няма да се обвинявам, че не съм опитала. Даже скоро осъзнах, че отказвам да мисля върху варианта 3то секцио, а е важно е да съм готова и за него, за да предотвратя разочарованието... Та така, според мен подготовката си заслужава. Има ли около теб хора, които да те подкрепят за евентуално вагинално раждане?

Нощни очи, страхотна, страхотна новина, толкова се радвам! Всички го чакаме това бебе отдавна Wink Дано всичко да е наред с вас. Прегръдки Simple Smile

# 215
  • ул. "Мечтание"
Вери, Йо, благодаря ви!  Hug

Даже скоро осъзнах, че отказвам да мисля върху варианта 3то секцио, а е важно е да съм готова и за него, за да предотвратя разочарованието...

Много хубаво си го отбелязала това и е важно според мен. На мен при първото раждане точно това ми изяде главата.  Rolling Eyes Категорично не мислех за секцио и бях тотално неподготвена, лекарите не си направиха труда да ми разяснят дори в най-груби щрихи нещата и аз се оказах в много неприятна ситуация.

Втория път не вярвах, че въобще ще стигна до секцио, и за щастие се оказах права. Мислех с отвращение за това. Потрисаше ме, въобще ходенето в болница ме потрисаше тотално. Така и не отработих това до раждането и съм много благодарна, че не се наложи да си тествам капацитета си на търпимост.

Сега, поне на този етап, съм спокойна за всякакви варианти. Дано не е само временно това усещане. Важно ми е да ги отработя тези неща и да мога все така спокойно да мисля за ходене в болница или евентуално секцио.

# 216
  • София
Нощни очи, честито и от мен Simple Smile Прекрасно и ползотворно очакване, много положителни емоции ти желая! Човек трябва да има предвид всички варианти, според мен, да следва интуицията си иии... все пак и късмет може би. Ще имаш време да подредиш мислите си и да премислиш възможните ситуации - безпроблемна и щастлива бременност!  Hug

# 217
  • ул. "Мечтание"
Благодаря, ДжулиHug

# 218
Нощни очи, честито и от мен! Желая ти безпроблемна бременност и най-вече накрая да имаш успешно нормално раждане

# 219
  • ул. "Мечтание"
anny88, благодаря ти! Simple Smile

Нося ви една прясна история за VBAC от миналата седмица. Жената не пише във форума и за това си позволявам да ви я споделя вместо нея.

Да раждаш на рождения си ден!

# 220
Страхотна история, дано попълним темата с още подобни Simple Smile

# 221
Нощни очи статията е прекрасна. Благодаря ти! Аз първо искам да си намеря доктор, който би водил нормално раждане след секцио, за да обсъдя с него колко време трябва да мине от раждането ми. За сега ми се струва че такива няма  #Crazy . Признавам че ако не намеря такъв едва ли ще се престраша за второ детенце. Ако някой познава такъв доктор за София да каже.

# 222
Е, как пък точно в София да няма?
Д-р Киров от "Тина Киркова" на първо място, д-р Дончева от същата болница, д-р Кирякова от "Токуда", в болница "Надежда" също имаше VBAC на майка от темата... Това само на прима виста.

# 223
Е, как пък точно в София да няма?
Д-р Киров от "Тина Киркова" на първо място, д-р Дончева от същата болница, д-р Кирякова от "Токуда", в болница "Надежда" също имаше VBAC на майка от темата... Това само на прима виста.

Много ти благодаря   bouquet! Предния път като се поинтересувах се оказа че жените не са раждали в БГ.  Grinning , явно грешката е в мен.
Все пак ми се иска наистина някой да ми препоръча, защото едно е да го прочета из темите, а съвсем друго някой да ти каже, че този доктор наистина подкрепя нормално раждане след секцио, а не просто се е случило еднократно при него. Ако някой има нещо предвид да ми напише на лични координати. newsm78 явно това секцио което преживях трайно ми е увредило мозъка, след като мога да кажа че изпитвам ужас от думата "ДОКТОР"

# 224
  • ул. "Мечтание"
При цитираните лекари не е било еднократно, споделяни са от момичета тук в темата, които са били при тях. Има и други, вероятно не особено известни, които също имат опит при това не еднократни ВБАК.
Но все пак докато не се срещнеш лично с лекаря и не се случи химията между вас, няма значение кой какво препоръчва!  Peace

Хубаво е да поработиш и над ужаса си от лекари и върху секциото, което си преживяла. Подобни травми не е хубаво да се оставят така да си битуват в нас.

Общи условия

Активация на акаунт